ReclameReview: Bruna Rijmnijntjes

ReclameReview: Bruna Rijmnijntjes

Als je niet tegen geforceerde Sinterklaasrijmpjes kunt, dan moet je deze nieuwe commercial van Bruna zeker NIET bekijken. En als alle medewerkers de komende tijd rijmen zoals deze dame, kun je beter ook de winkels even mijden. Hou je juist van rijm en vooral van de Nijntjes die je eerder al bij Bruna kreeg? Dan is de nieuwe spaaractie helemaal iets voor jou…

Credits:
Bureau: De Combinatie van Factoren
Account: Niels Braat, Michèle Houben
Art: Kevin Gozems, Deborah Bosboom
Copy: Tim den Heijer
Klant: Karin Melissen, Frank Padberg
Regie: Anne de Clercq
Productie: Electric Zoo
Geluid: Earforce, MQM Media

De doelstelling:
Heel Nederland laten weten dat je voor je Sinterklaasinkopen bij Bruna moet zijn, want daar krijg je rijmnijntjes.

De uitwerking:
Na het met een Esprix bekroonde succes van de geluksnijntjes keren de geliefde nijntje-gelukspoppetjes terug bij Bruna. Speciaal voor de feestdagen nemen ze dit jaar een gelukswens op rijm mee. Ze heten deze keer dan ook rijmnijntjes. In en om de winkels gebeurt tijdens de actieperiode alles op rijm. In de commercial zien we dat een klant daardoor nogal verrast wordt. Zeker als de Sint zélf ook nog eens binnen komt vallen!

Het oordeel:
Natuurlijk snap ik best dat er een commercial wordt bedacht die als thema rijm heeft als je rijmnijntjes onder de aandacht wilt brengen, maar de manier waarop is daarbij blijkbaar heel belangrijk. Of het is een kwestie van persoonlijke smaak, want ik vind deze commercial echt he-le-maal niks. Niet grappig, maar tenenkrommend. De te blije medewerkster, de Sint die binnen komt vallen alsof hij een uitzendkracht is… Het is niet mijn smaak. De communicatiedoelstelling wordt overigens gewoon behaald, want ik weet nu echt wel dat ik rijmnijntjes krijg bij Bruna. Ik ben alleen bang dat ik in de winkel met rijmpjes aangesproken wordt. Dan maar online bestellen…


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ben het volledig met je eens dat deze "brunamedewerkster" veel te overdreven overkomt ,volgens mij hadden ze beter kunnen kiezen voor een gewone cassiere .
    De eerste medewerker die die in onze bruna winkel gaat overnemen heeft een probleem .

    Maar even zonder geslijm ,ik hoop wel op succes met de nijn . :-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.