5 teksten die ik in 2015 niet meer wil lezen of horen

7 januari 2015, 06:00

Mijn taalergernissen van afgelopen jaar

Als tekstschrijver staat mijn antenne voor mooi, lelijk en gek taalgebruik altijd aan. Misschien zijn het de hormonen van het zwanger zijn en vervolgens ontzwangeren, maar 2014 was voor mij een aaneenschakeling van taalergernissen. En dan ben ik nog niet eens een taalpurist. Echt, van mij mag je best ‘als’ gebruiken waar het ‘dan’ moet zijn. Maar lelijke, ongeïnspireerde of gewoon ronduit irritante taal in reclame, daar ben ik allergisch voor. Tijd voor een lijst van teksten die ik in dit nieuwe, frisse jaar niet meer wil lezen of horen.

“O, o, o, o, er zit een sterretje in m’n glas”

If you can’t beat them, join them”, moeten ze bij Autotaalglas gedacht hebben: “als Carglass bekend kan worden met een irritante oorwurmreclame, dan wij toch zeker ook!” En zo geschiedde.

Vroeger, toen ik nog de leeftijd had voor luistertoetsen Duits en Engels, ging er altijd een diepe zucht van verlichting door het klaslokaal als we een vrouwenstem op het cassettebandje hoorden. Want die waren veel beter te verstaan dan mannenstemmen. Autotaalglas laat horen dat het ook anders kan. Ik heb er een week over gedaan om dit liedje volledig te kunnen verstaan. Dit ligt deels aan het meisje zelf, deels aan de vele tekst die ze zonder adempauzes eruit moet werken. En voor een groot deel aan de ‘o, o, o, o’ met een hoog gehalte aan ‘o, o, Den Haag, met een broodje ei met ui’.

Nooit meer in 2015: semi-vrolijke, onverstaanbare oorwurmteksten waardoor mensen je product wel kennen, maar ook gaan haten.

Steeds meer marketeers en journalisten

Je hoort het steeds vaker en steeds meer. Zomaar een voorbeeldje van Beemster: “Steeds meer mensen skippen het zoete ontbijt…” Wat ze dan wel doen? Kaas van Beemster op hun brood. Mijn eigen gezin (n=2, nummer 3 eet nog amper) laat een tegenovergestelde situatie zien, evenals dit toffe onderzoek naar wereldwijde ontbijtgewoonten.

Ik ben dus meteen benieuwd naar de echte cijfers. Maar die worden niet genoemd in de reclame en ook niet op de website van Beemster. Hoeveel mensen skippen dat zoete ontbijt dan? 1? 100? 100.000? Nou? Als academicus ben ik 4 jaar lang gedrild om dit soort beweringen vooral te kwantificeren. Geen echte cijfers? Rode streep erdoor.

Maar het zijn niet alleen marketeers die deze zonde begaan: ook in het nieuws hoor en zie ik het vrijwel dagelijks voorbij komen. Zo blijken knoopcelbatterijen een probleem te zijn, want: “Steeds meer kinderen komen bij de dokter nadat ze een knoopcelbatterij hebben ingeslikt.” Maar om hoeveel gevallen gaat het hier?

De bron van het artikel suggereert dat er echte cijfers bestaan, maar ook hier worden ze niet gepresenteerd. Hoe tergend! Een luchtiger kinderonderwerp dat op dezelfde dag voorbij kwam: “Steeds meer kinderdagverblijven maken gebruik van zogeheten ‘buitenbedjes’.” Ook hier blijft het bij een loze bewering en mogen niet weten wat de cijfers zijn.

Nooit meer in 2015: ‘steeds meer’, ‘steeds minder’ of ‘steeds vaker’ gebruiken zonder begeleidende kwantificering.

“Kijk snel op punt NL!”

“Kijk voor alle weekendaanbiedingen en voorwaarden snel op Makro.nl” hoorde ik een tijdje terug een paar keer per dag op de radio. Dat ‘snel’ en ‘nl’ zo heerlijk op elkaar rijmen komt goed uit, vind je niet? Behalve dat een triljoen adverteerders en marketeers dat al eerder hebben bedacht. Sterker nog, 5 jaar geleden was ik dit rijmende een-tweetje ook al zat. Mijn relaas van toen heeft weinig geholpen.

Veel voorkomend, want in de oren van de bedenker extra catchy, zijn de combinaties met een ander positief bijvoeglijk naamwoord. Favoriet is ‘eenvoudig en snel op punt NL’, bijvoorbeeld “Prijsvergelijk energie? Dat kan eenvoudig en snel op Energieleveranciers.nl” en “Een Studentchauffeur boekt u eenvoudig en snel op Dutchdrivers.nl”.

Ook ‘gemakkelijk en snel’ en ‘goedkoop en snel’ bekken lekker. Of ‘discreet en snel’ als je condooms of iets dergelijks verkoopt: “Goedkope vibrator online kopen? Discreet en snel via Stizz.nl!”. Of maak het extra bont met de drietrapsraket in combinatie met het rijmende ‘bestel’: “Superfoods bestel je eenvoudig en snel op Notenknaller.nl” en “Bestel gemakkelijk en snel op Regioboeket.nl!”

Het is eigenlijk een dubieuze Nederlandse luxe, door onze gangbare extensie. Zouden dergelijke slogans in andere landen ook bestaan? Standaard combinaties met .de, .be of .co.uk? Ik ken ze niet, maar als ze wel bestaan hoor ik het graag. In de Nederlandse taal ben ik er inmiddels wel klaar mee.

Nooit meer in 2015: standaard rijmelarij met je domeinextensie.

Vodafone: king of first world problems

Wist je dat zo’n 7 procent van de kinderen in Nederland onder de armoedegrens leeft? Zomaar even een getalletje uit een recent rapport van Unicef om bij stil te staan. Maar niet te lang, want daar is ie weer op de radio: dat betweterige knulletje dat licht sarcastisch tegen een telefoniste jengelt over internet dat net niet het allersupersnelst is. Of over een tv-abonnement dat niet ultiem ultraflexibel is.

Ik negeer nu even het feit dat iedereen in mijn regio (het Grunniger land) weet dat Vodafone glashard liegt met de bewering dat ze landelijke 4G-dekking hebben. Ik gooi het liever over een andere boeg. Want kom op zeg, nu zelfs marketeers openlijk twijfelen over hun bijdrage aan een betere wereld, is misschien het moment aangebroken om over onze graaizucht heen te stappen en even heel blij een dansje te doen dat we vrijwel allemaal tot de top 10 procent aan rijkste mensen van de wereld horen.

Maar niet Vodafone. Misschien heeft Vodafone wel het beste aanbod, I don’t know, door de ‘smugness’ die er zo vanaf druipt, heb ik geen behoefte om het ooit uit te proberen. De hashtag #firstworldproblems is uitgevonden voor Vodafone.

Nooit meer in 2015: met arrogante toon blaten over marginale verschillen in luxeproducten.

Probeer ook eens iets verrassends

Mijn gouden tip voor 2015: probeer ook eens wat anders dan deze zinsnede. In het vorige millennium gingen tips om de consumptie van een product op te frissen meestal niet verder dan een foto van het betreffende product met een wortelbloem of toef slagroom erop en de kleine lettertjes ‘serveertip’. Tegenwoordig is niets meer te gek, mits voorafgegaan door de woorden ‘probeer ook eens’.

Soms gaat het om enthousiasmerende suggesties om de consumptie van een product aangenamer te maken, zoals “Probeer ook eens onze verrassende hapjes” in een hotelbar, “Probeer ook eens frenz met verse kruiden” of “Probeer ook eens de lokale specialiteiten zoals ‘couscous’ of een ‘tajine’” in Marokko.

Soms is het een manier om adviezen voorzichtig in te kleden, zodat de geadviseerde niet meteen de hakken in het zand zet: “Probeer ook eens dingen die ze jaren niet hebben gedaan, maar wel vroeger als kind of jong volwassene” tegen mantelzorgers van Alzheimerpatiënten en “Probeer ook eens te consuminderen met vakanties en boek je vakantie eens wat minder ver weg” tegen vakantiegangers die willen besparen. En soms is het gewoon een keihard upsell-kreetje, zoals bij John West en MultiVlaai.

Waarom zo irritant? Ten eerste suggereert de zinsnede dat het slechts een heel voorzichtig, vrijblijvend, tussen neus en lippen gegeven adviesje is in plaats van een manier om te overtuigen en/of te verkopen. Ten tweede ben je bepaald niet origineel. Dus. Stop.

Nooit meer in 2015: ‘probeer ook eens’ bij gebrek aan een beter idee om je klant aan je product of idee te binden.

Wat wil jij niet meer lezen of horen?

Geen enkele lijst is volledig, zeker niet als hij bestaat uit ergernissen. Wat waren in 2014 jouw taalergernissen op het gebied van marketing en reclame? Welke slogans, zinsneden en reclame-bla-bla wil jij in 2015 niet meer lezen of horen?

Cecile Bol
Schrijver bij Cecile Bol

Met eenmanszaak Studio Vuurvogel schrijf ik teksten voor tientallen grote en kleine organisaties. De tijd vliegt: inmiddels alweer ruim 10 jaar werkervaring. Daarnaast oprichter en hoofdredacteur van Eigenwijs Blij, weblog over duurzaamheid en emancipatie.

Categorie

146 Reacties

  Esther Schut

  ‘Plus geeft meer’. Toelichting waarom lijkt me overbodig.


  7 januari 2015 om 06:53
  CecileBol

  Mooie toevoeging Esther 😀


  7 januari 2015 om 07:13
  Joris Kroes

  Wat een hoop ergernissen en wat weinig leuke creatieve alternatieven.


  7 januari 2015 om 08:24
  Babs

  Ik ben het eens met Joris. Dat er ergernissen zijn binnen reclameland zien we al voldoende met vermakelijke initiatieven als de Loden Loekie en het Houten Reclameblok. Ik zie een toegevoegde waarde voor je eigen persoon en bedrijf wanneer je de Nederlandse reclamewereld laat zien waar de consument (of jij) dan wel op zit te wachten in 2015. Nu komt het meer over als een gevalletje beste stuurlui, wat me niet je bedoeling lijkt.


  7 januari 2015 om 08:39
  Steven

  Alle aanprijzingen met het land van herkomst, om het zo lekker authentiek te maken. Denk aan ‘van Nederlandse koeien’, ‘Duitse kwaliteit’, ‘Zwitserse precisie’…


  7 januari 2015 om 10:43
  erik jansen

  Het ergste van alles: de “channels” en “topics” lijsten boven aan de linker kant van deze pagina. Mijn excuses, maar het is gewoon vrezelijk, haha!


  7 januari 2015 om 10:53
  Rike

  Laag in calorieën, laag in vet, laag in zout… Wat was er mis met Minder calorieën, Weinig vet, Zoutarm? Eigenlijk alle letterlijke, en dus kromme, vertalingen van Amerikaans-Engelse kreten.


  7 januari 2015 om 11:00
  Gypsy

  @Rike: “Steeds meer mensen gebruiken steeds minder calorieën.” Zoiets?


  7 januari 2015 om 11:07
  marijke

  Misschien moet Cecile haar BREDE scala aan ervaringen ietsjes versmallen en een koekje van eigen deeg eten. Kan helpen.


  7 januari 2015 om 11:24
  SjefB

  Ik ben allergisch voor “sterker nog”, dat vooral te onpas wordt gebruikt door lieden die indruk willen maken. Die willen overdrijven. Sterker nog: de overdrijvende trap aan willen zetten.


  7 januari 2015 om 11:25
  CecileBol

  Ha, wat lekker veel discussie roept dit op! Zo zie je maar weer dat iedereen zulke ergernissen heeft. En natuurlijk kun je dan ook op zoek gaan naar oplossingen en verbeteringen, maar soms is het gewoon lekker om even oeverloos te zeuren, toch? Ik merk wel dat ik er nu zelf bij het schrijven actiever op let, en dan vooral op de ‘steeds vakers’ en tips met ‘eens’.

  Tof, al die toevoegingen van iedereen. Heel herkenbaar allemaal. Alleen de opmerking van Marijke kan ik niet plaatsen, maar dat zal wel aan mij liggen.


