Zet je klant op nummer 1 en voorkom negatieve WOM

6 oktober 2011, 11:40

Er wordt veel geschreven over social media policies en wat medewerkers wel en niet via verschillende kanalen naar buiten mogen brengen. Maar hoe zit dat eigenlijk bij email? Ik dacht dat het voor zo’n gevestigd medium wel allemaal uitgekauwd was, maar niets blijkt minder waar. Een zeer vreemde mailwisseling met Free Record Shop resulteerde in deze tweet vanochtend en die zorgde voor zoveel reacties dat ik wel even wat context moet bieden. Een verhaal dat laat zien dat de klant niet altijd koning is.

Hoe het verhaal begon

Het begon allemaal een week geleden toen collega blogger Jaap Bloem een mailtje kreeg van (wat er op leek) de Free Record Shop. Het mailtje was een bevestiging betreffende een “1x Collected CD-Box” die besteld zou zijn. Omdat Jaap nogal verbaasd was (hij is zelf geen klant bij FRS, hij heeft zelfs nog nooit wat online besteld) stuurde hij zijn reactie door naar mij:

Het klonk mij direct als phishing in de oren en mailde iedereen (ook Free Record Shop) dan ook terug dat ik aannam dat ze nog wel even vragen om een bedrag over te maken. Op die mail kreeg ik een “Delivery to the following recipient failed permanently” melding op het emailadres klantenservice@service.freerecordshop.nl. Vanwege die melding ging ik er nog sterker vanuit dat het phishing was, en dacht dat hiermee de kous wel af was.

Tot dat ik gisteren wederom een mailtje kreeg van Jaap met een reactie vanuit FRS. De bestelling was gericht aan Jaap Bloem woonachtig aan de Brilweg in Briltil. Dat klinkt al als een goede grap dus dit was voor mij een extra bevestiging dat het een scam was.

Daarbij werd deze email verstuurd vanaf freerecordshop@frs-support.nl. Een vlugge check op dat domein laat een standaard apache installatie zien en het domein lijkt niet aan FRS te behoren. Net als Jaap vond ik het zo’n raar verhaal geworden. Nadat de FRS liet weten dat het waarschijnlijk een verkeerd ingevuld emailadres was liet ik nog wel even weten dat ik het op een scam vond lijken. Vreemde situatie dat de bestelling bij iemand anders uitkomt, een adres dat te grappig lijkt en een domein waar niks opstaat.

Daarop kreeg ik de volgende – zeer vriendelijke – e-mail vanuit Free Record Shop:

Dat was het punt waarop ik op onderzoek uit ging. Dit KAN toch niet echt zijn? Hoe kan een klantenservice nu zo bot zijn? Of als het scam is, waarom al die moeite erin steken? Allereerst maar even het domein gecheckt, en die bleek eigendom van TDA, welke de klantenservice voor FRS verzorgt als ik er op de site kijk. Het lijkt er dus toch op dat het klopt. Toch maar even FRS zelf gebeld om het te checken, en daar was de case inmiddels al bekend. Geen scam dus, maar wel een zeer onvriendelijke klantenservice. Het zou grappig bedoeld zijn. Right.

En de bestelling…

Om het verhaal compleet te maken heeft onze Jaap Bloem nog even gebeld met het telefoonnummer van degene die de bestelling plaatste. De vrouw van die Jaap Bloem gaf aan dat haar man tot voorkort een @hetnet emailadres gebruikte maar sinds een maand is overgeschakeld naar Gmail, en dat het goed kan zijn dat hij zich heeft vergist. Daarnaast blijkt Briltil echt een plaats (kijk maar, het ligt hier).

Uiteindelijk gewoon een fout dus. Toch blijft het voor mij onbegrijpelijk dat er vanuit de Free Record Shop zo gereageerd wordt. Oh ja, en dan was er nog deze. Milan (die daadwerkelijk bij FRS op het hoofdkantoor zit, en dus niet bij de klantenservice van TDA) laat in een mailtje die hij los naar mij stuurt nog even het volgende weten:

Moraal van het verhaal

Hoe een klant zich ook tegen je gedraagt, wees altijd beleefd. Zorg er voor dat je de klant te allen tijde helpt en informeert. De klant is koning. Het blijft hierbij uitermate belangrijke voor organisaties om de klantenservice bewust te maken van het effect van negatieve klantervaringen. Begeleid hen, leer hen niet aan persoonlijke frustraties toe te geven maar te allen tijde de klant netjes te woord te staan.

