Vacature: Hoofd Corporate Communicatie bij UMC St Radboud

13 oktober 2011, 05:15

Hoofd Corporate Communicatie

36 uren per week

Honorering in overeenstemming met zwaarte van de functie.

Vacaturenummer: 010781

Publicatiedatum: 2011-10-04

Sluitingsdatum: 20 oktober 2011

Het hoofd Corporate Communicatie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het corporate communicatiebeleid, alsmede voor de coördinatie van de uitvoering ervan. Het hoofd Corporate Communicatie is tevens woordvoerder van het UMC St Radboud. Het betreft een nieuwe functie die hiërarchisch onder de stafdirecteur Strategieontwikkeling valt. Het hoofd Corporate Communicatie is verantwoordelijk voor:

  • het voorbereiden en ontwikkelen van het corporate communicatiebeleid, in sterke verwevenheid met de algehele ondernemingsstrategie;
  • het ontwikkelen, uitwerken en onderhouden van de merkstrategie;
  • het woordvoerderschap van het UMC St Radboud en de directe aansturing van de pers- en wetenschapsvoorlichting;
  • het opstellen en bewaken van functionele richtlijnen voor de gehele communicatiefunctie, alsmede de functionele aansturing van de productgroep Communicatie;
  • de coördinatie van de uitvoering van het communicatie- en merkbeleid, in nauwe samenspraak met de manager productgroep Communicatie.

Functie-eisen

Het hoofd Corporate Communicatie beschikt over een relevante (academische) opleiding, functioneert op een academisch werk- en denkniveau in het vakgebied en heeft ruime praktijkervaring in een (eind)verantwoordelijke functie binnen een vergelijkbare organisatie. Hij/zij is goed bekend met nieuwe communicatiemiddelen en -methoden en weet daarin vooral de synergie te benutten. Hij/zij heeft bewezen ervaring met het ontwikkelen en doorvoeren van merkbeleid. Het hoofd Corporate Communicatie is een gedreven persoonlijkheid, die enthousiast is voor zijn/haar vak, en de senioriteit heeft om de grote lijnen daarin neer te zetten en over te brengen op vakcollega’s. Hij/zij is zelf zeer communicatief, zowel mondeling als schriftelijk, maar altijd gebaseerd op een gedegen kennis van de materie. Combineert gedrevenheid met relativeringsvermogen. Zet in op de ontwikkeling van de gehele communicatiefunctie op langere termijn, maar is niet bang om waar nodig ook zelf de mouwen op te stropen.

  • Voor alle Radboud medewerkers gelden uiteraard de Radboud competenties: klantgericht, integriteit, samenwerken en zelfmanagement.
  • Voor deze functie gelden daarnaast de competenties: samenbindend leiderschap, communicatieve vaardigheden, organisatiesensitiviteit, kwaliteitsgericht en initiatief.

Organisatieonderdeel

Concernstaf Sectie Strategieontwikkeling

In het UMC St Radboud ressorteren tweeënvijftig afdelingen direct onder de Raad van Bestuur. Daarnaast zijn er zes Onderzoeksinstituten en twee Onderwijsinstituten. De Raad van Bestuur wordt ondersteund door de Concernstaf. In de Concernstaf is de UMC-brede beleidsvoorbereiding, control en coördinatie belegd. De Concernstaf bestaat uit de secties Strategieontwikkeling, HRM en Financiën. Het UMC St Radboud biedt een uitdagende en ambitieuze werkomgeving waarin alle medewerkers met passie op weg zijn om beter te worden. Met topdienstverlening als einddoel.

Informatie

Dhr. ir. L.R. Lolkema, stafdirecteur Strategieontwikkeling, (024) 3613695

Solliciteren

Bij voorkeur online solliciteren via het sollicitatieformulier.

Schriftelijke sollicitaties met CV aan:

UMC St Radboud

Dhr. M.P.L. Dams

Huispostcode 237

Betreft vacature: 010781

Postbus 9101

6500 HB Nijmegen

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!