  7 januari 2015 om 11:32
  RichardH

  In 2015 gaarne herintroductie van de overtreffende trap: gewoon “mooiste” in plaats van “meest mooie” (het lelijkste voorbeeld dat ik ken, gekozen uit dagelijks tientallen).


  7 januari 2015 om 11:36
  Han Reijnen

  Waar ik mij aan erger zijn de VANAF-prijzen. Daarvoor krijg je je auto dus nooit!


  7 januari 2015 om 11:43
  Lodewijk

  Verrassend dat mijn grootste ergernis of liever gezegd mijn nummer 1 ergernis er niet bij staat: dat vreselijke “nummer 1” dat overal maar voor geplakt wordt en dat bovendien nog geen enkele onderbouwing heeft waarom het betreffende product het beste zou zijn.


  7 januari 2015 om 11:48
  CecileBol

  @Lodewijk: ‘als beste getest!’ Een mooie toevoeging op jouw ergernis 😀


  7 januari 2015 om 11:52
  Bart van der Kooi

  Leuk artikel, Cecile! Ik denk dat Marijke jouw bio bedoelt. Wel een beetje met haar eens 🙂 Snel maar even mijn eigen bio’s checken 😉


  7 januari 2015 om 12:13
  CecileBol

  Hai Bart, ja, ‘breed scala’ is wel een beetje een standaarduitdrukking. Wat dacht je van ‘kleurrijk palet’? Ik ga vandaag wat anders bedenken. Ik zou het geen ‘koekje van eigen deeg’ noemen (ik ruik de krabbenmand), maar wel een ‘hand in eigen boezem’. Je eigen bio hier; niks mis mee toch?


  7 januari 2015 om 12:16
  Mariska

  Veel te vaak gebruikt: ‘Psst…’ en ‘Het is zover’.


  7 januari 2015 om 12:17
  Remi

  Nog een aanvulling op het betweterige knulletje van Vodafone: Het betweterige knulletje van Peugeot met die domme vergezochte grappen.

  Bij Peugeot lijken ze ervoor gekozen te hebben om hun volledige marketingteam te ontslaan, alle campagnes te schrappen en al het geld wat ze daarmee overhouden in zijn geheel in radiocommercials te stoppen. Ze zijn heel 2014 op alle Nederlandse radiozenders elk uur te horen geweest met dat rotventje.

  De logica staat me wel aan. Ik stel me een vergadering voor:

  Marketingmanager: “Hoe gaan we meer auto’s verkopen?”

  Marketingmedewerker: “We moeten de doelgroep bereiken!”

  Marketingmanager: “Iedereen met een auto is onze doelgroep, hoe gaan we die bereiken?”

  Marketingmedewerker: “In de auto luisteren ze naar de radio. Dus als we radiocommercials inkopen bereiken we mensen met een auto!”

  Marketingmanager: “Mooi plan. Maar hoe zorgen we dat we ze allemaal bereiken?”

  Marketingmedewerker: “Laten we al het budget naar radio doen, dan bereiken we ze allemaal!”

  Marketingmanager: “Goed plan. Je bent ontslagen. Dank!”

  Het is hoog tijd voor frequency capping op de radio. 🙂


  7 januari 2015 om 12:38
  Anneke

  Herkenbare voorbeelden! Echt ergeren doet het me niet maar het geeft me wel vaak het gevoel dat ik als klant een onnozele, veel te snel te overtuigen ‘prooi’ ben van marketeers. Ik woon als Nederlandse al 25 jaar in België en ik heb de indruk dat men in Nederland de klant infantiel benadert. Sinds Albert Heijn hier zijn intrede heeft gedaan is dat beeld weer bevestigd!

  Wat ik ook vind opvallen is de veel gebruikte term op producten: “Nu nog lekkerder”, of “Nog gezonder”, of “Nu nog beter”. Als dat in de loop der jaren zo’n 10 keer op de verpakking is gezet kunnen ze er wat mij betreft beter opzetten: “Vroeger ronduit slecht” want dat is inmiddels wel mijn conclusie.


  7 januari 2015 om 12:52
  Irene

  Radioreclames over voedingswaren. Schijnbaar denken enkele reclamemakers dat drink-, slok-, smak- en kauwgeluiden ons, bij gebrek aan beeld, kunnen overtuigen van het smakelijk zijn van een product. Op mij werkt het averechts. Dan is het radio uit en nog liever rijd ik in stilte een vol uur naar mijn werkt. Vooral ’s ochtends!


  7 januari 2015 om 13:28
  GianluigiCuccureddu

  Leuk artikel. Vooral dat luxe probleem punt. Daar ligt natuurlijk wel een veel belangrijker onderliggend aspect ten grondslage, dat we in deze naderende(?) post-kapitalistische samenleving we een beetje minder materialistisch mogen gaan zijn. De beelden van Black Friday zijn beschamend… honderden mensen voor een deur slapend om een stom stuk apparatuur te kopen.. waren we om belangrijkere dingen maar zo passievol. (qua massa).


  7 januari 2015 om 13:28
  guus

  mijn ‘ergernis’: al die blogs die met eenzelfde soort titel hopen dat ze gelezen worden: “De X-aantal …. in 2015 die je moet ….”

  Mss dat je daar ook eens over na kan denken hoe je dit origineler kan maken 😉


  7 januari 2015 om 13:44
  CecileBol

  @Remi: ik snak naar frequency capping op radioreclame.

  @Anneke: interessant! Ik vind zelf vaak de Britse reclamecopywriting erg smaakvol en stijlvol, maar dat is natuurlijk een heel andere taal. Dat het verschil tussen BE en NL zo groot is, wist ik niet. Is er trouwens sprake van rijmelarij met de domeinextensie .be?

  @Gian: ik deel je wens! Ik probeer nu zelf bij gadgets (maar ook bij luxe voedingsmiddelen enzo) te denken: “Is dit een oplossing waarbij ik een probleem moet bedenken of heb ik een probleem dat ik hiermee kan oplossen?”

  @Guus: tsja, gelijk heb je wel, maar in dit geval lach ik toch zelf het laatst 😀


  7 januari 2015 om 14:16
  guus

  Gelijk heb je 🙂


  7 januari 2015 om 14:25
  Karin

  Reclame voor een product voor “vrouwen over 40″…

  Als je te lui bent om zelf iets te verzinnen, vertaal hem dan tenminste goed!


  7 januari 2015 om 15:37
  Hans

  Weliswaar geen taalkundige fout maar wèl een monster: het gebruik van percentages met het woordje ’tot’ erbij, zoals “tot 87% minder roos”. Geen enkele copywriter of opdrachtgever schijnt te beseffen dat dit elk percentage omvat dat lager is dan het genoemde. Dus zelfs als het product geen enkele verbetering geeft, is de claim nog altijd waar. Opzettelijke misleiding?


  7 januari 2015 om 15:39
  Anne Tjepkema

  Besteed svp ook eens aandacht aan prijsvergelijk (hier zonder kritische noot genoemd), moet zijn prijsvergelijking. Of uitvoerdatum, moet zijn uitvoeringsdatum.


  7 januari 2015 om 18:01
  Saskia

  Ik erger me mateloos aan het noemen van voornamen van zogenaamde gebruikers.


  7 januari 2015 om 21:11
  Anneke

  Om even te antwoorden op je vraag: een rijmpje op domeinsextensie.be, nog niet gezien nee! 😉 Gelukkig maar! Mijn zoon had wel enkele suggesties maar die zijn zo flauw dat ik ze maar niet opschrijf omdat ik vrees dat marketingfiguren ze waarschijnlijk superspitsvondig zouden vinden. En dan moeten wij het wellicht jaren aanhoren!


  8 januari 2015 om 07:33
  Pieter

  Je ergeren aan reclames vind ik cliché


  8 januari 2015 om 08:38
  Remi

  @ Anneke,

  Ik ben nu toch wel reuze benieuwd!


  8 januari 2015 om 09:03
  CecileBol

  @Anneke: leuk dat je nog even reageert! Wel interessant dat dat dus niet gebeurt met .be. Wie weet reageert nog iemand anders uit een ander land.

  @Pieter: touché! (en dat rijmt)


  8 januari 2015 om 10:29
  Saskia

  Regelmatig komt ook een verkeerd gebruik van het woord “dus” voor. Het zou een oorzaak en een gevolg moeten verbinden. “Reclame is niet logisch.” zegt mijn man dan.


  8 januari 2015 om 10:40
  Anneke

  Hier zijn er dan voor de nieuwsgierigen onder ons enkele.

  Doorwrocht zijn ze niet maar dat moet reclame volgens mij ook niet zijn. Het moet immers simpel zijn om bij de massa aansluiting te vinden. En niet alleen toegankelijk voor mensen die echt van taal houden.

  Een goed idee: klik op reclame.be

  Surft u mee naar reclame.be

  Allez, ga gauw naar reclame .be

  Allez, en nu rap naar reclame.be

  … enzovoorts


  9 januari 2015 om 07:27
  Anneke

  Ten overvloede, natuurlijk rijmt be ook lekker op www.


  9 januari 2015 om 07:50
  CecileBol

  Ik vind ‘Allez, nu rap naar XXX.be’ eentje die zomaar zou kunnen aanslaan… Wie weet 😀


  9 januari 2015 om 08:20
  pjjotr

  Het ergst vind ik niet de lieden die wanschrijfsels produceren, maar zij die pretenderen het zelf wél goed of mooi te doen.

  En er dan ook niets van bakken.

  Zij hebben geen recht op ergernis.

  Zoals mevr. Bol.


  11 januari 2015 om 02:23
  Lisa

  Ik vind die zogenaamde nieuws/interview reclames ongelofelijk irritant! Zoals die voor Oral B Met Quincy Trustfull en die nieuwe van Finish geloof ik.

  Alsof iemand ook maar één moment gelooft dat dit een objectief en nieuwswaardig item is.

  In het verlengde daarvan zogenaamde ervaringsdeskundigen (zoals bij Carglas. Rene – Medewerker bij Carglas sinds 1995) of mensen die zogenaamd spontaan hun mening geven (“ik kreeg vuil nooit uit mijn badkamer, totdat ik Vanish gebruikte).

  yukk..


  12 januari 2015 om 08:26
  Michael

  Ik stel voor dat we in 2015 de zure pruim eens begraven en niet zo klagen! Ben blij dat er nog geld IS voor radioreclames, ben blij dat er nog marketeers in dienst zijn van bedrijven en dat deze geld willen betalen zodat radiostations uberhaubt kunnen blijven bestaan.

  Leuk, een ergenislijstje. Maar, hoeveel leuker had het geweest als je niet alleen met klagen jezelf had willen profileren, maar ook echt met passende alternatieven had gekomen?

  Laat ik één voorstel doen. Laten we als ‘marketeers’ (het woord lijkt tegenwoordig een negatieve lading mee te dragen) ons dit jaar eens richten op onze klant, en niet op ons management. ‘Hoe kunnen we meer verkopen’, kan ook vertaald worden in, hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze klant oprecht tevreden is. Niet zodat we er dan 10 producten bij kunnen duwen, maar gewoon omdat dat de reden hoort te zijn waarom een klant terug wil komen. Als marketeers (hij wordt al positiever) eens een dagje op de ‘werkvloer’ meelopen. Eens luisteren naar die klant, en er daarna op acteren. En laten we dan als consument eens stoppen met het uitschelden voor rotte vis op de Sociale media.

  Als je het ergens niet mee eens bent, kan dat met fatsoen worden gezegd, maar het lijkt wel of social media ons vogelvrij heeft gemaakt. Ik ben 31, dus ik vind mezelf nog niet oud. En toch denk ik, jeetje, in ‘mijn tijd’ zou ik er niet aan gedacht hebben om een product op social media ‘hoer’ te noemen, of te zeggen dat het maar een ‘kutbedrijf’ is.

  Willen we echt zo worden?


  12 januari 2015 om 08:27
  Michael

  En ja, in essentie klaag ik nou ook. Dus ik zet de schop in de grond en begraaf bij deze ook mijn zure pruim.

  Cecile, bedankt voor je blog die mij op een aantal punten niet wist te overtuigen, omdat ik het wellicht anders had gedaan. Maar toch oprecht bedankt dat je een blog schrijft, waar wij het dan wel of niet eens mee zijn!

