Gist: Ultiem social profile management?

Gist: Ultiem social profile management?

Buzz van Google leek het begin te worden van een integratie van diverse sociale media met de Google chat en Gmail. Net als Google Wave wordt er aan die belofte nog niet voldaan en ‘buzzt’ de eerste parodie van de commercial al over het web. Google is welzeker goed op weg, toch lijkt een een vriendelijk Googledashboard met je Facebookcontacten, Hyves, Gmail, chat, Twitter, Linkedin en meer communities nog ver weg. Google lijkt een big brother-imago aan te nemen gezien de koppeling van privégegevens. De ultieme synergie tussen de genoemde communities zou dan ook een betere acceptatie kunnen hebben indien hij van een andere partij dan Microsoft of Google afkomstig is. De gratis dienst Gist.com lijkt een voorbeeld van zo een ‘objectieve’ partij te zijn (zie de videoreview hieronder). Gist is niet nieuw maar lijkt - onder andere door de komst van een iPhone-applicatie- aan gebruikerswaarde toe te nemen.

‘Gist your account’

Gist.com verbindt in één overzichtelijk dashboard je Outlook contacten en mails, je Gmail, Twitter, Facebook, LinkedIn en CRM Salesforce. Social CRM zoals dat begin 2010 trendy heet. Ik zou het liever ‘social profile management’ willen noemen. Je koppelt namelijk data van je contact aan elkaar en bouwt naast de formele klantgegevens een nieuw profiel die informeel en formeel mixt. Naast de bekende communities en maildiensten kan Gist ook vreemde klantgegevens koppelen via bijvoorbeeld een CSV import.

Dashboard, People en Companies

Gist kent drie vertrekpunten. Je dashboard is de timeline waar mails, Tweets, Facebook berichten en meer binnenkomen.Verbluffend is het overzicht dat het dashboard blijft behouden. Handig zijn de opties om personen en bedrijven een bepaalde belangrijkheid mee te geven. Dit geeft een prettige scheiding tussen contacten waarvan je graag alles wilt zien uit alle commuties en die contacten die je alleen zakelijk bedient. People is de lijst van personen in deze sociale CRM en Companies zijn de bedrijven waarmee je bijvoorbeeld via hun RSS van persberichten bent verbonden. Gist koppelt de relevantie van communicatiecommunicatie aan het juiste profiel. Je reageert eenvoudig in de timeline op een tweet via een post… op Twitter. Je reageert op een bericht uit Facebook door vanuit de timeline terug te posten naar Facebook.

Gist belooft je netwerk niet onnodig te spammen met uitnodigen en gebruike veilige ‘private servers’. De Twitter-account van Gist meldt dat er tevens een iPhone-applicatie is.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.