ReclameReview: Cruyff Sports

ReclameReview: Cruyff Sports

In de nieuwe commerccial van Cruyff Sports, het nieuwe merk van Johan Cruijff, is bewust niet gekozen voor Eredivisiespelers maar voor twee jongens van de straat, Soufiane Touzani en Kenan Rathinho. Deze topvoetballers zijn de nieuwe gezichten Cruyff Sports. Geweldig om deze twee straatvoetbalkunstenaars aan het werk te zien. Maar wat is nou het onderscheidend vermogen van Cruyff Sports ten opzichte van bijvoorbeeld Nike of Adidas?

Credits:
Bureau: DC
Account: Josien Dragt
Camera: Gregg Telussa
Creative director: Martijn Rietveld
Klant: Dave Hendriks, Ferenc van der Vlies
Muziek: Tuur Hendrikx
Regisseur: Eelko Ferwerda

De doelstelling:
Naamsbekendheid van Cruyff Sports verhogen.

De uitwerking:
Voor Cruyff Sports, het nieuwe merk van Johan Cruijff, ontwikkelde DC een printcampagne, website en online commercial. De eigenzinnigheid van het merk vroeg om een afwijkende aanpak. Voor deze campagne is dan ook bewust niet gekozen voor eredivisie spelers maar voor twee jongens van de straat, Soufiane Touzani en Kenan Rathinho. Deze topvoetballers zijn de nieuwe gezichten Cruyff Sports. Straatvoetbal, zaalvoetbal en freestyle - het pure voetbal dat zij uitstralen en beheersen heeft uiteindelijk de doorslag gegeven voor het merk om deze twee supertalenten onder contract te nemen. Saillant detail: in de online commercial laat de jonge Cruyff zelf nog even zijn gezicht zien.

Het oordeel:
Geweldig om deze twee straatvoetbalkunstenaars aan het werk te zien. Maar wat is nou het onderscheidend vermogen van Cruyff Sports ten opzichte van bijvoorbeeld Nike of Adidas? Ik zie namelijk vooral veel overeenkomsten in de commercial: mooie voetbalbeelden, bijna dansachtige choreografie, het voetbalveld/plein als heröïsch strijdperk, etc. Ik had graag iets meer van de eigenzinnigheid gezien die het merk Cruyff Sports claimt. Het feit dat Johan Cruijff zelf ook nog te zien is, in zijn jonge jaren nog wel, voegt naar mijn mening helemaal niets toe. Als je hem nou zelf zag goochelen met de bal was het een ander verhaal. Maar nu wordt hij er een beetje met de haren bijgesleept. We weten wel dat Cruyff Sports het merk is van Johan Cruijff. Zijn naam alleen is beroemd genoeg om dat uit te dragen.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.