  Michael


  12 januari 2015 om 08:31
  CecileBol

  @Lisa: mooie toevoegingen!

  @Michael: ik ben veelal ook voor oplossingen, maar in dit geval leidt het alleen opnoemen van de ergernissen (en het even negeren van eventuele oplossingen) juist tot heel veel mooie toevoegingen waar we ook weer allemaal van kunnen leren. Ik vrees dat de focus op de oplossingen het artikel juist een beetje een gesloten boek had gemaakt. Verder ben ik helemaal voorstander van een ‘beschaafdere’ vorm van marketing én consumentisme (is dat een woord?). Ik hoop ook dat je mijn blog ‘fatsoenlijk’ genoeg vond; ik hou helemaal niet van dat gescheld via social media of welk medium dan ook. Ik ben ik ben groot voorstander van een minder infantiele, minder alleen op geld beluste vorm van promotie in NL. Eigenlijk zoals o.a. Anneke, Gianluigi en Lisa ook al zeggen. Na januari de zure pruimen begraven en voorwaarts!


  12 januari 2015 om 08:39
  CecileBol

  En dan zonder een dubbele ‘ik ben’ 😀


  12 januari 2015 om 08:41
  Michael

  Daar heb je dan wel een goed punt. maar heb je ook cijfers om te bewijzen dat dat zo is? 😉

  Nee gekheid, bedankt voor je blog, ik kijk uit naar de volgende.


  12 januari 2015 om 08:45
  Aartjan van Erkel

  Meest belangrijk!


  12 januari 2015 om 09:39
  Marja Koster

  ‘Welkom op onze website’ en ‘Wij zijn de specialist in’… en ‘Hèt bureau voor…’.


  12 januari 2015 om 11:49
  Wietske

  Leuk artikel Cecile. Wat ik niet meer horen wil: ambachtelijk, biologisch etc etc. schijnt over het algemeen 1 grote onzin te zijn.

  En die reclames van cremes, shampoo’s en scheerschuimpjes. Iedere keer zit er wel weer een nieuw bestanddeel in. Goh, hoe hebben we het jaren zonder gedaan denk ik dan…


  12 januari 2015 om 13:45
  Elly van der Veen

  Het is niet perse een taalergernis, alhoewel: er wordt natuurlijk wel gebruik gemaakt van tekst. Kunnen reclamemakers nu eindelijk stoppen om quasi-grappig mannen af te beelden als halve idioten die niets kunnen regelen zonder hun vrouw (met als droevig hoogtepunt de reclame van Belvilla)? Om geëmancipeerd te zijn, hebben we dit soort naar beneden trappen naar mannen niet meer nodig, toch?!


  12 januari 2015 om 14:09
  CecileBol

  Mooie toevoegingen dames! Ik vind het zo leuk om te merken dat iedereen andere ergernissen heeft, maar dat het wel vrijwel altijd gaat om ‘maniertjes’ die te vaak gebruikt worden. Luie marketing.


  12 januari 2015 om 14:16
  Elly van der Veen

  En deze slogan heeft echt wel zijn langste tijd gehad: Ik ben toch niet gek! Ja Media Markt, ik ben wel gek, hardstikke stapel mesjogge, want ik koop ook wel eens iets ergens anders! En, nog bedankt voor het compliment, hoor!


  12 januari 2015 om 14:40
  Tilly

  Dat kind van Jumbo. Of Lidl. Ofzo.. (door mijn ergernis aan de kreet van die slissende kleuter “de béste”, lukt het me vooralsnog niet te luisteren naar de rest van de tekst).


  12 januari 2015 om 15:18
  Jur

  Vliegtickets waar jij van houdt! Ik hou zelf enorm van witte vliegtickets. Ben ik dol op.


  12 januari 2015 om 19:51
  Peter

  Wat dacht je van de standaard teksten die je op websites en in vacatures ziet? “Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf…”. Wat denken ze dan? Dat wij het idee hebben dat ze een oud en statisch bedrijf zijn?

  Deze week nog 1 gezien, met als toevoeging dat ze in 1989 opgericht zijn.


  13 januari 2015 om 08:28
  Rutger

  nagesynchroniseerde reclames….


  14 januari 2015 om 09:54
  Rutger

  oh, oh wacht! De zogenaamde ’tandarts-specialisten’ die een tandpasta aanbevelen.


  14 januari 2015 om 10:07
  Patrick

  Een hondentandarts die zegt dat kauwsticks voor uw trouwe viervoeter het summum zijn.

  Nee, dan vind ik de term die iedereen in marketingland wel kent veel leuker: ‘Wij van WC-eend….’ Da’s toch een statement ondertussen 😉


  14 januari 2015 om 10:19
  Alex Ignatzy

  “Dermatologisch getest” vind ik ook vreselijk…op 10 personen? 20? 20.000? Dat het getest is betekent ook nog lang niet dat het goed of gezond is…

  In Duitsland wordt heel vaak “mit dem Besten aus der Milch” gebruikt voor kindersnoepproducten…klinkt gezond, betekent in de meeste gevallen weinig tot geen (echte) melk en veel te veel suiker. Überhaupt worden producten met melk vaak als gezond verkocht terwijl deze zo gezond zijn als een slagroomtaart.

  Eentje die ik trouwens helemaal niet erg vind is Haribo…in Duitsland is de slogan nooit veranderd, Nederland ook niet zover ik weet.

  Grappig verhaaltje trouwens: een Duitse bouwmarktketen heeft een keer verteld dat je bij hen alles “für ’n Appel und ’n Ei” kunt kopen. Dit is een Duits gezegde en betekent simpelweg “goedkoop”…een klant wilde dus met een appel en een ei betalen, mocht niet, heeft het bedrijf aangeklaagd en gewonnen…de reclame was daarna niet meer lang op tv.


  14 januari 2015 om 10:43
  CecileBol

  @Alex: Als je het hebt over Duitse reclames, denk ik automatisch: “Zu Risiken und Nebenwirkungen lesen Sie die Packungsbeilage und fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker.” Geïndoctrineerd na 10 jaar elke dag RTL plus kijken. Moeten ze dat nog steeds melden? Je appel en ei verhaal is hilarisch!

  @Rutger en Patrick: tandartsen voor mens of hond en dan vaak ook nog nagesynchroniseerd inderdaad: vreselijk!


  14 januari 2015 om 12:01
  Edwin

  “Wir leben Auto’s”. Geen enkele reclame van Opel of hij sluit daarmee af. Kennen die mannen / vrouwen geen Nederlands? Zolang ze met die slogan rondlopen, zie je mij geen Opel kopen, dat is zeker.


  14 januari 2015 om 12:39
  Edwin

  Oh ja, om misverstanden te vermijden, ik hoef ook geen “Wij leven auto’s” hé. Nog afgrijselijker.


  14 januari 2015 om 12:42
  Alex Ignatzy

  @Cecile: ja, dat melden ze nog steeds. op tv én radio.Inderdaad, heb ik eigenlijk nog nooit bij stilgestaan, maar dat heb je inderdaad alleen in Duitsland. Nu moet ik ook nog even de Mainzelmännchen-filmpjes noemen die op de publieke omroep tussen de reclames door getoond worden. Maakt de reclameblokken een beetje minder erg. Sterker nog, ik ken mensen die blijven in de reclamepauze juist kijken of schakelen om naar de publieke omroep om de filmjes te zien.


  14 januari 2015 om 13:48
  CecileBol

  Ik vind het nog steeds zonde dat Loekie de Leeuw bij ons gesneuveld is. Hoe dom hij ook was.


  14 januari 2015 om 13:56
  Alex Ignatzy

  Die kende ik dan net weer niet, maar het lijkt hetzelfde concept te zijn. Jammer, maakt de reclame toch een stuk tolerabeler.


  14 januari 2015 om 14:29
  Edwin

  @Cécile & @ Alex Ignatzy. In België heb je ook zo’n verplichte vermeldingen bij reclames. Reclame voor krediet moet bv. afsluiten met iets in de aard van “Opgelet, geld lenen kost ook geld”. Ook bij medische producten zijn er formules die opduiken.


  15 januari 2015 om 07:47
  larry

  Hello-

  Dit is om het grote publiek dat de heer Larry Brown een onderhandse lening geldschieter openstellen een kans voor alle financiële behoeften van elke financiële steun te informeren. We geven lening rente van 2% voor particulieren, bedrijven en bedrijven onder een heldere en begrijpelijke termen en conditie. Contacteer ons vandaag nog via e-mail: larrybrowninvestment@gmail.com


  20 februari 2015 om 20:26
  Dick

  Meer is meer!


  20 februari 2015 om 22:12
  Pastor Daniel Johnson

  Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, huis lening, auto lening, studenten leningen, consolidatie van schulden leningen, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz. .. Of ben je al geweigerd een lening door een bank of een financiële configuratie van een of meer redenen. Je liever hun krediet oplossingen! Ik ben een dominee, een particuliere geldschieter, de kredietverlening aan bedrijven en particulieren in een lage en betaalbare rente van 2%. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op om de lening om de overdracht te volgen binnen 48 uur te behandelen. CONTACT: danieljohnsonltd@gmail.com


  23 februari 2015 om 09:12
  Pastor Daniel Johnson

  Hi,

  Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, huis lening, auto lening, studenten leningen, consolidatie van schulden leningen, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz. .. Of ben je al geweigerd een lening door een bank of een financiële configuratie van een of meer redenen. Je liever hun krediet oplossingen! Ik ben een dominee, een particuliere geldschieter, de kredietverlening aan bedrijven en particulieren in een lage en betaalbare rente van 2%. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op om de lening om de overdracht te volgen binnen 48 uur te behandelen. CONTACT: danieljohnsonltd@gmail.com


  14 mei 2015 om 15:49
  alvery

  Goedendag !!

  Hoe gaat het? Dit bericht is om u te informeren over onze lening bieden, Wij zijn een gegarandeerde, vertrouwd en de overheid goedgekeurde lening bedrijf, Wij bieden snel en gemakkelijk lening aan aanvrager in de behoefte van de lening, Wij bieden elke vorm van lening, student lening, woningkrediet, zakelijke lening, investeringskrediet, bedrijf lening en individuele leningen, etc zijn zeer eenvoudig aan te brengen en de stress, Wij bieden leningen, variërend van $ 1.000,00 tot $ 900,000,000.00 met een zeer lage lening procent rente, met een snelle internet

  transactie en bank bedrading overdracht. gelden vandaag nog en krijg je lening, zal je blij zijn dat je deed. Neem contact met ons op: Alverydesjohnsonloanfirm@gmail.com

  Contacteer ons vandaag nog!

  Antwoord-naar: Alverydesjohnsonloanfirm@gmail.com


  22 mei 2015 om 00:52
  Roland

  “Nederland ” / “U heeft gekozen…”,…wanneer, waar en hoe heb ik gekozen en waarom kan ik me daar niets van herinneren?…


  14 juni 2015 om 17:28
  Henry Clark

  Aandacht,

  Solliciteer voor een snelle en handige lening af te betalen rekeningen, Xmas lening, hypotheek lening, consolidatie lening en om een ​​nieuw bedrijf te starten of opnieuw de financiering van uw projecten op goedkoopste rente van 3%. Heeft contact met ons op via: Henryclark003@gmail.com met een lening bedrag dat nodig is.

  Wij zijn gecertificeerd, geregistreerd en legitieme geldschieter.

  U kunt contact met ons vandaag als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van deze lening zijn, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de lening proces, proces, zoals de lening voorwaarden en hoe de lening zal worden overgedragen aan u. We hebben uw dringende reactie als je geïnteresseerd bent.

  Eerste informatie nodig van u:

  Volledige Namen: …………

  Land: ………… …

  Staat / Provincie: ……………

  Telefoon Nummer: …………

  Duur: …………

  Bedrag nodig als lening: ……… ..

  Huis Adres / Office: ……….

  Beroep: …………

  Maandelijks Inkomen: ……….

  Burgerlijke staat: ……… ..

  Leeftijd / Geslacht: ………… ..

  Lening Doel: ………… ..

  Hebt u een aanvraag voor een lening voor? (Ja of nee): …

  OPMERKING: Alle antwoorden moeten worden doorgestuurd:

  HENRYCLARK003@GMAIL.COM

  voor snelle

  processing.

