Advertenties tijdens downloaden

16 juli 2005, 07:55

Advertenties tijdens downloaden

Via slimbekeken.com gewezen op een interessante manier van online adverteren. Tijdens het downloaden van bijvoorbeeld een flashgame wordt een complete commercial vertoond. Alhoewel dit niet helemaal juist zal zijn beinvloedt het de downloadsnelheid niet aldus de boodschap onder de advertentie. Een voorbeeld van deze interessante vorm van online adverteren kan hier worden bekeken.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Luc Verhoeven

  “Alhoewel dit niet helemaal juist zal zijn beinvloedt het de downloadsnelheid niet aldus de boodschap onder de advertentie.”

  Er staat niet dat het laden van de advertentie het downloaden niet verhinderd. Het gaat om het klikkn. De download zal dus niet stoppen als je er op klikt.

  Verder is dit eigenlijk helemaal niet nieuw. Op vele downloadsites wordt dit al jaren gebruikt met dezelfde tekst er onder. Het enige nieuwe is dat deze keer het op dezelfde plaats gebeurt als de game zelf. Vroeger werd je na het downloaden naar een andere pagina geleid om de game te kunnen spelen.


  16 juli 2005 om 08:38
  Dr.D

  Overigens wel opvallend dat het spel draait met de snelheid van dikke bagger…


  17 juli 2005 om 12:37
  Rick

  Het is veel fijner om naar een advertentie als steeds naar het woordje loading… te kijken. Het is dus een slimme manier van adverteren.


  28 oktober 2005 om 11:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!