ANP: geen actie tegen Nieuwsoverzicht.net

ANP: geen actie tegen Nieuwsoverzicht.net

Persbureau ANP ziet af van juridische stappen tegen Nieuwsoverzicht.net. Eerder nog stelde ANP dat deze site de auteursrechten schendt.

In mei stelde het ANP dat Nieuwsoverzicht.net inbreuk maakt op zijn auteursrechten, maar Bart Kappenburg van de site dacht hier anders over en hield zijn poot stijf. ?Ik ben blij dat ANP nu inziet dat het geen poot heeft om op te staan?, zegt Kappenburg tegen Webwereld. ?Misschien was het gewoon pure dreiging. Ik denk dat ANP dacht door dreigen mij te kunnen laten stoppen. Maar dat soort valse beschuldigingen laat ik niet over mijn kant gaan.? Kappenburg voelt zich ook gesterkt door een gerechtelijke uitspraak in een soortgelijke zaak.

Nieuwsoverzicht.net is vergelijkbaar met Kranten.com en biedt van diverse sites de actuele headlines in een gerubriceerd overzicht. In 2000 spande de PCM-bladen al een rechtszaak aan tegen Kranten.com. Dit omdat de uitgever vond dat Kranten.com niet mocht deeplinken. Maar de rechtbank oordeelde dat Kranten.com geen onrechtmatige daad verrichtte.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.