  Dankjewel.

  C.E.O / Henry Clark.


  18 juni 2015 om 23:11
  Gypsy

  Prima getroffen Henry. Dit is inderdaad een tekst

  die ik nooit meer wil horen!


  19 juni 2015 om 07:57
  Morgan Steev

  HOE ik mijn lening van HERMAN Cein LENING FINANCE (CEINLOANFINANCE@YAHOO.COM)

  Hallo allemaal, Mijn naam is Morgan Steev wit, ik ben van de New Jersey, Verenigde State, ben hier om te getuigen van hoe ik heb mijn lening van de heer Herman Cein {ceinloanfinance@yahoo.com} nadat ik toegepast twee keer uit verschillende leningsgeldschieters die beweerde dat kredietverstrekkers hier op dit forum, ik dacht dat hun leningen waar echte en ik toegepast, maar ze nooit gaf me lening tot een vriend van mij introduceren me aan de heer Herman Cein de CEO van Herman Cein lening Financiën die beloofde om me te helpen met een lening van mijn verlangen en hij echt deed wat hij beloofd, zonder enige vorm van vertraging, ik had nooit gedacht dat er nog betrouwbare lening kredietverstrekkers totdat ik ontmoette de heer Herman Cein, die echt hielp me met mijn lening en mijn leven veranderd voor het beter. Ik weet niet of u behoefte heeft aan een dringende lening ook, dus voel je vrij om de heer Herman Cein contact op zijn e-mailadres: {Ceinloanfinance@yahoo.com}or call (201) 720-8275 voor hulp.


  27 juni 2015 om 22:15
  De heer Bob Smith

  goedendag

  Bent u en elke vorm van financiële moeilijkheden? Uw hulp komt nu. Bent u verliest slapen ’s nachts verontrustend hoe je een lening te krijgen? Sta niet toe dat je dromen sterven, Contact (bobsmithloanfund.ltd@aol.com) voor eenvoudige en betrouwbare lening. volgende gegevens:

  leners INFORMATIE

  Uw namen ……… ………………..

  Bedrag Nodig ……… ……………….

  Duur: …………. …… ………………..

  Jouw land …………… ……………….

  Telefoonnummer ………. …… ………………..

  Maandelijks Inkomen …… ………………………………….

  Sex ……………… ………………..

  Jouw Leeftijd ………… …………………….

  Contact E-mail: bobsmithloanfund.ltd@aol.com

  De heer Bob Smith


  2 juli 2015 om 11:03
  Gypsy

  Bob komt ook sterk uit de hoek. Je zou ‘m zó….


  2 juli 2015 om 11:08
  RolanDecoy

  Klinkt meer als phishing dan reclame.


  2 juli 2015 om 14:24
  Alvin Scott

  Bent u in elke vorm van financiële moeilijkheden? Heeft u een lening voor nodig

  consolidatie van schulden, bouw, onroerend goed lening, herfinancieren, personal

  zakelijke doeleinden of noodgeld? Bent u een zakenman of

  vrouwen die van plan zijn om zijn of haar bedrijf uit te breiden, bieden wij lening van alle soorten. als belanghebbende contact met ons vandaag via alvinscott12@outlook.com


  2 juli 2015 om 17:36
  steven josh

  Hallo heb je een korte of lange termijn lening? met slechts 2% procent rente … Vermijd werd door bank of een andere lening bedrijven ingeschakeld. Verzoek om een lening van ons vandaag op Steven Josh Lening Firm Nu solliciteren .. Alle mails met uw gegevens en hoeveel je nodig hebt moet worden geschreven om ons bedrijf e-mail: stevenjoshloanfirm@gmail.com

  1) Volledige naam: ………………………

  2): ………………………

  3) Adres: ………………………

  4) Staat: ………………………

  5) Sex: ………………………

  6) Burgerlijke staat: ………………………

  7) Beroep: ………………………

  8) Telefoonnummer: ………………………

  9) Momenteel positie in plaats van het werk: …………………

  10) Maandelijks inkomsten: ………………………

  11) Leningen Nodig: ………………………

  12) Lening Duur: ………………………

  13) Doel van de lening: ………………………

  14) Bent u vóór ……… toegepast.

  Met Dank,


  26 juli 2015 om 06:31
  maurice finance

  Hallo,

  In het gezicht van financiële moeilijkheden? Bent u behoefte aan een lening? of ze door lokale banken is afgewezen? Heeft u een lening voor een of andere reden nodig? Uw hulp is eindelijk hier als Maurice Finance biedt leningen aan alle zowel werkenden en werklozen, particulieren en bedrijven, bieden wij leningen tegen lage rente van 2%. Geïnteresseerd leners zijn contact met ons op via e-mail naar mauricefinance@hotmail.com en krijgen hun leningen vandaag. Onze diensten zijn snel en betrouwbaar, dus neem dan contact met ons op (mauricefinance@hotmail.com) en genieten van onze aanbieding van financiële diensten.

  E-mail: mauricefinance@hotmail.com

  maurice Finance


  27 juli 2015 om 14:49
  ddaa

  Je persoonlijke of zakelijke krediet nodig zonder de stress en de snelle adoptie? U vandaag moet een dringende lening? Neem contact met ons op via e-mail (businessfinances@hotmail.com)

  biedt leningen


  29 juli 2015 om 06:11
  mercedes

  Hallo allemaal, wat iedereen zegt over het kapitaal trustventure is zeer juist. Ik heb gehoord dat vele getuigenissen van mensen over hoe ze een lening van

  hen, maar ik dacht dat ze waar alle valse getuigenissen. Vorige week mijn vriend die ook nog een lening van hen aan te moedigen mij om te proberen hen en hij vertelde

  me dat ze zijn echt en

  dat hij ook lenen van hen. Maar ik was nog steeds afriad omdat ik zijn opgelicht in het verleden.

  Maar ik nam mijn vrienden advies en toegepast een lening met hen door middel van hun e-mail en ik was zo verrast dat vorige week, ik eigenlijk kreeg een zakelijke

  lening van $ 700.000,00 USD

  van hen, zelfs wanneer ik slecht krediet. Beste vrienden, wil ik adviseren dat als je een lening dringend nodig hebt en je wilt een veilige plek waar u uw lening te

  krijgen,

  rechtstreeks contact met hen via hun e-mail op

  E-mailadres: trustedventure@hotmail.com, E-mail: info_capitaltrustventures@my-firm.org


  29 juli 2015 om 22:42
  carren ben

  Heeft u een lening nodig? Bent u een zakelijke man of vrouw en je een lening om uw bedrijf te verhogen nodig ?? Heeft u kapitaal nodig voor het opstarten van een bedrijf? Wat uw lening problemen zou kunnen zijn, hier komt uw hulp zoals we bieden leningen aan zowel particulieren en bedrijven bij lage en betaalbare rente.

  Neem contact met ons vandaag op (carrenbenfirm@outlook.com of carrenbenfirm@gmail.com) om uw lening te krijgen vandaag.


  30 juli 2015 om 04:33
  rodriguez henrietta

  Hallo heb je lening tegen een lage rente van 2% nodig? Bent u al geweigerd bankleningen, omdat je geen zekerheid hebben of slecht krediet? Ben je moe van de bank stress? Dan bent u op de juiste plaats, nu contact met ons op via onze e-mail (RODRIGUEZHENRIETTALOAN@HOTMAIL.COM)


  30 juli 2015 om 06:45
  rodriguez henrietta

  Hallo heb je lening tegen een lage rente van 2% nodig? Bent u al geweigerd bankleningen, omdat je geen zekerheid hebben of slecht krediet? Ben je moe van de bank stress? Dan bent u op de juiste plaats, nu contact met ons op via onze e-mail (RODRIGUEZHENRIETTALOAN(a)HOTMAIL.COM)


  30 juli 2015 om 06:46
  CARLOS PEREZ

  Bent u behoefte aan een lening? Ben je in een financiële stress en je een lening om uw problemen op te lossen nodig ?? Uw hulp is eindelijk hier als we zijn het aanbieden van leningen aan iedereen en op een goedkope en betaalbare rente van slechts 2%. Geïnteresseerd kredietnemer zijn om ons te contacteren via e-mail op (carlosfinancialcompania@yandex.com). we zijn gecertificeerd en betrouwbaar geldschieters die leningen te geven aan iedereen. onze diensten zijn snel en betrouwbaar dus nu contact met ons op te krijgen uw lening vandaag ..


  30 juli 2015 om 23:27
  Mr Clem

  goede dag,

  Heeft u een lening nodig voor het opstarten van een bedrijf, betalen uit uw schuld of of kopen van een nieuw huis? Heeft u geld nodig om politieke redenen of om uw bedrijf uit te breiden? Als uw antwoord ja is dan contact met mij vandaag via e-mail: clemhenderson@hotmail.com


  31 juli 2015 om 00:01
  patrick loans

  U hebt een lening ?? Dringend leningen nodig?

  We zijn door de staat erkende / geregistreerde financiële bedrijven.

  We geven leningen aan particulieren en instellingen werken samen,

  de rente van 2%, als je geïnteresseerd bent in een lening,

  Stuur ons een e-mail.

    patrickloans15@gmail.com

  Vul het formulier in en stuur het terug naar de VS

  Lening Aanvraagformulier

  Uw Namen ……….

  Jouw land ……….

  Jouw adres ……….

  Beroep ……….

  Huwelijkse staat ……….

  Maandelijks inkomen ……….

  Leenbedrag ………

  Credit ………..

  ………. Lening Doel

  Passagier familie ………

  Mobiel Nee ………..

  Religie …………

  Leeftijd ………..

  Geslacht / sex ………

  Met dank,

  De heer Patrick @ patrickloans15@gmail.com


  2 augustus 2015 om 19:12
  Mr. Miotti Stefano

  lening aanbieding

  Heeft u een lening nodig? heb je al door uw bank bleek te wijten aan slecht krediet? Heeft u onbetaalde rekeningen of schulden? Heeft u droomt van het opzetten van een bedrijf hebben? Neem contact met ons op voor een lening vandaag op miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com om een einde te maken aan

  al uw financiële problems.We zijn snel en betrouwbaar en eerlijkheid is onze horloge woord. Indien u een lening voor welk doel dan ook, laat het ons weten en onmiddellijk contact met ons

  naam:

  land

  Sate en Stad:

  adres:

  Mobiel Nummer:

  Leenbedrag:

  Lening Duur:

  Regards, Contact e-mail (miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com)


  4 augustus 2015 om 02:01
  De heer James Morgan

  Ik ben de heer James Morgan Bent u op zoek naar lening om uw rekeningen te betalen en

  het opstarten van een eigen bedrijf? Zo ja, dan krijg nu weer via E-mail:

  jamesloans60@gmail.com

  Benodigde details. Bedrag dat nodig is, telefoonnummer, duur, geslacht en leeftijd.

  Let op: Alle reactie moet naar E-mail worden verzonden: jamesloans60@gmail.com

  De heer James Morgan

  ________________


  4 augustus 2015 om 14:32
  Michelle Hall

  Hallo,

  Lenen oplopen tot € 1,000,000,00 kiezen tussen 1 en 50 jaar terug te betalen. * Kies tussen de maandelijkse en jaarlijkse terugbetalingen Plan. * Flexibele voorwaarden CONTACT: michelle.ent.hall@gmail.com

  BEDANKT.


  6 augustus 2015 om 07:44
  Jonna

  Heeft u een lening nodig ?? Heeft u financiële hulp nodig ?? Heeft u een lening voor een of andere reden nodig ?? Wij bieden goedkope en betaalbare leningen aan particulieren en bedrijven uit de hele wereld op goedkope een rente van 2%. Neem contact met ons vandaag op: jonnafinance@outlook.com te genieten van onze eenvoudig lening service.


  9 augustus 2015 om 21:36
  maurice finance

  Hallo,

  In het gezicht van financiële moeilijkheden? Bent u behoefte aan een lening? of ze door lokale banken is afgewezen? Heeft u een lening voor een of andere reden nodig? Uw hulp is eindelijk hier als Maurice Finance biedt leningen aan alle zowel werkenden en werklozen, particulieren en bedrijven, bieden wij leningen tegen lage rente van 2%. Geïnteresseerd leners zijn contact met ons op via e-mail naar mauricefinance@hotmail.com en krijgen hun leningen vandaag. Onze diensten zijn snel en betrouwbaar, dus neem dan contact met ons op (mauricefinance@hotmail.com) en genieten van onze aanbieding van financiële diensten.