Hoewel een social media policy erg belangrijk is, is een overall perspectief nog belangrijker. Communicatie beperkt zich niet tot 1 kanaal. Vanwege de grote diversiteit van communicatiekanalen raakt de communicatie met consumenten steeds meer versplinterd. Een klantervaring is cross-channel en komt steeds meer neer op touchpoints. Service medewerkers moeten zich bewust zijn van de kracht van word-of-mouth. Met name in het 2.0 tijdperk dient dit nooit en te nimmer onderschat te worden. Informatie en ervaringen, zij het positief of negatief, kunnen zich razendsnel verspreiden. Zoals J-P schrijft: “Alle individuele contacten met een bedrijf, en dus met elke medewerker van een bedrijf, spelen een rol in WOM en goede klantenrelaties en klantgerichte contactmomenten worden daardoor belangrijker dan ooit.”

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

127 Reacties

  stephaniedesmale

  Volgens mij is social media monitoring ook een volkomen nieuw begrip. Ik adviseer Free Record Shop om de volgende keer maar even de kloutscore van klanten te checken voordat ze zo’n reactie de deur uit doen.


  6 oktober 2011 om 11:55
  André Scholten

  Onbegrijpelijk. Als medewerker heb je toch ergens in je verstand wel een schakeltje zitten dat snapt dat je een vertegenwoordiger bent van het bedrijf waar je werkt. Dan ga je toch niet op deze toon reageren?


  6 oktober 2011 om 11:56
  Annelies Verhelst

  Dubieus hoor. Dat ze nou zelf niet begrijpen dat alles dan ineens heel verdacht lijkt…weird. Prutsers. Ik snap dat ze de hele dag door bullcrap over zich heen krijgen van minder intelligente mensen, maar om dan ineens zulke mails te gaan versturen, daar gaat je reputatie dan.

  Goed dat je dit even uitgelegd hebt Danny!


  6 oktober 2011 om 11:57
  paulvandertorre

  Mijn emmer popcorn was na de eerste alinea al leeg, dit wordt smullen in de comments. Hey FRS, plannen jullie alvast even een SM traininkje in a.s weekend? Ik bestel ondertussen bij BOL.com nog even iets willekeurigs, omdat het kan.


  6 oktober 2011 om 12:06
  Marcel Nanning

  Tjah, zo zijn er helaas genoeg voorbeelden te noemen. Ze hebben wel een mooie kans gemist. Want wat ik me afvraag Danny, toen jij hier vanmiddag over berichtte op twitter, heeft toen iemand van FRS dit gesignaleerd en het initiatief genomen om jou vliegensvlug te bellen?

  Daar zit volgens mij de winst lijkt mij, want ja, die is er zeker te behalen. In dit geval zeker! De negatieve berichtgeving of klacht signaleren, offline halen (bellen!) en oplossen. Als je dat goed doet, hou je er nog wat aan over ook. Goede klachtenafhandeling wordt door de klant vaak beloond door positieve berichtgeving. En dan zou bovenstaand bericht er heel anders uitgezien hebben. Ach ja, het is ook niet makkelijk, met die grote boze bol.com, die aan dezelfde koek knabbelt.


  6 oktober 2011 om 12:09
  Oli4b

  Die mail van 2011/10/05 was toch netjes en duidelijk, snap niet waarom je er op door bent blijven gegaan. Vind de reactie van FRS ook niet heel schokkend, al had ik het zelf niet zo gedaan. @Stephanie En kloutscore van een klant checken voor je reageert om zo te bepalen hoe je reageert vind ik triest. Elke klant dient op het zelfde voetstuk geplaatst te worden. Of deze nu 2 of 20.000 volgers heeft.


  6 oktober 2011 om 12:10
  DannyOosterveer

  Marcel,

  Ik heb FRS zelf even gebeld omdat ik wilde verifiëren of frs-support.nl inderdaad aan hen toebehoort en dat het toch geen scam is. Dat werd bevestigd. Ze wisten toen al wel dat ik er iets op Twitter over had gezegd, dus blijkbaar hebben ze me toch even gemonitord. Via de email krijg ik rond die tijd een verantwoording dat het gesprek al nergens meer over ging, en dat de reactie als grap bedoeld was.

