Al-Sahaf grote hit op internet

Al-Sahaf grote hit op internet

Een site van fans van de Iraakse informatieminister Mohammed Saeed Al-Sahaf is bezweken onder de enorme toeloop van bezoekers.

Mohammed leest zonder zijn bril een rede van president Saddam. Bij nader inzien blijkt het om blanko papieren te gaan!Wat de Amerikaanse generaal Norman Schwarzkopf was tijdens de eerste Golfoorlog in 1991, is de inmiddels verdwenen Al-Sahaf voor de huidige oorlog: de grapjas die ervoor zorgt dat er temidden van alle oorlogsellende toch nog gelachen kan worden.

Zijn glasharde ontkenningen over de Amerikaanse opmars en zijn scheldkanonnades zijn vermaard. In het Midden-Oosten zitten de tv-kijkers met een woordenboek op schoot om op te zoeken wat voor schuttingtaal Al-Sahaf nu weer gebruikt. In het Westen is de Iraakse informatieminister een geliefd onderwerp van cartoonisten.


Ook op internet geniet Al-Sahaf een ongekende populariteit. Het domein WeLoveTheIraqiInformationMinister.com kan het bezoek in ieder geval niet meer aan. “De site was zo populair dat 4.000 bezoekers per seconde vanuit de hele wereld langskwamen”, schrijft de webmaster.

Omweg
De makers van de site beloven dat de pagina’s binnen 24 uur via een nieuwe server weer online zullen komen. Via een omweg lijkt de site overigens ook in de tussentijd nog bereikbaar.

Een andere aan Al-Sahaf gewijde fansite is nog wel online. Met daarop een selectie uit de hilarische uitspraken (“Be assured, Baghdad is safe, protected. Iraqis are heroes”) van de informatieminister. Er is ook een ‘soundboard’ aanwezig waarmee internetters Al Sahhaf zinnen kunnen laten zeggen.

Het Nederlandse weblog Retecool.com heeft zijn wekelijkse ‘Foto Fuck Vrijdag’ ook aan Al-Sahaf gewijd. Bezoekers kunnen hun gephotoshopte afbeeldingen van de meest krankzinnige ontkenningen van de Iraakse informatieminister opsturen.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.