  E-mail: mauricefinance@hotmail.com

  maurice Finance


  15 augustus 2015 om 17:30
  mr matin

  Wij zijn hier om u te helpen een lening tegen 2% en geen credit check, wij bieden lening persoonlijke lening consolidatie van schulden, venture capital, zakelijke leningen,

  onderwijs leningen, hypothecaire lening of “lening voor welke reden dan ook.” Echter, onze methode biedt de mogelijkheid om het gewenste bedrag van de lening te geven, en de duur je kunt veroorloven. Als u geïnteresseerd bent kunt u vriendelijk contact met ons de volgende gegevens: matinonnelloan@gmail.com

  volledige naam:

  land:

  Leningen Nodig:

  duur:

  Geslacht:

  leeftijd:

  Load Duur:

  Huisadres:

  Mobiel nummer:

  beroep:

  Die heb je hier over ons.

  E-mail: (matinonnelloan@gmail.com)


  26 augustus 2015 om 11:43
  Henry Clark

  Aandacht,

  Solliciteer voor een snelle en handige lening af te betalen rekeningen, Xmas lening, hypotheek lening, consolidatie lening en om een ​​nieuw bedrijf te starten of opnieuw de financiering van uw projecten op goedkoopste rente van 3%. Heeft contact met ons op via: Henryclark003@gmail.com met geleende bedrag nodig is.

  Wij zijn gecertificeerd, geregistreerd en legitieme geldschieter.

  U kunt contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van deze lening zijn, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de lening proces, proces, zoals de lening voorwaarden en de wijze waarop de lening zal worden overgedragen aan u. We hebben uw dringende reactie als je geïnteresseerd bent.

  Eerste informatie nodig van u:

  Volledige Namen: …………

  Land: ………… …

  Staat / Provincie: ……………

  Telefoon nummer:…………

  Duur: …………

  Bedrag nodig als lening: ……… ..

  Huis Adres / Office: ……….

  Beroep: …………

  Maandelijks inkomen:……….

  Huwelijkse staat:………..

  Leeftijd / Geslacht: ………… ..

  Lening Doel: ………… ..

  Heeft u een aanvraag voor een lening voor? (Ja of nee):…

  OPMERKING: Alle antwoorden moeten worden doorgestuurd:

  HENRYCLARK003@GMAIL.COM

  snel

  processing.

  Dankjewel.

  C.E.O / Henry Clark.


  26 augustus 2015 om 22:13
  Pastor Daniel Johnson

  Hoi,

  Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheek, auto lening, studenten leningen, consolidatie van schulden leningen, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz .. Of heb je geweigerd een lening door een bank of een financiële configuratie van een of meer redenen. Je liever hun krediet oplossingen! Ik ben een dominee, een private geldschieter, de kredietverlening aan bedrijven en particulieren in een lage en betaalbare rente van 2%. Interesse? Neem contact met ons om de lening om de overdracht te volgen binnen 48 uur te behandelen. CONTACT: danieljohnsonltd@gmail.com

           Application Details

  naam:

  Geboortedatum:

  Geslacht:

  Huwelijkse staat:

  adres:

  ligging

  Status:

  Postcode:

  land:

  telefoon:

  E-mail:

  Staat Doel van de lening:

  Leenbedrag:

  Lening Duur:

  Maandelijks netto-inkomen.

  Terug naar mij zo snel mogelijk met de bovenstaande informatie voor meer informatie.

  Hoop van je te horen.

  Bedankt en God zegene u,

  Pastor Daniel Johnson


  27 augustus 2015 om 13:51
  Maurice finance

  Goede dag,

  Heeft u een lening tussen individuen moeten gaan met financiële problemen en uiteindelijk uit de impasse veroorzaakt door banken voor de afwijzing van hun vraag naar krediet verslagen? Wij bieden echte lening variërend van 1000-100000000, geen bankgarantie en tegen een betaalbare rente van 2%. Ik kan helpen bij het maken van een bepaald bedrag van de lening die u wilt. Contact met me als je geïnteresseerd bent.

  E-mail: mauricefinance@hotmail.com

  groeten

  maurice Finance


  3 september 2015 om 06:06
  Mr Anderson.

  Hallo, heb je een lening nodig? indien JA contact met ons op via e-mail: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

  lening bieden


  7 september 2015 om 01:04
  chen mulan

  Solliciteer betalen voor een snelle en handige lening aan het opzetten van accounts en een nieuw bedrijf of een re-financiering van uw projecten tegen een gunstige rente van 3%. Neem contact met ons vandaag met de volgende informatie, zodat we verder E-mail ons op (chenmulan24@hotmail.com).

  Het verkrijgen van informatie van u:

  (1) Volledige naam:

  (2) vereiste hoeveelheid van een lening:

  (3) Telefoonnummer:

  (4) Duur:

  (5):

  (6) Staat / Provincie:

  (7) Maandinkomen:

  (8) Burgerlijke staat:

  (9) Leeftijd / Geslacht:

  (10) Lening doel:

  Wachten voor uw e-mail snel

  (chenmulan24@hotmail.com).

  Dankjewel,

  De heer Chen Mulan.


  8 september 2015 om 10:39
  Henry Clark

  Aandacht,

  Solliciteer voor een snelle en handige lening af te betalen rekeningen, Xmas lening, hypotheek lening, consolidatie lening en om een ​​nieuw bedrijf te starten of opnieuw de financiering van uw projecten op goedkoopste rente van 3%. Heeft contact met ons op via: Henryclark003@gmail.com met geleende bedrag nodig is.

  Wij zijn gecertificeerd, geregistreerd en legitieme geldschieter.

  U kunt contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van deze lening zijn, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de lening proces, proces, zoals de lening voorwaarden en de wijze waarop de lening zal worden overgedragen aan u. We hebben uw dringende reactie als je geïnteresseerd bent.

  Eerste informatie nodig van u:

  Volledige Namen: …………

  Land: ………… …

  Staat / Provincie: ……………

  Telefoon nummer:…………

  Duur: …………

  Bedrag nodig als lening: ……… ..

  Huis Adres / Office: ……….

  Beroep: …………

  Maandelijks inkomen:……….

  Huwelijkse staat:………..

  Leeftijd / Geslacht: ………… ..

  Lening Doel: ………… ..

  Heeft u een aanvraag voor een lening voor? (Ja of nee):…

  OPMERKING: Alle antwoorden moeten worden doorgestuurd:

  HENRYCLARK003@GMAIL.COM

  snel

  processing.

  Dankjewel.


  8 september 2015 om 23:12
  John Mclondon

  GOEDE DAG,

  HEB JE NODIG zakelijke lening? OF Persoonlijke Lening? Bent u van plan te lenen lening? Dus contact met ons op. NU MET MEER INFO. Aarzel niet om naar uit om uw aanvraag NU VIA E-MAIL (john_mclondoninvestment@hotmail.com)

  LENING AANVRAAG:

  VOLLEDIGE NAAM:

  LEENBEDRAG:

  CONTACT ADRES:

  LAND:

  TELEFOONNUMMER:

  LENING DUUR:

  DOEL VAN LENING:

  Ik wacht op uw dringende reageren.


  16 september 2015 om 05:19
  dolph

  Goede dag. Het vinden van een nier donor of een patiënt die behoefte nier moeilijk en zelfs een donor waarvan nier past toe. Dus we zijn een organisatie van een groep agenten die helpen verbinden patiënten in nood van nieren en donoren samen. Dus om verbinding te maken met een donor vandaag mij bereiken op mijn emal adres dolphritt@gmail.com. Veel geluk en een goede gezondheid.


  21 september 2015 om 11:14
  Mr Johnson

  Heeft u een dringende lening of financiële hulp nodig? Wil je

  start een nieuw bedrijf of wilt u duidelijk uit uw schuld? Wij bieden een gemakkelijke

  goedkeuring en snelle overdracht aan de klanten in staat onder een lage rente

  tarief. Meld je nu aan en op je leven veranderen contactpersoon de heer Johnson

  charitycorporationafrica@gmail.com


  26 september 2015 om 10:03
  khalifa Steve

  Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (khalifafinancialcompanies@gmail.com)


  17 oktober 2015 om 07:20
  parry

  Geachte heer / mevrouw, Wij bieden particuliere leningen, commerciële en zeer persoonlijk met een jaarlijkse minimum rente zo laag als 3% binnen 1 jaar tot 40 jaar terugbetaling looptijd een deel van de wereld. En we geven leningen binnen het bereik van $ 2.000 tot $ 100,000,000.00 USD.Our leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze prioriteit, moeten geïnteresseerden via e-mail contact met ons vandaag: (albrightfund@gmail.com)

  EERSTE GEGEVENS NODIG

  Voor-en achternaam………………………………

  Persoonlijk telefoonnummer ……………………….

  Country …………………………………….

  Adres………………………………..

  Staat…………………………

  Leeftijd………………………………………

  Heb je al eerder toegepast? …………………..

  Burgerlijke staat……………………………

  Geleende bedrag nodig is als lening ……………………………….

  Lening Duur ……………………………

  Beroep …….. nu contact op met het bedrijf en hebben uw lening nu (albrightfund@gmail.com)


  4 maart 2016 om 14:03
  Mr. Miotti Stefano

  lening bieden

  U wordt geïnformeerd dat de heer Miotti Stefano MD Foundation momenteel het geven van leningen aan particulieren en bedrijven lichaam en een lage rente 1% affordate tarief.

  We kunnen veroorloven om u de lening te geven en deze lening zal u helpen een hoop in je leven

  Je bent in financiële moeilijkheden of opgeven? Heb je ooit door banken geweigerd of wilt u uw schuld te vereffenen eens en voor altijd het betalen van uw factuur, wilt u uw rekeningen te betalen. Hier is een geweldige kans waar u uw lening sneller te krijgen en gemakkelijk kunt u uw eigen rêvedevient eigenaar van een zelfstandig bedrijf op te bouwen en uitgegroeid tot een persoonlijk ondernemer.

  Voor meer informatie, bezoek ons ??op Mr. Miotti Stefano leningen FOUNDATION miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com e-mailadres hierboven. Wij staan ??garant voor een transparante en efficiënte service die ik kan u helpen met een lening.

  Kredietnemer in de informatiemaatschappij.

  Volledige namen ……….

  Je beroep ……….

  Sex ……..

  Jouw land ………

  Status ………

  Maandloon ………

  Het geleende bedrag Needed ……….

  Terugbetalen back duur ……….

  telefoon nummer ……….

  Leeftijd ………….

  miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com

  Dank je

  Mr. Miotti Stefano MD


  16 april 2016 om 01:35
  Pastor Peter

  Bent u behoefte aan financiële hulp en je weet niet wat te doen of wie Contacteer vertrouwen in ons vandaag voor meer informatie over hoe u uw droom lening te krijgen, neem dan contact met ons op: churchmanfinanciallimited@gmail.com


  17 april 2016 om 14:44
  Getuigenis “”Lening bieden

  Getuigenis–lening bieden

  Getuigenis “” Je mag deze kans niet missen [Mijn naam is mevrouw Sandra Kate. Ik woon in Canada en ik ben een gelukkige vrouw vandaag? en ik zei tegen mijn zelf dat elke lener dat mijn gezin te redden van onze arme situatie, zal ik een ieder die op zoek is naar lening aan hem te verwijzen, gaf hij me geluk voor mij en mijn family.I had behoefte aan een lening van $ 70,000.00 te begin mijn leven helemaal opnieuw als ik ben een alleenstaande man met 3 kinderen.