  Obi4b omdat de situatie toen nog steeds erg vreemd overkwam…


  6 oktober 2011 om 12:19
  Emile

  Wat maakt iedereen het toch nodeloos ingewikkeld. Onafhankelijk van het kanaal waarmee je met je klant communiceert je behandelt hem of haar toch gewoon netjes. Wat mij het meeste stoort in de ‘conversatie’ is de denigrerende toon. Ben het met Oli4b eens dat het niet uit moet maken of je nu 2 of 20.000 volgers hebt (alhoewel de gevolgen – positief of negatief – wel groter kunnen zijn).

  Als ik Hans Breukhoven was zou ik deze case aangrijpen om medewerkers er nog eens op te wijzen hoe hij wenst dat er met klanten om wordt gegaan. Anders kan het wel eens erg lastig worden de positie in een lastige markt te handhaven.

  Maar goed misschien verwarde de medewerker van Free Record Shop het begrip scam wel met de song van Jamiroquai en spraken Danny en Milan gewoon een andere taal.


  6 oktober 2011 om 12:28
  Remco de Vries

  @stephaniedsmale,

  Ik weet niet eens wat mijn KLOUT-score is, maar ik kan je verzekeren dat als ik zo’n reactie krijg, ik net zo lastig ben hoor!

  (Klout-scores doen er natuurlijk helemaaaaal niet toe).


  6 oktober 2011 om 13:04
  Matt

  Het is het bekende ‘God-complex’. MAAR, voor mij is de klant geen koning, want den ben ik zeker de hofnar?


  6 oktober 2011 om 13:05
  Matt

  P.S. Eigenlijk gaat dit verhaal helemaal nergens over. Het is een incident met 1 verkeerde email. Dat irriteert nu eenmaal iedeeren, vooral als een marketingfacts-persoon zich er ook mee moet bemoeien. Dat was waarschijnlijk de druppel voor de FRS-medewerkers. Het is dus nooit eerder voorgekomen en zal de komende jaren ook niet meer voorkomen. Case closed. We kunnen hier niets van leren. Je kunt niets leren van incidenten die nooit meer gebeuren.


  6 oktober 2011 om 13:07
  Geert Booster

  Dat de manier van reageren van FRS minimaal gezegd nogal knullig en dom overkomt is punt 1, maar voor mij blijven er toch nog wel een paar restpuntjes hangen:

  – Waarom kun je bij FRS een bestelling plaatsen met een e-mailadres wat niet bevestigd is door de klant? Meer dan netjes is het toch niet, dat als je online iets besteld, je een account aanmaakt en daarvan het e-mailadres bevestigd, voordat je überhaupt kan bestellen. Ik heb even niet naar het FRS bestelsysteem gekeken, maar hier heb je toch kans op fraude op deze manier.

  – Ook voor hun infrastructuur kunnen ze inderdaad nog wel iemand inhuren die meer snapt dan junior systeembeheer. Als voor een klant iets kan lijken op scam, ben je slecht bezig. Waarom gebruiken ze meer dan 1 domeinnaam, is het niet zichtbaar dat het echt van FRS komt (ebay stuurt bijv. altijd je gebruikersnaam mee in mailcommunicatie), heeft je infrastructuur een nietszeggende Apache pagina (niet eens een forward naar de FRS website)

  – Niet te vergeten dat men klantgegevens doorgeeft per e-mail aan (blijkbaar) de verkeerde persoon met het verkeerd ingevulde e-mailadres. Wat nu als er rekeningnummers e.d voorbij waren gekomen?

  Dus, communicatiecursus voor FRS, ja, maar vergeet ook niet de technische zooi op te lossen….


  6 oktober 2011 om 13:08
  JaapBloem

  Te zot dat je op mail van klantenservice@service.freerecordshop.nl NIET kunt reageren en omslachtig naar een website moet voor een contactformulier. En dan krijg je dus mail terug van freerecordshop@frs-support.nl.

  Ik ben het dan ook absoluut niet met @Matt eens en onderschrijf de assessment van @Geert Booster volledig. Irritant geklungel!


  6 oktober 2011 om 13:25
  jvanrijn

  Wat mij het meest opvalt is de opmerking “De vrouw van die Jaap Bloem gaf aan dat haar man tot voorkort een @hetnet emailadres gebruikte maar sinds een maand is overgeschakeld naar Gmail”.

