Documentaire 5 jaar YouTube hits met Greyson Chance

Documentaire 5 jaar YouTube hits met Greyson Chance

Momenteel gaat de video van Greyson Michael Chance (link) de hele wereld over (link). Een 12-jarige scholier die een nummer nazingt van Lady GaGa. Hij plaatste zijn video op 28 april op YouTube, 6 dagen later behaalt hij zijn eerste miljoen views, maar dat is slechts het begin. Momenteel komt er rook uit de servers van YouTube: In een paar uur tijd kwamen er miljoenen views bij. Inmiddels is hij ook al bij The Ellen Degeneres Show geweest. Lady GaGa vindt het geweldig. Die video behoort vervolgens weer tot een van de meest besproken video’s van vandaag. Op ABC verscheen gisteren (naar aanleiding van deze nieuwe YouTube hit) een prachtige documentaire met YouTube hits van de afgelopen 5 jaar:

In de documentaire komen verschillende voorgangers van Greyson voorbij. Van Susan Boyle (inmiddels al >200 miljoen views), thuiskoks, stylistes, muziekale huisdieren en filmpjes die zo grappig bleken te zijn dat er parodieën verschenen.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Mocht de documentaire 5 jaar YouTube langzaam laden, dan kun je hem ook nog op de site van ABC terugvinden
  link naar ABC

  geplaatst op
 • De documentaire staat deze week ook op 1 in de Viral Friday!

  geplaatst op
 • Grappig. Er wordt elke seconde meer dan 24 uur video naar YouTube geüpload. Dat is dus meer dan 2 miljoen uur video per dag, ofwel 3/4 miljard uur per jaar. En toch ben je aan het bekijken van alle YouTube hits back-to-back nauwelijks meer tijd kwijt dan aan het drinken van één pilsje.

  geplaatst op
 • Ik heb inmiddels ook een website geopend http://www.greysonchance.nl/

  geplaatst op
 • "Lady GaGa vindt het geweldig"
  Bewijst weer eens dat Lady GaGa wel snapt wat marketing inhoud.
  Veel andere artiesten willen geld zien als iemand bekent word mijn zijn/haar nummer.

  geplaatst op
 • Justin bieber is de alleralleeeergrootste hit !

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.