Anti-marktetingsite plat door enorme toeloop

Anti-marktetingsite plat door enorme toeloop

Ook Amerikanen blijken niet gediend van verkooptelefoontjes onder het eten. De afmeldsite raakte zelf overbelast door de toeloop.

De Amerikaanse president Bush heeft vrijdag Donotcall.gov officeel voor geopend verklaard, zo schrijft persbureau Reuters. Amerikanen kunnen op deze website aangeven niet gediend te zijn van telemarketing.

Kort na de offici?le introductie raakte de site overbelast. Hierdoor konden mensen de site niet benaderen of werd hun registratieproces abrupt afgebroken.

Volgens een woordvoerder van de Federal Trade Commission (FTC) - verantwoordelijke voor de site - kreeg de website meer dan duizend hits per seconde te verwerken.

De FTC verwacht dat zo’n zestig miljoen huishoudens zich op de site zullen aanmelden. De boete voor telemarketeers voor het bellen van een nummer dat op de ‘afmeldlijst’ voorkomt, kan oplopen tot 11.000 dollar per telefoontje.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.