Aantal surfers in Nederland stijgt naar 11,4 miljoen

Aantal surfers in Nederland stijgt naar 11,4 miljoen

Uit cijfers van STIR blijkt dat het aantal surfers in 2009 is toegenomen. In 2008 telde Nederland 11,2 miljoen surfers. Afgelopen jaar waren dat er 11,4 miljoen. De cijfers komen uit de zojuist gepubliceerde Establishment Survey 2009, een onderzoek onder circa tweeduizend Nederlanders van 13 jaar of ouder. Ruim 85% van de Nederlanders van 13 jaar of ouder heeft thuis toegang tot internet. Dat is een fractie meer dan een jaar geleden. Hetzelfde geldt voor werk, zij het dat het niveau lager ligt. Bijna 40% in 2009 tegen 38% in 2008.

Surfpopulatie
Toegang tot internet wil nog niet zeggen dat men er daadwerkelijk gebruik van maakt. De groep die wel eens surft, oftewel de surfpopulatie, is in 2009 uitgekomen op 83%. Thuis is verreweg de meest populaire surflocatie. Van de 7 uur surftijd totaal per week wordt er thuis
5,2 uur doorgebracht achter het beeldscherm. De surftijd op het werk is niet veranderd ten opzichte van een jaar geleden. De andere locaties leverden surftijd in. In totaal nam de surftijd toe met 1% in 2009. Uit de cijfers van de Establishment Survey blijkt verder dat één op de vijf surfers wel eens surft via een mobiele telefoon en/of PDA. Een jaar daarvoor was dat nog 16%. In de volgende tabellen worden de kerncijfers getoond voor 2009 op basis van de totale populatie van 13 jaar en ouder en de surfpopulatie. Ter vergelijking worden de jaarcijfers over 2008 ernaast getoond.

Bron: STIR


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Op de vernieuwde website van STIR staan de eerste delen van het online jaarboek. Voorheen werd het jaarboek met de meest recente cijfers over internetconsumptie in een papieren versie gepubliceerd. STIR kiest er nu voor om het boek digitaal toegankelijk te maken, waarbij de content gratis ter beschikking wordt gesteld. De eerst twee delen van het jaarboek bestaan uit de Establishment Survey 2009 en de Internet Marktmonitor.

    geplaatst op
  • Ik denk dat het nog wel gaat stijgen elk jaar..

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.