Antispyware software MS blokkeert Startpagina

Antispyware software MS blokkeert Startpagina
,

Computergebruikers die de nieuwste antispyware software van Microsoft hebben ge?nstalleerd, kunnen niet langer ongehinderd Startpagina.nl instellen als hun opstartpagina. Microsoft merkt Startpagina.nl aan als een ‘browser hijacker’ en raadt de gebruikers via deze software aan om www.msn.nl in te stellen als opstartpagina. www.msn.nl is de opstartpagina van Microsofts eigen internetportal.

Leuke binnenkomer voor Microsoft als je vervolgens op Tweakers kunt lezen dat Microsoft zich meer openstelt voor software van andere partijen.

Uiteraard heeft Startpagina nog nooit de instellingen van de gebruiker gewijzigd - deze worden alleen aangepast als de gebruiker zelf op de link “deze pagina jouw startpagina” klikt en daarna deze keuze nog eens bevestigt. Desalniettemin geeft de Antispyware software van Microsoft aan dat beter www.msn.nl als startpagina kan worden ingesteld. Opgemerkt moet worden dat alle sites, waar het woordje ‘startpagina’ in het adres voorkomt, op dezelfde manier door Microsoft’s Anti-spyware als browser-hijacker worden bestempeld.

Bron: ilse Media


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Startpagina.nl heeft naar aanleiding van bovenstaande een kort geding aangespannen tegen Microsoft. Volgens directeur Bert Wiggers van Startpagina.nl heeft Microsoft donderdag gemeld dat het anti-spywareprogramma inmiddels is aangepast. Desondanks is hij niet van plan de rechtszaak af te blazen. ,,Ik vind dat Microsoft maar eens op de knieën moet. Ze hebben gezegd dat we een rottige pagina en een verkeerd bedrijf hebben. Dat kan natuurlijk niet.'' Het geding dient dinsdag in Haarlem.

    Via: Planet

    geplaatst op
  • Het kort geding van Ilse Media tegen Microsoft gaat definitief niet door, na concessies van Microsoft. Dat heeft Startpagina, de uitgave van Ilse media, vandaag bekendgemaakt. Vrijdag al leek de zaak van aanstaande dinsdag te worden afgeblazen, maar de partijen hadden langer nodig om tot overeenstemming te komen.

    Via: Planet

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.