Anti-marktetingsite plat door enorme toeloop

30 juni 2003, 04:18

Ook Amerikanen blijken niet gediend van verkooptelefoontjes onder het eten. De afmeldsite raakte zelf overbelast door de toeloop.

De Amerikaanse president Bush heeft vrijdag Donotcall.gov officeel voor geopend verklaard, zo schrijft persbureau Reuters. Amerikanen kunnen op deze website aangeven niet gediend te zijn van telemarketing.

Kort na de offici?le introductie raakte de site overbelast. Hierdoor konden mensen de site niet benaderen of werd hun registratieproces abrupt afgebroken.

Volgens een woordvoerder van de Federal Trade Commission (FTC) – verantwoordelijke voor de site – kreeg de website meer dan duizend hits per seconde te verwerken.

De FTC verwacht dat zo’n zestig miljoen huishoudens zich op de site zullen aanmelden. De boete voor telemarketeers voor het bellen van een nummer dat op de ‘afmeldlijst’ voorkomt, kan oplopen tot 11.000 dollar per telefoontje.

Bron:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!