40 jaar oude computer in nieuw jasje

40 jaar oude computer in nieuw jasje
, Carl Mangold

image Computerfabrikant IBM begint een marketing-offensief om een veertig jaar oude computer-technologie in een nieuw jasje aan de man te brengen. De IBM-reuzencomputers, ofwel mainframes, verschenen in 1964 op de markt.

De eerste mainframes, van het type s/360, besloegen een ruime huiskamer. Ze produceerden zoveel hitte dat ze alleen met lucht- en waterkoeling bleven werken.

 

imageHet Parool: Gisteren lanceerde IBM een handzamere en supersnelle versie, model z890. IBM verwacht dat middelgrote bedrijven door de recessie liever hun oude mainframe vervangen door een nieuw, dan dat zij overstappen op het duurdere alternatief van Micorosoft software.

‘‘De software die in het verleden werd geschreven voor mainframes werkt nog steeds storingsvrij,’’ zegt John Post, it-specialist bij IBM.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.