3 sprekers die je niet had willen missen op #TNW2017

26 mei 2017, 11:00

#TNW2017 zat boordevol goede en interessante sprekers. Een klein overzicht.

Zoals bij elk congres is het keuzes maken. Hop je van de ene venue naar de andere (zoals ik vorig jaar deed bij Web Summit en daardoor de helft miste) of blijf je zitten waar je zit en neem je een iets mindere talk voor lief? Ik deed dat laatste op de vrijdag van The Next Web Conference 2017. Op het Innovation stage in de Gashouder hebben de volgende drie sprekers indruk op mij gemaakt: Lucien Engelen, Chase Jarvis en Ben Hammersley. Verhalen over de toekomst, maar ook over het heden en verleden.

Lucien Engelen – Reshape Center Radboud Universiteit

De presentatie van Lucien zat boordevol nieuwe technieken in die gebruikt (kunnen) worden in de zorg. En dan met name om de kloof tussen patiënt en professional te verkleinen met informele zorg. Daarbij gaat het niet alleen om online platformen, maar natuurlijk steeds meer over connected devices. Denk aan glucosemeters gekoppeld aan iPhone of zelf ‘insidebles’ in plaats van wearables. In 120 slides neemt Engelen je mee langs alle grote innovaties in de zorg, waarbij hij afsluit met een belangrijke oproep: breng, vanuit andere industrieën, kennis in. Kennis waarmee je impact kunt maken in de gezondheidszorg van de toekomst.

Chase Jarvis – CreativeLive

Creativity is a habit, not a skill.

Jarvis is prijswinnend fotograaf en bekend van onder andere Snow Fall, een prijswinnende documentaire van The New York Times. Hij is oprichter van het platform CreativeLive waar je online lessen kunt volgen rondom creativiteit, creatie en ontwikkeling. Zijn 25-minuten talk ging met name over de historie van het fotografievak (‘When the technology threatened my job’), waarbij het hoofdthema Creativity is the new literacy uitgebreid werd behandeld. Met name de opkomende robotisering van ons leven speelt een steeds grotere rol. Het antwoord van Jarvis: robots zijn zwak in innovatie, mensen brengen de laag creativiteit aan en dat zal nooit veranderen.

Chase Jarvis door Bas Boerman (@basboerman)

Foto Chase Jarvis door Bas Boerman (@basboerman)

Ben Hammersley

Ben is een ware performer, met pauzes die precies lang genoeg duurden en daardoor de volle aandacht trekte. Een presentatie zonder slides, wat zijn verhaal nóg sterker maakte. Ben schrijft voor Wired Magazine, was tech reporter voor The Times en spreekt nu voornamelijk over de digitale vooruitgang en hoe je daar als organisatie én als mens op in kunt spelen. Aangekondigd door TNW als ‘Training To Fight The Robots‘. Zijn advies: kijk elke 100 dagen eens achteruit, bekijk hoe snel de wereld verandert en help de mensen die achterblijven mee te nemen. Volkomen mee eens.

Conclusie: op naar #TNW18!

Dit jaar was ik maar één dag op The Next Web Conference. Volgend jaar ga ik zeker weer twee dagen. De sfeer is goed, het is niet belachelijk druk en het eten was heerlijk. Ook handig: betalen met je polsbandje, dus geen gedoe meer met muntjes!

Contactloos betalen om contactloos te kunnen betalen. Beetje vreemd ;-).

Een bericht gedeeld door Aljo Hartgers (@aljohartgers) op

Aljo Hartgers
Eigenaar van De Podcasters | Contentstrateeg | Docent HAN | Eigenaar bij De Podcasters

Eigenaar van Full Service podcastproductiebedrijf De Podcasters in Arnhem. We maken podcasts van Concept tot oor van de luisteraar.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!