  Wat dat betreft ben ik het met de opmerkingen van Geert Booster eens en moeten de processen in de profiel / bestelgegevens bij het wijzigen van emailaddressen doorgelicht worden. Hans, je hebt mijn nummer.:)


  6 oktober 2011 om 13:33
  JaapBloem

  Bizar verder, dat ik op mijn vraag naar het afleveradres op een presenteerblaadje Bloem, Brilweg, Briltil voorgeschoteld krijg per mail. Als ik de order had geplaatst, was ik daar niet blij mee geweest. Al met al lijkt me dit een mooi voorbeeld voor in de leerboeken.


  6 oktober 2011 om 13:53
  robert67

  Bizar verhaal. Hecht er vanuit TDA wel aan te bevestigen (wordt in verhaal min of meer ook wel vermeld) dat TDA hier slechts het e-mail management systeem faciliteert.

  De toonzetting van de FRS medewerker is natuurlijk geheel buiten proportie. Zal ie zelf ook wel beseffen nu. Zo niet dan hierbij het gratis advies om een ander vak te kiezen..


  7 oktober 2011 om 07:41
  Joost

  Wat ik in dit hele verhaal mis zijn de mails die richting FRS zijn gestuurd. Zoals iedereen weet is communicatie tweerichtingsverkeer en kunnen deze antwoorden best zijn ontstaan als reactie op wat er in de mails die ze binnen kregen stond…


  7 oktober 2011 om 13:22
  John

  Wat een onbeschofte en onprofessionele reactie van die Free Record medewerker. Nou ja, de laatste keer dat ik daar wat kocht moet zijn geweest in april 1999… De zaak is volgens mij bijna failliet.


  9 oktober 2011 om 10:46
  Hannes

  De klant is al vele jaren geen koning meer en dat is een van de redenen dat het zo slecht gaat met de middenstand, en de grootwinkelbedrijven. Uiteindelijk zullenl de E-shops alles en iedereen verslaan!


  9 oktober 2011 om 10:50
  Cees

  Ach kom, dit heeft niet met “klant”of “koning” te maken. Ik denk dat die service teveel van dit soort bijdehante e-mails ontvangen om daar nog serieus op in te gaan. Het eerste antwoord was vriendelijke, de reactie daarop was een zeurmail, dan kun je zo’n antwoord verwachten.


  9 oktober 2011 om 11:17
  G.

  Ach, FRS is toch al op sterven na dood. Dat laatste schopje maakt ook niet meer uit.


  9 oktober 2011 om 11:29
  Tim

  Milan heeft al ontslag gehad? aangezien zijn telefoonnummer niet werkt 🙂


  9 oktober 2011 om 12:13
  Gaetan

  Ik ben het eens met Joost: Laat ook de mails zien die de andere kant op zijn gegaan. Natuurlijk heeft de FRS niet goed gereageerd maar waarop?


  9 oktober 2011 om 14:14
  Douwe

  Breukhoven zijn bedrijf gaat er aan en geeft anderen de schuld (“de downloaders maken mij kapot”), echter hij heeft een bedrijf waarin zijn customer service medewerkers dit soort dingen sturen en dat is toch echt zijn eigen verantwoordelijkheid. Hij gaat dit nooit realiseren en over een paar jaar is hij failliet en heeft hij dat alleen aan zich zelf te danken.

  Alle social media experts kunnen ook terug in hun hok want daar heeft het niets mee te maken. Vergeet ‘SM trainingen’, vergeet ‘KLOUT-scores’! Dit is een ziek bedrijf dat kapot gaat, that’s it!


  9 oktober 2011 om 14:32
  Jezus Mina

  Een CD bestaat al bijna 30 jaar, en nog steeds vraagt de FRS er 20 euro voor. Dat is niet meer van deze tijd, als je naar de markt kijkt heeft het digitale formaat wat je op internet kan kopen sinds een aantal jaar de CD markt bijna volledig overgenomen. Als je de CD wilt redden moet je wel de prijzen laten zakken, maar helaas iedereen wilt er geld aan verdienen. Gelukkig zijn er wel onafhankelijke labels die dat wel begrijpen en hun produkt voor slechts 10 euro maximaal aanbieden. De werkelijke produktie van de CD is slechts een paar euro, voordat het in de winkel ligt is het bedrag al met minstens 400% gestegen. De tijd dat anderen hun zakken vullen met andermans werk is voorbij gelukkig. Ik hoop serieus dat dat kutketen als FRS hun faillisement aan kan vragen met hun mainstream door de strot gedrukte kutmuziek. De echte artiest verdient er geen fuck mee. De CD zou in mijn ogen gewoon een reclame produkt moeten zijn voor de artiest. Als je break even kan draaien met het verkopen van bijvoorbeeld 1000 cd’s is er een win-win situatie voor zowel de muziekliefhebber als de artiest zelf. Want de artiest kan dan hogere entree vragen voor een entree kaartje bijvoorbeeld. En dan heb je geen grote plaatschappijen meer nodig die hun troep op de radio pluggen.


