Het jaar 2011: Power to the People

Het jaar 2011: Power to the People

Het einde van 2011 nadert, dus binnenkort worden we weer doodgegooid met allerlei lijstjes. Tijd dus om terug te blikken. Het bureau InSites Consulting heeft een aardig overzicht gemaakt over 2011, met als voornaamste boodschap “Power To The People” (zie ook de bijbehorende slideshare presentatie). Een indrukwekkende reeks gebeurtenissen wordt in het filmpje behandeld: de dood van Steve Jobs, de Arabische Lente, de rellen in Londen (en de positieve tegenhanger #riotcleanup), de dood van Osama Bin Laden, #hasselthelpt en de kernramp in Fukushima.


Ik ben het met de boodschap van het filmpje eens. In 2011 hebben we inderdaad mogen meemaken dat gewone mensen steeds vaker - al dan niet gezamenlijk - het heft in eigen handen nemen. En ja, dus Power to the People, of zoals op Mashable zo mooi werd gezegd, “The Year of Social Media Democracy”.

Alleen jammer, dat het filmpje naar mijn mening niet af is, een aantal grote bewegingen, die op mij een grote indruk hebben gemaakt, staan er namelijk niet in. Wat te denken van WikiLeaks, Anonymous en OccupyWallStreet? Toch ook allen bewegingen waarin Power to the People de boventoon voert?

En volgens mij staan we nog maar aan het begin. In de toekomst zullen we steeds meer horen van bewegingen die simpelweg bestaan vanwege het idee “Power of the People”. Als we over twintig jaar terugkijken op dit jaar, zal 2011 dan echt een omslagpunt zijn in de geschiedenis van de mens?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.