Amerikanen wettelijk beschermd tegen spam

24 november 2003, 05:57

Amerikaanse internetgebruikers krijgen mogelijk binnenkort van de overheid de bescherming waar ze al tijden op hebben zitten wachten. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde zaterdag met grote meerderheid voor een wetsvoorstel die het gebruik van junkmail of spam aan banden legt.

Het wetsvoorstel dat met 392 tegen vijf stemmen werd aangenomen behelst een stel maatregelen die internetgebruikers moet beschermen tegen ongewilde junkmail. Zo moeten mensen aan kunnen geven helemaal buiten het commerci?le mailverkeer op de digitale snelweg te willen blijven. Verder verbiedt de de zogenoemde Can-Spam Act frauduleuze spam en stelt ze hoge boetes op het versturen van illegale spam-boodschappen.

Daarnaast kunnen mensen met deze wet in de hand schadevergoedingen halen bij mensen die het net overvoeren met ongewenste reclameberichten. Pornografische mailtjes moeten een speciaal elektronisch label krijgen zodat ze makkelijk door pc’s tegen te houden zijn. De overheid moet tot slot een register opzetten voor mensen die geen spam willen ontvangen. Het is producenten wettelijk verboden die mensen dan spam-berichten te sturen.

Eerder al stemde de Amerikaanse Senaat in met een soortgelijk wetsvoorstel. Na het harmoniseren van de twee voorstellen kan een definitieve wet op spam snel volgen.

Bron:

http://nu.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!