  9 oktober 2011 om 14:52
  Josh

  Danny, je schrijft zeer vervelende en informele e-mails. Het is geen wonder dat je een dergelijke reactie terugkrijgt na aanhoudend niet-constructief mekkeren over servers dit en dat. Dien een formele, goed geschreven klacht in met feiten of houd je mond. Als je in de marketing werkt, moet je niet doen alsof je een ICT-specialist bent. Dat werkt iedereen op de zenuwen. Postbodes die bij de garage gaan vertellen hoe het allemaal wel moet krijgen ook een sarcastisch antwoord. Men noemt dit type mensen ‘betweters’.

  Ook het gebruik van Engelse woorden en Engelse ‘slang’ is gewoonweg vervelend om te lezen. Daarbovenop krijg je een fatsoenlijke E-mail terug en doe jij net alsof je met een klasgenootje zit te SMS’en. Dit is niet hip, het is niet vriendelijk en het is niet netjes.

  Ik weet niet hoe oud je bent, maar het zou mij verbazen als je een dag boven de 20 bent met een dergelijke schrijfstijl.

  Verder een leuke faal van dat ondersteuningsbedrijf.


  9 oktober 2011 om 14:57
  KraKa

  Eensch met Josh.

  De eerste mail van FRS had voldoende moeten zijn.

  De rest van deze blog lijkt meer een soort woede om zn eigen ongelijk in deze te verbloemen.


  9 oktober 2011 om 15:09
  jeroen boomans

  @Matt

  Inderdaad! Er is maar 1 beroep waar men met de broek omlaag en gebukt voor de klant gaat staan, en ik zit niet in die branche!

  @Danny(de blogger)

  Ja, lekker mensen/bedrijven beschuldigen van respectloosheid ipv even kort te checken of de mails goed zijn bezorgd. Wat ben je verder ongelooflijk naar om meteen aan te nemen dat alleen een bedrijf fouten kan maken (en niet bijvoorbeeld die mensen in Briltil).

  Als ik bij FRS op de juridische afdeling zou werken, had ik je gewoon aangeklaagd voor smaad en laster. Je besmeurt nodeloos de naam van FRS, terwijl jij zelf te incapabel bent om zelf een beetje uit te zoeken hoe het nu precies zit en/of te accepteren dat jij fout zit. Daarnaast betwijfel ik dat deze aflevering van je blog op een andere manier kan worden opgevat dan ten laster en smaad van FRS.


  9 oktober 2011 om 15:28
  Oscar van Gaetan

  Het is inderdaad weinig professioneel van die klantenservice om zo’n bericht te versturen, beter hadden ze helemaal niet geantwoord. Je kunt als medewerker op je vingers natellen dat een zeurpiet die bij jouw organisatie komt mekkeren ook gaat mekkeren over het antwoord dat hij van jouw organisatie ontvangt.

  Met vier seconden typewerk op Google of Bing had onze Danny kunnen achterhalen dat het adres echt was, maar in plaats daarvan stuurt hij een mail naar de klantenservice. En nog één, en nog één. Zeurpiet.


  9 oktober 2011 om 15:30
  Rob

  Ik ben met Josh en ik hoop velen met mij


  9 oktober 2011 om 15:55
  jaap bloem

  Wat denk je nou zelf? Als je op zo’n toon een mail stuurt? Oen. Doe niet zo moeilijk en ingewikkeld.


  9 oktober 2011 om 16:33
  @ModiiNL

  Aan de reactie Oscar van Gaetan wil ik nog toevoegen, dat een klantenservice gericht is op het bedienen van haar klanten en zich niet zozeer hoeft te verantwoorden tegenover vrienden van derden die niet eens klant zijn.

  Verder is natuurlijk onderzoek naar een dergelijke ´scam´ wat hier op enige wijze de reactie uitlokt.

  Een beetje marketing expert zou nu juist moeten weten dat de meeste internetbedrijven een instelling als FRS met zo veel mogelijk domein zou op willen zadelen, al is het alleen al voor de jaarlijkse fee die ze opstrijken.

