Antispyware software MS blokkeert Startpagina

4 februari 2005, 20:57

Computergebruikers die de nieuwste antispyware software van Microsoft hebben ge?nstalleerd, kunnen niet langer ongehinderd Startpagina.nl instellen als hun opstartpagina. Microsoft merkt Startpagina.nl aan als een ‘browser hijacker’ en raadt de gebruikers via deze software aan om www.msn.nl in te stellen als opstartpagina. www.msn.nl is de opstartpagina van Microsofts eigen internetportal.

Leuke binnenkomer voor Microsoft als je vervolgens op Tweakers kunt lezen dat Microsoft zich meer openstelt voor software van andere partijen.

Uiteraard heeft Startpagina nog nooit de instellingen van de gebruiker gewijzigd – deze worden alleen aangepast als de gebruiker zelf op de link “deze pagina jouw startpagina” klikt en daarna deze keuze nog eens bevestigt. Desalniettemin geeft de Antispyware software van Microsoft aan dat beter www.msn.nl als startpagina kan worden ingesteld. Opgemerkt moet worden dat alle sites, waar het woordje ‘startpagina’ in het adres voorkomt, op dezelfde manier door Microsoft’s Anti-spyware als browser-hijacker worden bestempeld.

Bron: ilse Media

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!