ReclameReview: Toyota Prius Wagon

ReclameReview: Toyota Prius Wagon

In deze commercial voor de nieuwste telg uit de familie van Toyota Prius, de Prius Wagon, wordt getoond hoe de Prius-rijders (het zijn er inmiddels al 3 miljoen) samen werken aan een beter milieu. Iemand enig idee hoeveel tijd het heeft gekost om beelden te maken van tientallen mensen en die allemaal op de juiste manier te verwerken tot een commercial van 47 seconden? Ben benieuwd namelijk.

Credits:
Bureau: Launched
Account: Michiel Vogels, Stella Nulens
Creatie: Gijs Sluijters, Joris Tol
Creative director: Nico Akkerman
D.O.P.:Ezra Reverda
Grading: Taco Potma
Klant: Carla Ponds, Paul van den Acker
Online editor: Maurits Venekamp
Producer: Gersom Middelink
RTV: Marleen Reen
Regisseur: Andre Maat
Strategie: Jurgen Bernardy
Productie: hazazaH
Postproductie: Circus Family
Muziek: Massive Music

De doelstelling:
De Prius Wagon introduceren als nieuwste model in de range van Toyota Prius.

De uitwerking:
Al 3 miljoen Prius-rijders verbruiken minder brandstof en dragen zo bij aan een schonere aarde. Met de komst van de nieuwe Prius Wagon komen er nog veel meer Prius-rijders bij. In de commercial wordt uitgebeeld hoe deze mensen samen bijdragen aan een schonere wereld.

Het oordeel:
Natuurlijk zie je als kijker direct dat er veel werk is gestoken in deze commercial. Het uitdenken, filmen en bewerken van deze 47 seconden kost veel moeite, maar het is de moeite waard. De commercial ziet er gewoon goed uit. Het opvallendste aspect vind ik dat er eigenlijk niet eens meer uitgelegd wordt waarom een Toyota Prius beter is voor het milieu dan andere auto’s. De USP’s zijn blijkbaar zo duidelijk gecommuniceerd in de afgelopen jaren dat dit nu niet meer hoeft. Minpuntje vanuit communicatie-oogpunt: voor een commercial die over de Prius Wagon gaat, komt deze nieuwe auto maar heel kort aan bod. De algemenere boodschap dat de Toyota Prius beter is voor het milieu dan andere auto’s zal overheersen ten opzichte van de introductie van de Prius Wagon. Misschien is daar bewust voor gekozen en wil men vooral mensen naar de dealer of website laten gaan, waar de Prius Wagon vervolgens wordt gepromoot.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Toyota Prius, dat is toch die auto die je op de snelweg ook altijd voorbij komt vliegen? Die auto waar al die leaserijders in zitten door het bijtelling voordeel maar vervolgens zo het gaspedaal in duwen dat ze echt niet zuiniger zijn.
  Die auto die vooral tijdens de productie zo milieuonvriendelijk is, dat je beter bezig bent met een LandRover onder je kont?

  geplaatst op
 • Maar hoe lang hebben ze er nou over gedaan om de commercial van 47sec te maken? :-)

  geplaatst op
 • Ja, dat vraag ik me ook af, Bo! ;-)
  Hopelijk kan iemand die hieraan heeft gewerkt ons dat vertellen.

  geplaatst op
 • Het juiste antwoord is: twee weken strakke voorbereiding. 1 draaidag studio en 1 mini-draaidag op locaties. 2 weken postproductie. Dit voor 45sec, 2 sec zwart kregen we er gratis bij. Groet, Andre Maat

  geplaatst op
 • Bedankt, Andre!

  geplaatst op
 • Kunt u ook vertellen hoe , de muziek heet tijdens de commercial??? Dank u.

  geplaatst op
 • Leuke commercial !!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.