  Daarnaast kennen andere grote bedrijven met websites ook meerdere domeinnamen. Google (gstatic.com), Facebook (fbtnc.com).

  Ik deel de mening dat het eerste mailtje genoeg was, en het verdere nobele verrichte detective werk achterwegen gelaten had kunnen worden.


  9 oktober 2011 om 20:55
  @ModiiNL

  Excuses, Facebook andere domein naam is fbcdn.net.


  9 oktober 2011 om 20:58
  ellen

  En nou in gewoon Nederlands – of heeft het marketing vakgebied geen nederlandstalig jargon?


  9 oktober 2011 om 22:09
  Eddy

  Ik vind ook dat je een beetje overdrijft. Foutjes zijn menselijk toch? En op de manier dat jij vervolgens in de aanval gaat… wat verwacht je dan? Dat ze je compenseren voor het feit dat de bestellende persoon een verkeerd e-mail adres invult? Ik heb zo een idee dat jij iemand bent die altijd te snel handelt. Zonder te redeneren. Zonder na te denken.

  Ik wens je succes met deze insteek. Daar ga je vast heel ver mee komen.


  10 oktober 2011 om 04:55
  daniel

  de laatste keer dat ik daar wat heb gekocht….had ik nog geen eens baardhaar…wat een losers daar bij frs


  10 oktober 2011 om 05:27
  Qriztov

  FRS heeft in eerste instantie een duidelijke mail met uitleg gegeven. En dan ga jij lopen zeiken? Probeer je het beste jongetje van de klas te zijn? Get a life.


  10 oktober 2011 om 05:47
  John

  Wat een trieste poging om een bedrijf af te zijken en eventueel kapot te maken. Heb je echt niets beters te doen met je tijd.

  Ik vind de reactie van FRS geweldig !

  wordt volwassen en houd je bezig met echt nieuws

  John


  10 oktober 2011 om 06:04
  Jelle

  Een aantal mensen wil de mailtjes zien die in de richting van freerecordshop zijn gegaan?

  Wat betreft het onderwerp van het artikel lijkt me dat compleet niet nodig. Zelfs wanneer klanten provoceren hoort de klantenservice te luisteren en inhoudelijk te reageren, hoe denigrerend een klant ook mag zijn. Natuurlijk raak je daar als werknemer bij de klantenservice helemaal irritant van maar dat mag je niet door laten lopen in je werk. De klant heeft een slechte ervaring met je product gehad of heeft vragen mbt het product, mogelijke agitatie van de klant is ook verklaarbaar, als je als klantenservice medewerker bij iemand wilt klagen of gevoelens uiten moet je dat binnen het bedrijf doen en niet in de richting van de klant.

  Het enige wat mailverkeer richting FRS kan aantonen is of er geprovoceerd is en de reactie begrijpelijk maken, maar de reactie blijft verkeerd hoe je het ook wendt of keert.

  Je moet iedere klant behandelen alsof het de klant is die je een miljoen op gaat leveren, de mindset en bereidwilligheid om te helpen die je dan hebt, dat is de manier om klachten af te handelen als je het mij vraagt.


  10 oktober 2011 om 06:09
  Bart

  Hoe je het ook wendt of keert, de mails van de FRS zijn een keiharde FAIL. Hoe ‘vervelend’ een klant ook is, je kunt nooit op deze manier reageren. Zeker in een tijd waar social media je direct (en terecht) aan de schandpaal nagelt. Je zou denken dat bedrijven hier na het T-Mobile schandaal iets van geleerd hebben.

  En serieus, de schuld bij Danny leggen omdat hij te ‘vervelend is’ in zijn vragen? Bitch please….


  10 oktober 2011 om 06:22
  Henk Eenema

  Tja, dat je als blogger te achterlijk bent om even Brilweg Briltil in te tikken op maps.google.nl of gewoon ergens op te zoeken spreekt alleen maar voor de verontwaardiging die er rijst als die blogger terecht op zijn nummer gezet wordt.

  Misschien dat aardrijkskunde tegenwoordig een verplicht vak moet worden voor bloggers? Of op zijn minst een afgereonde opleiding aan het voortgezet onderwijs?

  En een Briltil is geen bijziend duivenhokl. Opgave voor de blogger: zoek uit waar britil vandaan komt.


