Allochtonen internetten meer dan Nederlanders

Allochtonen internetten meer dan Nederlanders

Per week besteden Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen tussen de 20 en 45 jaar oud, gemiddeld 7,8 uur aan internet. Dat is een uur meer dan Nederlanders in dezelfde leeftijdsgroep doen. Dit maakte het bureau Foquz Etnomarketing vorige week donderdag bekend.

Het onderzoeksbureau ondervroeg in het eerste halfjaar van 2004, 1075 allochtonen over hun internetgebruik. Daaruit bleek ook dat Antillianen het meest de digitale snelweg bezoeken. Zij zitten 9,9 uur per week online. Turken surfen het minst, namelijk 6,5 uur per week. Turken en Marokkanen hebben minder toegang tot het internet dan Surinamers en Antillianen.

Internetsites en webportals die zich speciaal richten op allochtonen, zijn maar onder een kleine groep populair. Het Surinaamse waterkant.net wordt wekelijks door 16,3 procent van alle Surinamers bezocht, marokko.nl trekt 11,3 procent van de Marokkaanse internetgebruikers en naar curacao.pagina.nl surft 8,1 procent van de Antillianen. Het computerbezit onder allochtonen is 66,7 procent en blijft achter bij de rest van de bevolking. 77,1 Procent van de Nederlanders heeft een pc.

Bron:
http://www.parool.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • zet er dan meteen boven: buitenlanders internetten meer dan nederlanders.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.