Amerikaans dorpje verandert naam in Secretsanta.com

23 november 2005, 16:42

Santa, een gehucht in de Amerikaanse staat Idaho, heeft zijn naam gisteren laten veranderen in Secretsanta.com. De plaatsnaam van de gemeente die 115 inwoners telt, verwijst daarmee naar het internet-adres van een online kado-site. Het bestuur besloot tot de naamswijziging na een verzoek van een marketeer die de gemeente in ruil 20.000 dollar schenkt.

Vijf leden van de locale water-en rioolcommissie stemden unaniem voor de naamsverandering, die nu alleen nog door een advocaat geformaliseerd dient te worden. Het voorstel is afkomstig van internet-ondernemer en marketing auteur Mark Hughes, die eerder verantwoordelijk was voor het eBay-onderdeel Half.com en nu aan de weg met zijn bedrijf Buzzmarketing.

Destijds wist hij de bewoners van het plaatsje Halfway in Oregon reeds over te halen hun plaatsnaam te hernoemen naar Half.com. De gemeente kreeg in ruil 75.000 dollar en 20 computers voor de lokale school. De naamsverandering van Santa heeft opnieuw de nationale pers gehaald. Het magazine Time noemde het reeds “een van de grootste publiciteitsstunts”.

Zie Volkskrant, AP/Seattle Times en vele anderen.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Joost

  Als dat zo gebeuren met mijn dorp was ik vertrokken.


  23 november 2005 om 19:00
  Feeder

  Wat een stunt, doet me denken aan dat online casino dat ook zo bizar reclame maakt. Mijn achternaam wil ik best een maandje inruilen voor een spannende URL, wie biedt?


  23 november 2005 om 20:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!