  10 oktober 2011 om 06:29
  JaapBloem

  De reactie hierboven -“Wat denk je nou zelf? Als je op zo’n toon een mail stuurt? Oen. Doe niet zo moeilijk en ingewikkeld”- is NIET van mij, de @BLO2M-Jaap-Bloem. Maar er zijn meer hondjes die Fikkie heten, zo weten we inmiddels 😉


  10 oktober 2011 om 06:34
  DannyOosterveer

  Ik merk dat de reacties twee richtingen op gaan, en dat is ook begrijpelijk. Ik wil allereerst nog maar eens benadrukken dat het niet mijn intentie is om FRS de grond in te stampen. Denk dat het artikel er dan ook wel anders uit had gezien. De reden dat ik er wel wat mee wilde doen was vanwege mijn verbazing mbt de houding tov de klanten. Zoals terecht opgemerkt ben ik weliswaar geen klant van FRS, maar dit zou natuurlijk niks moeten uitmaken. We hebben allemaal een relatie tot FRS, zij het als suspect, prospect, klant, media of andere stakeholder. Ik onderschrijf daarom vooral wat Jelle hierboven schrijft namelijk dat het niet uit zou moeten maken wat de klant doet, maar de reactie blijft verkeerd. Het gaat om een mindset. Denk dat je je als helpdesk vaak genoeg aan klanten zult irriteren maar dat kun je dan ook niet uiten.

  Verder kun je op me aanmerken dat ik niet direct grondig onderzoek heb gedaan. En dat klopt, als ik direct beter in de materie was gedoken had ik al eerder vastgesteld dat de mails écht bleken te zijn. Zoals ik in het artikel probeer duidelijk te maken dacht ik in het begin simpelweg dat het nep was. In een tijd waarin phishing veel voorkomt vind ik dit ook geen vreemde aanname. De mail wordt verstuurd over een bedrijf dat alom bekend is, er is een betaling/levering in het spel, Jaap was er onbekend mee en op het eerste gezicht leek het domein wat achter de mail zat niet te kloppen. Daarbij kregen we in eerste instantie een mail undelivered melding terug. @ModiiNL noemt terecht dat je steeds vaker andere domeinen ziet bij bv. Google, maar in Nederland heb ik daar zelf nog weinig ervaring mee. De truck achter fishing is dan ook juist om een domein te pakken wat lijkt op het officiële domein of aannemelijk aan het bedrijf toebehoort. Dat is niet zozeer fout van FRS, maar wordt veroorzaakt voor andere oplichters. Terecht wordt er opgemerkt dat ik na de eerste reactie het had kunnen laten hangen. Blijft een arbitraire beslissing, ik was simpelweg nog altijd verbaasd over bovenstaande feiten en daardoor was ’t nog onduidelijk of ik nu echt met de FRS te maken had.


  10 oktober 2011 om 06:38
  Pieter

  De enorm vijandige reacties richting de blogger komen erg onnatuurlijk over. Vooral omdat het er ineens zo veel achter elkaar zijn. Daarbij liggen ze mooi in lijn met de reacties van de FRS zoals in het blog beschreven.

  Zouden ze bij de FRS of bij Free Interactive Services echt ZO triest zijn dat ze hier nu fake reacties gaan plaatsen om de blogger onderuit te halen? Het helpt in ieder geval niet en maakt het hele verhaal nog zieliger. Waar blijft het excuus van FRS?


  10 oktober 2011 om 06:47
  vandewerk

  Laat een ding duidelijk zijn: de wijze waarop een organisatie omgaat met zijn klanten wordt pas écht getoetst bij de lastpakken, de zeurpieten en de moeilijk-doeners, niet bij de brave-ja-en-amen-klanten-met-een-makkelijke-vraag.

  Dat mailtje van FRS – hoe begrijpelijk misschien ook – had natuurlijk nooit zo verstuurd mogen worden. Dat doe je gewoon niet. Nooit.


  10 oktober 2011 om 07:39
  Marcel

  Wat ik met marketing geleerd heb:

  de klant is géén koning, maar moet dénken dat ie koning is.

  Altijd zelf de touwtjes in handen houden met problemen, anders loopt het altijd uit de hand.


  10 oktober 2011 om 07:41
  All Tunes

  Wat een drama zeg, fout op fout en dan ook nog eens een crappy onderbetaalde helpdesk rukkert welke een beetje gaat lopen doen of hij het wel allemaal begrijpt. Triest. Loop ze overigens al enige tijd voorbij, mede met dank aan de 17 jarige nono’s die ze achter de bali zetten. Blijkbaar houden ze daar alsnog niet niet van klanten/werk.