  Ik ben al op zoek naar een lening om mijn schulden te vereffenen voor de afgelopen drie maanden al ontmoette ik opgelicht en nam mijn geld totdat ik eindelijk ontmoet een God gezonden Geldschieter die mij lening van 1% rente bieden

  Ik had nooit gedacht dat er nog steeds echte lening kredietverstrekkers op het internet, maar tot mijn grote verbazing kreeg ik mijn lening zonder verspilling is time.I ontmoette deze eerlijke en godvrezend man lening geldschieter die me helpen met een lening van $ 70,000.00 Canada Dollar. Hij is een God vrezen man, als je in nood van de lening om uw problemen op te lossen en te betalen uw schuld en je zal terug te betalen de lening te

  contact met hem vertel hem dat is Mrs.Sandra Kate dat u verwijzen naar hem. Contact Mr. Miotti Stefano, via e-mail: (miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com)


  19 juni 2016 om 23:24
  Pastor Williams Peters

  Hallo, Wij zijn een christelijke organisatie opgericht om mensen die hulp nodig hebben, zoals financiële help.So helpen als je gaat door middel van financiële problemen, of om het even welke financiële puinhoop en fondsen nodig heeft om uw eigen bedrijf te starten, of je moet een lening aan zijn schuld te vereffenen of betalen van je rekeningen tong een mooi bedrijf, of dat u vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, neem dan contact met ons op via e-mail: pmlh927@gmail.com Bijbel zegt: ‘”Lukas 11:10 Iedereen die vraagt: ontvangt, wie zoekt vindt,., en iedereen die klopt, zal de deur worden geopend “, dus laat deze kans niet aan je voorbij gaan, omdat Jezus dezelfde is, gisteren, vandaag en voor eeuwig hen more.Please is voor ernstige minded en God vrezen mensen . Uw naam: Leningen Lening Duur: Geldig Cell Telefoonnummer: Dank u voor uw begrip in aanraking dan verwacht: pmlh927@gmail.com


  26 juni 2016 om 09:21
  Pastor Williams Peters

  Hallo, Wij zijn een christelijke organisatie opgericht om mensen die hulp nodig hebben, zoals financiële help.So helpen als je gaat door middel van financiële problemen, of om het even welke financiële puinhoop en fondsen nodig heeft om uw eigen bedrijf te starten, of je moet een lening aan zijn schuld te vereffenen of betalen van je rekeningen tong een mooi bedrijf, of dat u vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, neem dan contact met ons op via e-mail: pmlh927@gmail.com Bijbel zegt: ‘”Lukas 11:10 Iedereen die vraagt: ontvangt, wie zoekt vindt,., en iedereen die klopt, zal de deur worden geopend “, dus laat deze kans niet aan je voorbij gaan, omdat Jezus dezelfde is, gisteren, vandaag en voor eeuwig hen more.Please is voor ernstige minded en God vrezen mensen . Uw naam: Leningen Lening Duur: Geldig Cell Telefoonnummer: Dank u voor uw begrip in aanraking dan verwacht: pmlh927@gmail.com


  26 juni 2016 om 09:22
  Julia Lukas

  Wie ich mein Wunschdarlehensbetrag von einem zuverlässigen und Vertrauen Loan Company { adrianfinancefirm@yahoo.com }

  Hallo an alle, mein Name ist Julia Lukas, ich lebe in Sachsen, Deutschland. Hier bin die Güte Gottes auf mein Leben zu bezeugen, wie er mich von Adrian Finance Firma bekam mein Darlehen zu machen {(adrianfinancefirm@yahoo.com)} bin eine Witwe mit zwei Kindern, das Leben war für mich die Hölle, weil es kein Geld zu kümmern sich um mich und meine Kinder nach dem Tod meines Mannes. Ich entschied mich für ein Darlehen zu suchen, so dass ich ein Geschäft starten können, aber leider war ich zwei Mal von verschiedenen internationalen Kreditgeber betrogen worden, die behaupteten, die Kreditgeber direkt in diesem Forum hier zu sein, dachte ich, ihre Kreditvergabe war real und ich angewendet, aber sie nie gab mir Kredit. Ich verlor die Hoffnung auf Darlehen Kreditgeber im Internet und war verwirrt und frustriert, bis ein Freund von mir vorstellen, mich zu Herrn Alexander Adrian der Geschäftsführer Adrian Finance Firma, die mich mit einem Darlehen von meinem Wunsch helfen versprochen, und er tat es wirklich, als er ohne jegliche Verzögerung versprochen, obwohl ich Zweifel hatte, aber wollte es nur einen Versuch zu geben und zu meiner größten Überraschung der Darlehen war Übertragung auf mein Bankkonto. Ich hätte nie gedacht, es gibt immer noch zuverlässig und echte Darlehen Kreditgeber, bis ich Herrn Alexander Adrian traf, der mir wirklich geholfen, mit einem Darlehen in Höhe von $ 190,000.00usd und änderte mein Leben zum Besseren. Ich weiß, dass es noch viele Darlehen-Sucher sind da draußen, suchen nicht mehr und kontaktieren Sie den gottesfürchtige Mann für ein Darlehen heute. Herr Alexander Adrian, seine Fürsorge und Verständnis. wenn Sie in der Notwendigkeit einer dringenden Darlehen oder die Finanzierung wollen für Ihre Projekte schnell und schnell, so fühlen sich frei Adrian Finance Firma per E-Mail-Adresse zu kontaktieren: {adrianfinancefirm@yahoo.com} durch Unternehmens-Websites: http: //www.adrianfinancefirm. bravesites.com/. Ich glaube, er wird Ihnen helfen, weil er eine Menge Leute auf der ganzen Welt, dank geholfen hat.


  6 juli 2016 om 03:11
  James Anderson

  Heb je een lening nodig?

  Goedendag, Heeft u een dringend lening nodig hebt om uw financiële behoeften op te lossen, Wij bieden lening, variërend van $ 5,000.00 tot $ 10.000.000,00 Max, we zijn betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch, met 100% Gegarandeerd We geeft ook lening (Euro’s, Ponden . en Dollars) de rente van toepassing is op alle leningen is (3%) als u geïnteresseerd bent weer terug naar ons via (helpcareserviceportal@gmail.com) Verleende diensten zijn onder andere:

  *Verbouwing

  * Inventor Leningen

  * Auto Leningen

  * Schuldenconsolidatielening

  *Kredietlijn

  * Tweede Lening

  * Business Leningen

  *Persoonlijke leningen

  * International Loans.

  Contact e-mail: helpcareserviceportal@gmail.com

  Bedankt.


  15 juli 2016 om 13:45
  Mr. Andre Wealth

  Hallo Lening Seekers, Heeft u behoefte aan een dringende lening aan het opstarten van bedrijven, Debt lening? een auto of een huis te kopen? Zo ja, zorgen niet meer, want wij bieden alle soorten lening tegen een lage en betaalbare rente van 3%, zonder onderpand en zonder credit check. Ga terug naar ons op als u een lening nodig hebt met de onderstaande informatie. (1)Naam(2)Leningen Nodig(3) Lening Duur(4)Telefoonnummer(5)Land (6)State(7) Doel van de lening: Neem contact met ons op via e-mail vandaag: (andrewealthloanfirm@gmail.com)


  29 juli 2016 om 21:09
  PASTOR Luiz Barata Ribeiro

  Bent u behoefte aan financiële hulp en je weet niet waar te gaan of wie te vertrouwen Contacteer ons vandaag voor uw droom lening via E-mail:? Financialllp@gmail.com

  PASTOR Luiz Barata Ribeiro


  1 september 2016 om 09:50
  PASTOR Luiz Barata Ribeiro

  Are you in need of financial assistance and do not know where to go or who to trust Contact us for your dream today loan via Email 😕 Financialllp@gmail.com

  PASTOR Luiz Barata Ribeiro


  1 september 2016 om 09:54
  Freeman Finance

  Bent u op zoek naar een echte lening ?? Heeft u behoefte aan een lening van welke aard dan ook en om welke reden ?? Bent u op zoek naar een nieuw huis te kopen en u een lening nodig ?? We zijn eindelijk hier om te helpen als we bieden een betrouwbare leningen tegen slechts 2% rente. Geïnteresseerde leners zijn om nu contact met ons op (Freemanloanfinance@gmail.com), Freemanfinance.webs.com en krijg er leningen vandaag.

  Bedankt.

  Jamie Freeman

  Website: http://www.Freemanfinance.webs.com

  telefoon: +13234024181


  6 september 2016 om 02:12
  FREEMAN FINANCE

  Heb je een lening nodig? Bent u op zoek naar een lening voor welke reden dan ook? Gelieve vriendelijk SMS ons nu bij +13234024181 of e-mail op Freemanloans@Hotmail.com, om je snel leningen te krijgen vandaag


  6 september 2016 om 02:13
  frank

  Heeft u behoefte aan leningen voor het project , investeringen, persoonlijke leningen , thuis

  leningen, studentenleningen , consolidatie leningen en leningen voor diverse project?

  Heeft u behoefte lening om te beginnen met een kleine , middelgrote of grote schaal bedrijf?

  Heeft u behoefte lening om een ​​huis of een auto lening te bouwen ?

  Heeft u behoefte lening om apparatuur machines te kopen voor het werk ?

  Quicken Loan bedrijf is het antwoord op al uw problemen , we geven leningen tegen 3 % rente en onze transactie is snel, veilig en gemakkelijk. degenen die wensen om een ​​lening te krijgen van ons moet nu contact met ons op via ( frankmark1950@gmail.com ) en laten we beginnen transactie.

  Vul deze informatie hieronder en onmiddellijk sturen naar

  ( Frankmark1950@gmail.com ) en laten we beginnen transactie en krijg je de lening aan u overgedragen .:

  voor-en achternaam:

  bedrag dat nodig is :

  duur:

  land:

  staat:

  leeftijd:

  seks:

  godsdienst:

  bezetting:

  maandinkomen:

  telefoonnummer:

  heb je een aanvraag voor een lening voor ?

  wat is de beste tijd om u te bellen ?

  we wachten op uw dringende reactie

  E-mail ons nu via ( frankmark1950@gmail.com ) ( + 15202238746 )


  11 september 2016 om 15:39
  frank

  Heeft u behoefte aan leningen voor het project , investeringen, persoonlijke leningen , thuis

  leningen, studentenleningen , consolidatie leningen en leningen voor diverse project?

  Heeft u behoefte lening om te beginnen met een kleine , middelgrote of grote schaal bedrijf?

  Heeft u behoefte lening om een ​​huis of een auto lening te bouwen ?

  Heeft u behoefte lening om apparatuur machines te kopen voor het werk ?

  Quicken Loan bedrijf is het antwoord op al uw problemen , we geven leningen tegen 3 % rente en onze transactie is snel, veilig en gemakkelijk. degenen die wensen om een ​​lening te krijgen van ons moet nu contact met ons op via ( frankmark1950@gmail.com ) en laten we beginnen transactie.

  Vul deze informatie hieronder en onmiddellijk sturen naar

  ( Frankmark1950@gmail.com ) en laten we beginnen transactie en krijg je de lening aan u overgedragen .:

  voor-en achternaam:

  bedrag dat nodig is :

  duur:

  land:

  staat:

  leeftijd:

  seks:

  godsdienst:

  bezetting:

  maandinkomen:

  telefoonnummer:

  heb je een aanvraag voor een lening voor ?

  wat is de beste tijd om u te bellen ?

  we wachten op uw dringende reactie

  E-mail ons nu via ( frankmark1950@gmail.com ) ( + 15202238746 )


  11 september 2016 om 15:44
  Morris Leo

  Hallo,

  Op zoek naar een financieel Xmas lening, te helpen om rekeningen lening, schuld consolidatie lening, ongedekte lening, zakelijke lening, woningkrediet, auto lening, student lening, persoonlijke lening, risicokapitaal, etc betalen! Ik ben een particuliere geldschieter, Ik geef leningen aan bedrijven en particulieren tegen lage rente en betaalbare rente van 2%. e-mail naar: morrisloanfrom@gmail.com


  5 november 2016 om 21:16
  Elena Camacho

  Hallo iedereen hier. Wat mevrouw Camacho zei is zeer juist hoewel ik haar niet mogen weten. Ervoer ik het voor het eerst de hand ook. Het was deze organisatie met de naam Stella Rene lening onderneming (S.R.L.F), die heeft me echt geholpen om mijn medische rekeningen te betalen toen ik die behoefte hebben aan geld, want ik ben een weduwe. Een vriend van mijn stuurde me ook aan hen. toen ik op het punt om een ​​grote operatie te doen en ik had geen geld in die tijd, kwamen ze naar mijn redding en in minder dan 40 minuten, ik heb mijn lening. Maar om de waarheid te zeggen, ik was nerveus en bang in het begin, want ik heb twee keer opgelicht. Maar toen ik opgeroepen moed en volgen hun leningen beleid samen met mijn vrienden advies, aan het eind vond ik mezelf glimlachend. Als niet voor hen, misschien zou ik zijn dood nu. Ik heb zelfs genomen een andere lening van hen beginnen mijn zaken na mijn herstel, dat ik ben ook terug te betalen nu. Mijn enige advies is nu dat een instantie die echt in nood van de lening moeten contact opnemen met hun e-mail via: {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com} en krijgen een lening van hen. Bedankt.

