7 Ditches TV: Webkassa Sweebr verovert plek fysieke kassa

7 Ditches TV: Webkassa Sweebr verovert plek fysieke kassa

Het gaat goed met webkassa Sweebr. De eerste honderd klanten zijn aangesloten en dat worden er dit jaar zeker duizend, aldus oprichter Bart Jaspers. In het 7 Ditches TV-programma Groeigeld vertelt hij over zijn investering, slimme marketing en spijt van een afgeslagen overnamebod.

Sweebr is een kassasysteem dat 'in de cloud' draait en de fysieke kassa zoals we die tot nu toe kennen overbodig maakt. Je gebruikt het systeem in een webbrowser, via tablet, smartphone of computer, en je kunt er apparaten als bonprinters, geldlades en weegschalen op aansluiten. Sommige winkeliers geven al aan 'verslaafd' te zijn aan het systeem, omdat ze er realtime mee kunnen bekijken hoe de verkoop in hun verschillende vestigingen ervoor staat. 

Oprichter Jaspers - afgelopen jaar finalist bij de Sprout Challenger50 - is zelf nog enigszins verbaasd over zijn snelle groei: "We dachten vooraf dat we vooral interessant waren voor de mom and pop stores, maar al vrij snel kregen we ketens achter ons aan met twaalf of 25 winkels. Dat verbaasde ons, we dachten dat die met de gerenommeerde merken zouden werken."

Klanten - momenteel zijn er zo'n honderd aangesloten - zitten in alle sectoren en alle type bedrijven, van marktkooplui tot retail en van horeca tot sportverenigingen. Ook boekhoudpartijen staan in de rij om aan te sluiten, voor de data van hun klanten die hij inzichtelijk maakt. "De sector liep enorm achter."


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.