Amazon’s Mechanical Turk

7 november 2005, 15:30

Amazon's Mechanical TurkIk dacht even Eduard maakt een grap, maar het blijkt nog waar te zijn ook; Amazon heeft een nieuwe webservice gelanceerd genaamd Mechanical Turk. Als je een proces moet afhandelen waarbij mensen onontbeerlijk zijn gezien de huidige technologie, dan kun je simpelweg een request naar de nieuwe service doen om dit proces te laten afhandelen. Denk bijvoorbeeld aan het beoordelen van foto’s.

Amazon’s Mechanical Turk zorgt vervolgens, als een digitaal uitzendbureau, voor de afhandeling via vrijwilligers die een vergoeding ontvangen via hun Amazon account. Lijkt mij een voorbeeld van web2.0.

De term Mechanical Turk verwijst overigens naar een schaakmachine uit de 18e eeuw.

Zie ook: Mashable en Techcrunch.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  evroekel

  Ok, die machine is een hoax maar de webservice toch niet.


  7 november 2005 om 17:00
  Eduard

  Je weet Erik, ik maak nooit grapjes, webloggen is een bloedserieus vak!

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even heb gecheckt of het geen 1 april was…….


  8 november 2005 om 06:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!