  Elena Camacho


  16 november 2016 om 16:18
  ADAM FRED LOAN FIRM

  AUFMERKSAMKEIT:

  Willkommen bei FRED LOAN SERVICE PLC Wir bieten Darlehen an Menschen auf schlechte Kredit-, Wohnungsbaudarlehen, persönliche und Business-Darlehen, Studenten auf der Suche nach finanzielle Hilfe und Unternehmen etc. mit einem sehr niedrigen Zinssatz und mit oder ohne Sicherheiten. Alle interessierten sollten Sie uns per E-Mail adamfredloanfirm@outlook.com mit den folgenden Informationen kontaktieren, füllen Sie bitte die folgenden Informationen vollständig aus und gipfel:

  Darlehensinformationen

  vollständiger Name:

  Land:

  Adresse:

  Alter:

  0 Beschäftigung:

  Familienstand:

  Arbeitsplatz:

  Sex:

  Telefon:

  Handynummer:

  monatliches Einkommen:

  Betrag in EUR oder USD:

  der Grund für den Kredit:

  Ausleihdauer:

  Wie dringend brauchen Sie das Darlehen:

  verstehst du Englisch?:

  Auf welcher Website haben Sie unsere Anzeige gefunden ?:

  DARLEHENSABTEILUNG

  E-Mail: Adamfredloanfirm@yahoo.com

  Sie können anrufen oder TEXT US ON 15017229938 ODER 18144768385


  5 december 2016 om 04:43
  Mr Anderson

  Heeft u behoefte aan een lening voor de financiering van uw bedrijf of voor

  persoonlijke doelen zo ja, e-mail me op:

  cashierslenders02@gmail.com voor meer informatie.

  Naam

  land

  staat

  bedrag dat nodig is

  duur

  telefoonnummer

  Houdt u er rekening mee dat u op contact e-mail:

  cashierslenders02@gmail.com lening


  19 december 2016 om 01:45
  Mr Anderson

  Hallo, krijg je een snelle en snelle lening door middel van Financiën Online, bieden wij vanaf 3000 euro

  om 50,000.000.00 euro met een lage rente van slechts 2% per jaar. Voor meer

  Details en de toepassing, kunt u contact opnemen hier: (cashierslenders02@gmail.com)


  22 maart 2017 om 13:55
  Michael Lee

  Mijn naam is Michael Lee een burger van Illinois, USA. i zijn opgelicht door 7 verschillende Internet internationale geldschieter, ze beloven om me een lening te geven na het maken van me te betalen diverse vergoedingen die niets opleveren en bedroeg geen positief resultaat. ik verloor mijn harde geld verdienen en het was een totaal van 23930USD. Op een dag als ik was aan het surfen op het internet met tranen in mijn ogen kwam ik een getuigenis van de man die ook werd opgelicht en uiteindelijk werd gekoppeld aan een legit lening bedrijf genaamd MARTINEZ LEXIE lening bedrijf waar hij eindelijk zijn lening, dus heb ik besloten om Neem contact op met dezelfde lening bedrijf en toen vertelde ze mijn verhaal over hoe ik zijn opgelicht door 7 verschillende geldschieters die niets anders dan natuurlijk me meer pijn deed. Ik leg het bedrijf per e-mail en alles wat ze vertelden mij was om niet meer huilen omdat ik mijn lening in hun bedrijf zal krijgen en ook heb ik de juiste keuze van contact met hen gemaakt. Ik vulde de lening aanvraagformulier en ging met alles wat gevraagd van mij en mijn grootste verrassing mijn lening werd verstrekt aan me zonder verdere vertraging en hier ben ik vandaag blij omdat Martinez Lexie Loan Company heeft mij een reden om te leven, dus ik maakte een gelofte om mijn zelf dat ik zal blijven getuigen op het internet over hoe ik mijn lening. U moet contact opnemen met deze God gezonden LENDER via e-mail: Lexieloancompany@yahoo.com OR Text +18168926958


  9 april 2017 om 16:22
  kelvin smith

  Het krijgen van een legitieme lening is altijd een groot probleem geweest voor klanten die financieel probleem hebben en daar behoefte aan hebben. Het probleem van krediet en onderpand is iets dat klanten altijd zorgen maken over het zoeken naar een lening van een legitieme kredietgever. Maar .. we hebben dat verschil gemaakt in de kredietverlenende industrie. Wij kunnen een lening regelen van $ 10.500. Tot $ 9500.000.000 zo laag als 2% rente Reageer direct op deze email: kelvinsmithfunds@hotmail.com

  Onze diensten omvatten de volgende:

  Schuldconsolidatie

  Tweede Hypotheek

  Bedrijfsleningen

  Persoonlijke leningen

  Internationale leningen

  Lening voor elk soort

  Familie lening

  ENZ

  Geen sociale zekerheid en geen credit check, 100% Garantie. Al wat u hoeft te doen is, laat ons weten wat u precies wilt en we zullen zeker uw droom uitkomen. (KELVIN SMITH FONDS). Zegt JA wanneer je banken nee zeggen. Ten slotte financieren wij kleine schuldenlening, intermediairs, kleinschalige financiële instellingen voor onbeperkte kapitaal. Voor nadere details om te gaan over het verkrijgen van een lening contacteer ons, Reageer meteen op deze email: kelvinsmithfunds@hotmail.com


  4 mei 2017 om 11:51
  kelvin smith

  Het krijgen van een legitieme lening is altijd een groot probleem geweest voor klanten die financieel probleem hebben en daar behoefte aan hebben. De kwestie van krediet en zekerheden is iets dat klanten altijd zorgen maken over het zoeken naar een lening van een legitieme kredietgever. Maar .. we hebben dat verschil gemaakt in de kredietverlenende industrie. Wij kunnen een lening regelen van $ 10.500. Tot $ 9500.000.000 zo laag als 2% rente Reageer direct op deze email: kelvinsmithfunds@hotmail.com

  Onze diensten omvatten de volgende:

  Schuld Consolidatie

  Tweede Hypotheek

  Bedrijfsleningen

  Persoonlijke leningen

  Internationale leningen

  Lening voor elk soort

  Familie lening

  ENZ

  Geen sociale zekerheid en geen credit check, 100% Garantie. Al wat u hoeft te doen is, laat ons weten wat u precies wilt en we zullen zeker uw droom uitkomen. (KELVIN SMITH FONDS). Zegt JA wanneer je banken nee zeggen. Ten slotte financieren wij kleine schuldenlening, intermediairs, kleinschalige financiële instellingen voor onbeperkte kapitaal. Voor nadere details om te gaan over het verkrijgen van een lening contacteer ons, Reageer meteen op deze email: kelvinsmithfunds@hotmail.com


  21 mei 2017 om 20:18
  MRS VALICIA RENE

  Hallo…

            Wij zijn een Christelijke Organisatie gevormd om mensen te helpen in hulpbehoeften, zoals financiële hulp. Dus als u door financiële moeilijkheden gaat of bent u in een financieel puinhoop, en u heeft geld nodig om uw eigen bedrijf te starten, of heeft u een lening nodig Uw schuld vereffen of uw rekeningen afrekenen, een fijn bedrijf starten of het moeilijk vinden om een ​​kapitaallening te verkrijgen van lokale banken, contacteer ons vandaag via e-mail mrsvaliciareneloanfirm@gmail.com voor de bijbel zegt “” Lukas 11:10 Iedereen die Vraagt ​​ontvangt; Hij die zoekt, vindt; En voor hem die klopt, zal de deur geopend worden. “Laat deze gelegenheid niet doorgeven doordat Jezus hetzelfde is, gisteren, vandaag en voor altijd meer. Dit is voor een serieuze geest en God die mensen bevreest.

  BELANGRIJKE INFORMATIE.

  Jullie namen…………….

  Jouw land…………

  Jouw staat……………

  Uw stad…………….

  Jouw adres …………….

  Je beroep …………..

  Uw burgerlijke staat ………

  Leeftijd………………….

  Seks…………………….

  Telefoonnummer……………

  Benodigde leningsbedrag …………..

  Lening Duur …………

  Maandinkomen. …………..

  Volgende Van Kin ……………..

  Doel van de lening……………….

  Heb je eerder toegepast …………

  Bedankt voor uw begrip van uw contact als we wachten

  vriendelijke groeten

  Beheer

  E-mail: mrsvaliciareneloanfirm@gmail.com


  21 juni 2017 om 08:37
  lisa

  Ik wil mev Westhood bedanken voor het geven van een lening aan mij, ik heb een getuigenis gevonden van hoe een vriend een lening heeft ontvangen van apexloans en ik heb een lening aangevraagd en mijn lening gekregen. Als u een dringende lening vandaag nodig hebt, vermijd internetfraude vandaag de dag om legitieme leningen via e-mail aan te vragen; apexloans@yahoo.com


  1 juli 2017 om 12:38
  Leningaanbod

  Leningaanbod

  U wordt meegedeeld dat de Stichting Miotti Stefano momenteel leningen verstrekt aan particulieren, bedrijven en samenwerkingsorganen met betaalbare 1% rentevoeten.

  We kunnen zich veroorloven om u de lening te geven en deze lening zal u veel helpen in uw leven. Wij leveren onze klanten een goede service

  Heb je financiële problemen of specificeer je? Ben je ooit door de bank geweigerd of wil je de schulden afrekenen om je rekening voor eens en altijd te betalen, heb je geld nodig om je bedrijf te vestigen. Hier komt je kans dat je nooit mag missen. Hier een geweldige kans waar u uw lening sneller en makkelijker kunt krijgen, u kunt uw eigen droom de eigenaar van een zelfstandig bedrijf bouwen en persoonlijk een ondernemer worden.

  Voor meer informatie, bezoek ons ??bij de heer Miotti Stefano LOANS FUNDING via email op Miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com contactgegevens hierboven. Wij garanderen u een transparante en efficiënte service.

  Ik kan u helpen met een lening.

  U dient de volgende gegevens te verstrekken om ons in staat te stellen met uw lening verder te gaan.

  Je volledige naam…..

  Kredietbedrag nodig ……

  Uw coountry …….

  Uw maandelijks inkomen

  Beroep ……….

  Sex ……..

  Leeftijd…….

  Adres…..

  Betaaltermijn …….

  Telefoonnummer ……….

  Contacteer ons vandaag via email (miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com)

  Ik kan zich veroorloven om u deze lening te geven

  Dank je

  De heer Miotti Stefano MD


  9 juli 2017 om 22:54
  Leningaanbod

  Leningaanbod

  U wordt meegedeeld dat de Stichting Miotti Stefano momenteel leningen verstrekt aan particulieren, bedrijven en samenwerkingsorganen met betaalbare 1% rentevoeten.

  We kunnen zich veroorloven om u de lening te geven en deze lening zal u veel helpen in uw leven. Wij leveren onze klanten een goede service

  Heb je financiële problemen of specificeer je? Ben je ooit door de bank geweigerd of wil je de schulden afrekenen om je rekening voor eens en altijd te betalen, heb je geld nodig om je bedrijf te vestigen. Hier komt je kans dat je nooit mag missen. Hier een geweldige kans waar u uw lening sneller en makkelijker kunt krijgen, u kunt uw eigen droom de eigenaar van een zelfstandig bedrijf bouwen en persoonlijk een ondernemer worden.

  Voor meer informatie, bezoek ons ??bij de heer Miotti Stefano LOANS FUNDING via email op Miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com contactgegevens hierboven. Wij garanderen u een transparante en efficiënte service.

