Advertenties tijdens downloaden

Advertenties tijdens downloaden

Advertenties tijdens downloaden

Via slimbekeken.com gewezen op een interessante manier van online adverteren. Tijdens het downloaden van bijvoorbeeld een flashgame wordt een complete commercial vertoond. Alhoewel dit niet helemaal juist zal zijn beinvloedt het de downloadsnelheid niet aldus de boodschap onder de advertentie. Een voorbeeld van deze interessante vorm van online adverteren kan hier worden bekeken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • "Alhoewel dit niet helemaal juist zal zijn beinvloedt het de downloadsnelheid niet aldus de boodschap onder de advertentie."
  Er staat niet dat het laden van de advertentie het downloaden niet verhinderd. Het gaat om het klikkn. De download zal dus niet stoppen als je er op klikt.

  Verder is dit eigenlijk helemaal niet nieuw. Op vele downloadsites wordt dit al jaren gebruikt met dezelfde tekst er onder. Het enige nieuwe is dat deze keer het op dezelfde plaats gebeurt als de game zelf. Vroeger werd je na het downloaden naar een andere pagina geleid om de game te kunnen spelen.

  geplaatst op
 • Het voorbeeld is inderdaad gewoon een interstitial. En dat moet ook wel, omdat er bijzonder uitgebreide 'rich media advertising' wordt getoond.

  Interessanter zou het sponsoren van de Flash preloader zijn, met een supersnel inlaadbaar plaatje dat de download met minder dan bijvoorbeeld 5% verlengt.

  geplaatst op
 • Overigens wel opvallend dat het spel draait met de snelheid van dikke bagger...

  geplaatst op
 • Zie ook de commercials bij Zylom en de channels van Heavy (eigenlijk meer een "commercial site").

  geplaatst op
 • Het is veel fijner om naar een advertentie als steeds naar het woordje loading... te kijken. Het is dus een slimme manier van adverteren.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.