AcceptEmail: facturatie per mail

8 februari 2006, 05:44

De Nederlandse markt is een nieuw concept rijker: AcceptEmail. AcceptEmail is een nieuwe vorm van facturatie per email met als doel een digitaal alternatief te bieden voor acceptgiro’s en gedrukte facturen.

Gisteren maakte de Nederlandse pers in het Hilton in Amsterdam kennis met AcceptEmail (Veritate). AcceptEmail verwacht dat in de komende jaren veel van de omstreeks 170 miljoen jaarlijkse acceptgirobetalingen worden vervangen door een online betaling vanuit een e-mail met gebruik van een AcceptEmail. Dat levert substanti?le besparingen op voor verzenders en maakt het betalen van facturen makkelijker, sneller en veiliger voor de ontvanger.

Luister ook Radio Online voor een gesprek met Teun Gautier van AcceptEmail.

Met dank aan Kasper voor de tip.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  AderKa

  Zucht. Lang geleden is ook al geprobeerd de acceptgiro te digitaliseren. Met een héél ingewikkeld systeem – wat niemand echt begreep.

  Waarom maken banken de betaling van “wachtende” acceptgiro’s via hun bankieren via Internet niet mogelijk? Dat is pas makkelijk, snel en veilig. Ik ga ook liever met mijn eigen bank in zee dan met een startup die denkt zich in de woelige wereld van het electronisch betaalverkeer te moeten storten.


  8 februari 2006 om 07:02
  Gerben Dijkgraaf

  Ooit was er het met veel bombarie gepresenteerde Privver, wat overigens nog steeds bestaat en al gebruikt wordt door maar liefst 130.000 mensen…en het is al zeker twee jaar actief….daarna kwam er de Rabobank onlangs bij met de NotaBox…wat ik overigens wel een heel slim idee vind…de acceptgiro direct in mijn online bankomgeving en met een druk op de knop deze kunnen betalen. Dat is slim en er is over nagedacht en nu is er dan ook nog eens AcceptEmail. Dolletjes. Nog een alternatief. Waarom slaan de acceptgiro verwerkende en versturende partijen de handen niet ineen en waarom regelen ze het niet allemaal zoals met de NotaBox van de Rabobank? Het enige voordeel aan een Privver is, als ik het nog goed weet van toen ik ooit aangemeld was er voor, dat je een historisch overzicht van je facturen opbouwt…niet dat ik er in geïnteresseerd ben, maar oke, het was mogelijk…ik juich ieder initiatief toe om die enorme stortvloed van de ouderwetse papieren accept giro’s een halt toe te roepen, maar laten we dan wel een eenduidige en breed geaccepteerde oplossing in de markt zetten….


  8 februari 2006 om 18:30
  AderKa

  Hear hear!


  8 februari 2006 om 19:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!