  Ik kan u helpen met een lening.

  U dient de volgende gegevens te verstrekken om ons in staat te stellen met uw lening verder te gaan.

  Je volledige naam…..

  Kredietbedrag nodig ……

  Uw coountry …….

  Uw maandelijks inkomen

  Beroep ……….

  Sex ……..

  Leeftijd…….

  Adres…..

  Betaaltermijn …….

  Telefoonnummer ……….

  Contacteer ons vandaag via email (miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com)

  Ik kan zich veroorloven om u deze lening te geven

  Dank je

  De heer Miotti Stefano MD


  11 juli 2017 om 16:29
  Leningaanbod

  Leningaanbod

  U wordt op de hoogte gesteld dat de heer Pinto Jolanda Foundation momenteel leningen verstrekt aan particulieren, bedrijven en samenwerkingsinstanties met betaalbare 1% rente.

  We kunnen zich veroorloven om u de lening te geven en deze lening zal u veel helpen in uw leven. Wij leveren een goede service aan onze klanten

  Heb je financiële problemen of specificeer je? Bent u ooit door de banken geweigerd of wilt u uw schulden afwikkelen om uw rekening voor eens en altijd te betalen, hebt u geld nodig om uw bedrijf te vestigen. Hier komt u kans dat u nooit mag missen. Hier een geweldige kans waar u uw lening sneller en makkelijker kunt krijgen, u kunt uw eigen droom de eigenaar van een zelfstandig bedrijf bouwen en persoonlijk een ondernemer worden.

  Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer Pinto Jolanda LOANS FOUNDATION via email op pintojolanda.microloan@outlook.com contactgegevens hierboven. Wij garanderen u een transparante en efficiënte service.

  Ik kan u helpen met een lening.

  U dient de volgende gegevens te verstrekken om ons in staat te stellen met uw lening verder te gaan.

  Je volledige naam…..

  Kredietbedrag nodig ……

  Uw coountry …….

  Uw maandelijkse inkomsten

  Beroep ……….

  Sex ……..

  Leeftijd…….

  Adres…..

  Betaaltermijn …….

  Telefoonnummer ……….

  Contacteer ons vandaag via email (pintojolanda.microloan@outlook.com)

  We kunnen zich veroorloven om u deze lening te geven

  Dank je

  De heer Pinto Jolanda MD


  20 juli 2017 om 05:10
  Mrs. Ceren

  Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes?. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

  Our loans are well insured for maximum security is our priority, Our leading goal is to help you get the services you deserve, Our program is the quickest way to get what you need in a snap. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Gain flexibility with which you can use for any purpose from vacations, to education, to unique purchases. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

  We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages, Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans, Home Refinancing Loans with low interest rate at 1.00% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your family and own your dream home as well with our General Loan scheme. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

  WE OFFER ALL KIND OF LOANS – APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

  Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com

  Kindly write us back with the loan information;

  – Complete Name:

  – Loan amount needed:

  – Loan Duration:

  – Purpose of loan:

  – City / Country:

  – Telephone:

  – How Did You Hear About Us:

  If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement. Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com

  Yours Sincerely,

  Mrs. Ceren Kelly

  PergoCF@gmail.com

  PergoCF@qualityservice.com

  PergoCF@cheerful.com

  We look forward to hear from you ASAP

  Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com


  24 juli 2017 om 18:15
  onlineloanlenderz@gmail.com

  Heeft u ooit gezocht naar fonds, leningen, financiële bijstand of een geaccrediteerde kredietverstrekker nodig om u te helpen bij uw behoeften en eisen? Wilt u een auto of een andere woning kopen? Of heeft je bank je omgedraaid? Vertrekken zij uw plannen met te veel papierwerk? Wordt uw maandelijks inkomen verdwenen als gevolg van een hoge rente op uw leningen, krediet of obligaties? Heb je een zwarte lijst gehad? Of wil je consolidaties maken? Dan heb je geen ander alternatief dan een exemplaar en betrouwbare service van ons lenende Agentschap te krijgen. Wij bieden persoonlijke leningen tegen lage rente. Email: onlineloanlenderz@gmail.com

  *Voorwaarden zijn van toepassing


  11 september 2017 om 11:54
  Chester Brain ..

  Welkom bij Chester Brain Loan Service …. (Brianloancompany@yahoo.com)

  Bent u een zakenman of vrouw? Ben je in een financieel puinhoop of heb je geld nodig om je eigen bedrijf te starten? Heeft u een lening nodig om een ​​mooie Small Scale en medium business te starten? Heb je een lage credit score en vind je het moeilijk om kapitaallening van lokale banken en andere financiële instellingen te verkrijgen? Onze leningen We zijn goed verzekerd voor maximale beveiliging is onze prioriteit. Onze voornaamste doel is om u te helpen de dienst te verdienen die u verdient. , Ons programma is de snelste manier om te krijgen wat u nodig hebt in een snap. Verminder uw betalingen om de last op uw maandelijkse kosten te verlichten. Verkrijg flexibiliteit waarmee u voor elk doel kunt gebruiken – van vakanties tot onderwijs, tot unieke aankopen

  Wij bieden een breed scala aan financiële diensten aan, waaronder: Business Planning, Commercial and Development Finance, Eigenschappen en Hypotheken, Debt Consolidatie Leningen, Bedrijfsleningen, Privé Leningen, Huisherfinancieringslening met lage rente @ 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en bedrijfsinstellingen. Krijg het beste voor uw familie en ook uw droomhuis met ons algemene leningstelsel.

  Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen via email: {Brianloancompany@yahoo.com} OF Whatsapp en tekst (803) 373-2162

  bedankt voor uw medewerking

  Chester Brain ..


  20 september 2017 om 16:12
  Mr Larry Smith

  Hallo Iedereen, ik wil dat jullie allemaal weten dat ik ooit een lening nodig had voordat ik vlees had met mr. Larry Smith, die me een leningskwot van 2,5000.00usd gaf, dus mijn lieve vrienden als je een lening nodig hebt, neem dan contact op mr larry smith via larrysimthloan@gmail.com voor meer info.


  29 oktober 2017 om 07:08
  CARLOS PEREZ

  Hallo iedereen die een legitieme lening ontvangt zijn altijd een groot probleem geweest voor klanten die financiële problemen hebben en een oplossing nodig hebben. De kwestie van het krediet en zekerheden zijn iets dat klanten zijn altijd bezorgd over bij het zoeken naar een lening van een legitieme geldschieter. Maar … we maakten dat verschil in de lenende industrie. We kunnen zorgen voor een lening van $10.500 range. A $9500.000.000 zo laag als 2% rente neem dan onmiddellijk reageren op deze e-mail: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

  Onze diensten omvatten de volgende:

  Consolidatie van de schuld

  tweede hypotheek

  Business Leningen

  persoonlijke leningen

  internationale leningen

  Lening voor elk type

  familie lening

  E.T.C

  Geen sociale zekerheid en geen credit check, 100% garantie. Het enige wat je hoeft te doen is ons laten weten precies wat je wilt en wij zullen ervoor zorgen dat uw droom die uitkomt. (Loan bedrijf). Hij zegt JA wanneer uw banken nee zeggen. Tot slot, financieringsmaatschappij leningen aan kleinschalige, tussenpersonen, kleinschalige financiële instellingen, want we hebben onbeperkt kapitaal. Voor meer informatie over hoe je een lening te krijgen, neem dan contact met ons op, reageer dan direct op deze e-mail: (carlosfinancialcompania@yandex.com)


  18 december 2017 om 17:56
  CARLOS PEREZ

  Hallo iedereen die een legitieme lening ontvangt zijn altijd een groot probleem geweest voor klanten die financiële problemen hebben en een oplossing nodig hebben. De kwestie van het krediet en zekerheden zijn iets dat klanten zijn altijd bezorgd over bij het zoeken naar een lening van een legitieme geldschieter. Maar … we maakten dat verschil in de lenende industrie. We kunnen zorgen voor een lening van $10.500 range. A $9500.000.000 zo laag als 2% rente neem dan onmiddellijk reageren op deze e-mail: (carlosfinancialcompania@yandex.com)

  Onze diensten omvatten de volgende:

  Consolidatie van de schuld

  tweede hypotheek

  Business Leningen

  persoonlijke leningen

  internationale leningen

  Lening voor elk type

  familie lening

  E.T.C

  Geen sociale zekerheid en geen credit check, 100% garantie. Het enige wat je hoeft te doen is ons laten weten precies wat je wilt en wij zullen ervoor zorgen dat uw droom die uitkomt. (Loan bedrijf). Hij zegt JA wanneer uw banken nee zeggen. Tot slot, financieringsmaatschappij leningen aan kleinschalige, tussenpersonen, kleinschalige financiële instellingen, want we hebben onbeperkt kapitaal. Voor meer informatie over hoe je een lening te krijgen, neem dan contact met ons op, reageer dan direct op deze e-mail: (carlosfinancialcompania@yandex.com)


  18 december 2017 om 17:59
  amerisave

  Als u dringende krediet nodig voor de oplossing van de financiële behoeften, bieden wij leningen tussen 3000 $ en $80.000.000. Max, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch met leningen voor 100% gegarandeerd. In het geval van rente, de rente op leningen (3%), neem contact met ons opnemen via email op amerisavefinancials@gmail.com..


  4 januari 2018 om 15:54
  amerisave

  Als u dringende krediet nodig voor de oplossing van de financiële behoeften, bieden wij leningen tussen 3000 $ en $80.000.000. Max, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch met leningen voor 100% gegarandeerd. In het geval van rente, de rente op leningen (3%), neem contact met ons opnemen via email op amerisavefinancials@gmail.com..


  4 januari 2018 om 15:55
  Lawrenta Brown

  Getuigenis van een serieuze lening die is verstrekt, heel erg bedankt LAPO MICRO FINANCE voor uw lening van 45.000 euro die u mij hebt verstrekt. Ik zal over uw diensten praten met mensen om me heen die een lening of financiële hulp nodig hebben, omdat ik blij ben met de lening die u mij heeft verstrekt. Als u een lening nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een echte juridische geldschieter, neem nu contact met hem op en ontvang uw bruikleen via: E-mail: lapofunding960@gmail.com .. Bedankt


  30 augustus 2019 om 21:06
  Faye Miller

  Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinehelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik had aangevraagd van mijn eigen bankrekening. Dit is echt geweldig nieuws, en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op + 79267494861.


  21 juli 2020 om 11:47
  anna

  Ik wil Dalton van diamantleningen bedanken voor het feit dat hij mij een lening van 40000 heeft gegeven. als je vandaag een snelle lening nodig hebt, voorkom dan dat je wordt opgelicht door nep-geldschieters en solliciteer via een echte leenmaatschappij via e-mail: diamondloans24@yahoo.com whatsapp +16613814014


  30 juli 2020 om 08:55
  joshua benjamin

  Hallo, heb je een spoedlening nodig of wil je een zakelijke lening? Kun je vandaag nog contact met ons opnemen via e-mail of WhatsApp?

  E-mail: joshuabenloancompany@gmail.com

  WhatsApp: +12094402417


  30 september 2020 om 20:47
  joshua benjamin

  Hallo, heb je een spoedlening nodig of wil je een zakelijke lening? Kun je vandaag nog contact met ons opnemen via e-mail of WhatsApp?

  E-mail: joshuabenloancompany@gmail.com

  WhatsApp: +12094402417


  30 september 2020 om 20:47
  anna

  Ik wil Dalton van diamantleningen bedanken voor het feit dat hij mij een lening van 40000 heeft gegeven. als je vandaag een snelle lening nodig hebt, voorkom dan dat je wordt opgelicht door nep-geldschieters en solliciteer via een echte leenmaatschappij via e-mail: diamondloans24@yahoo.com whatsapp +16613814014


  17 december 2020 om 10:10
  anna

  Ik wil Dalton van diamantleningen bedanken voor het feit dat hij mij een lening van 40000 heeft gegeven. als je vandaag een snelle lening nodig hebt, voorkom dan dat je wordt opgelicht door nep-geldschieters en solliciteer via een echte leenmaatschappij via email: diamondloans24@yahoo.com whatsapp +16613814014


  18 december 2020 om 08:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!