Aaron Hillegass: “Bij ons thuis mag je pas Minecraft spelen als je hebt leren programmeren”

Aaron Hillegass: “Bij ons thuis mag je pas Minecraft spelen als je hebt leren programmeren”

Het Amerikaanse bedrijf Big Nerd Ranch ontwerpt apps en sites voor bedrijven, traint die bedrijven in de omgang met technologie en schrijft daar boeken over. Om altijd actueel te kunnen zijn, is het bijhouden van de laatste trends noodzaak. Een van de belangrijkste trends van dit moment? Conversational interfaces. Oftewel de interface waartegen je kunt praten. In combinatie met zelflerende computers zal dit de toekomst vormen, aldus Aaron Hillegass, ceo van Big Nerd Ranch.

Hillegass verwacht veel van de zelflerende computers. “Je kunt een computer programmeren waarbij je regels moet opstellen. Of je kunt machine learning gebruiken, waarbij de computer zelf leert wat er moet gebeuren op basis van gedrag.” Daar is Google een goed voorbeeld van. Het bedrijf houdt je online gedrag bij en serveert op basis daarvan relevante reclames. Maar in de toekomst zal het verder gaan dan online marketing. Hillegass is ervan overtuigd dat het ons gaat bevrijden van “dangerous, dull and dirty jobs”. Als voorbeeld noemt hij het uitbenen van kippen. “Machine learning kan leren om het vlees en de botten te scheiden.”

“Vervelen heeft een doel”

Hillegass is een zelfbenoemd tech optimist: technologie zal toekomstige problemen het hoofd bieden. “Aanvankelijk zal nieuwe technologie eerst gebruikt worden door de grote bedrijven die ons daarmee beïnvloeden en sturen, maar daarna komt het in handen van de mensen zelf. Als er een technologieprobleem is, is het antwoord meestal niet minder, maar meer technologie.”

Iets waar hij zich wel zorgen over maakt, is het feit dat veel te weinig kinderen leren programmeren. “Ik maak me wel eens zorgen over mijn kinderen. Toen ik opgroeide, kon je je nog vervelen. Dat heeft een doel. Je kunt moeilijke dingen gaan doen omdat je niks anders te doen hebt. Maar mijn kinderen hebben geen tijd om zich te vervelen."

"Leren programmeren is belangrijk: daarmee leer je problemen snappen en geeft je een gevoel van controle. Ik denk dat te weinig kinderen leren programmeren. Bij mij thuis is de regel: je mag pas Minecraft spelen als je hebt leren programmeren. Je moet grenzen stellen bij kinderen.”


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • En terecht! Programmeren zou een basis vaardigheid moeten zijn op de basisschool, net als engels en rekenen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.