Amerikaans dorpje verandert naam in Secretsanta.com

Amerikaans dorpje verandert naam in Secretsanta.com
, Dimmle
@andersfloor

Santa, een gehucht in de Amerikaanse staat Idaho, heeft zijn naam gisteren laten veranderen in Secretsanta.com. De plaatsnaam van de gemeente die 115 inwoners telt, verwijst daarmee naar het internet-adres van een online kado-site. Het bestuur besloot tot de naamswijziging na een verzoek van een marketeer die de gemeente in ruil 20.000 dollar schenkt.

Vijf leden van de locale water-en rioolcommissie stemden unaniem voor de naamsverandering, die nu alleen nog door een advocaat geformaliseerd dient te worden. Het voorstel is afkomstig van internet-ondernemer en marketing auteur Mark Hughes, die eerder verantwoordelijk was voor het eBay-onderdeel Half.com en nu aan de weg met zijn bedrijf Buzzmarketing.

Destijds wist hij de bewoners van het plaatsje Halfway in Oregon reeds over te halen hun plaatsnaam te hernoemen naar Half.com. De gemeente kreeg in ruil 75.000 dollar en 20 computers voor de lokale school. De naamsverandering van Santa heeft opnieuw de nationale pers gehaald. Het magazine Time noemde het reeds “een van de grootste publiciteitsstunts”.

Zie Volkskrant, AP/Seattle Times en vele anderen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Als dat zo gebeuren met mijn dorp was ik vertrokken.

    geplaatst op
  • Wat een stunt, doet me denken aan dat online casino dat ook zo bizar reclame maakt. Mijn achternaam wil ik best een maandje inruilen voor een spannende URL, wie biedt?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.