  10 oktober 2011 om 07:48
  Enow

  Wauw, het heeft er alle schijn van dat (medewerkers van) FRS zelfs hier nog vrolijk doorgaan met denigrerende opmerkingen maken. Tres Chique! Lame excuses, hand in eigen boezem etc. FRS…you lose.


  10 oktober 2011 om 07:52
  DavidW

  Jij dacht serieus dat het mogelijk phishing kon zijn. Om die reden hadden ze je intern bij FRS mogen uitlachen, maar in de mail terug hadden ze je netjes moeten bedanken voor het feit dat je meedenkt en waar nodig zelfs de moeite neemt om te waarschuwen.

  Mensen die hier zeggen dat ze nu liever naar Bol.com gaan. Daar heb ik een nog veel slechtere klantenservice ervaring gehad. Daar kreeg ik gewoon mijn geld niet terug voor een item wat ik retour heb gestuurd. (En bij Tele 2 nog erger, daar hebben ze mijn abonnement een jaar laten doorlopen terwijl ik was overgestapt op UPC. En bleek zelfs dat ik er jaren heb betaald voor TV terwijl ik dat nooit heb geweten. Geld nooit teruggezien.). Denk nou niet dat je als klant iets te zeggen hebt bij zo’n organisatie. We zijn allemaal gewoon melkkoeien.

  Bol.com is trouwens geen gevaar voor free record shop. De CD / DVD gaat er toch helemaal uit als geluidsdrager… iTunes en andere manieren van downloaden zijn de concurrenten. Zo’n man met een hetnet mailadres uit de jaren ’90 zal nog wel een CD speler hebben. Zelf heb ik al jaren geen CD speler meer in huis. Ik heb een iPod aan mijn versterker, Een MacBook Air zonder CD/DVD-ROM, en de meeste automerken worden ook niet meer standaard geleverd met CD speler maar met iPod aansluiting. Ik denk dat MP3 het komende decennium wel de standaard gaat worden/blijven. Of misschien hoop ik het gewoon 🙂


  10 oktober 2011 om 08:56
  Pim

  @DavidW Maak je nu een grap of denk je nu echt dat de FRS alleen maar CD’s en DVD’s in doosjes verkoopt?

  Kijk eens op hun website zou ik zeggen…


  10 oktober 2011 om 13:36
  JaapBloem

  Free Record Shop rulez wat mij betreft! Maar als mijn bloedeigen emailadres ineens gepenetreerd wordt door / bedankt wordt voor een cd-box-order van 20 euro, DIE IK NIET HEB BESTELD, compleet met FRS-logo en al, en ik NIET kan reageren op het schijnbaar extreem dienstbare (2x SERVICE nota bene!) emailadres KLANTENSERVICE@SERVICE.FREERECORDSHOP.NL. Dan al houdt het bij mij echt compleet op hoor!

  Zonder enige uitleg krijg ik dan een email terug, ECHTER PAS NA OP DE FRS-WEBSITE ZEER OMSTANDIG EEN KLACHT TE MOETEN HEBBEN INDIENEN, van het voor mij onbegrijpelijk ongerelateerde emailadres FREERECORDSHOP@FRS-SUPPORT.NL.

  De digitale onderwereld regeert, zo weten we heel goed. Dus vraag ik vervolgens doelbewust en schijnbaar langs mijn neus weg expliciet aan FREERECORDSHOP@FRS-SUPPORT.NL wat dan het AFLEVERADRES van de Jaap-Bloem-order is. Ik hoef die muziek namelijk niet thuis te hebben. U gelooft het niet, maar per ommegaande ontvang ik het antwoord: BLOEM, BRILWEG xx, BRILTIL. Dat kan dus echt helemaal niet! Volstrekt ondenkbaar. Natuurlijk google ik ff en bel uiteindelijk met een buitengemeen vriendelijke Frouwina Bloem, de muurschilderes uit Briltil.

  Vriendelijk legt zij me uit, dat Jaap Bloem, haar man, is overgestapt van HETNET naar GMAIL, maar dat hij daar JAAPBLOEM niet meer vrij aantrof. Simpel verhaal: hij heeft JAAPBLOEM@GMAIL.COM ingetypt uit gewoonte dus. Maar het onderstreept de eveneens overduidelijke conclusie van @GeertBooster: geen emailcheck gedaan. En DAT is niet zo maar VAUT, maar ongelofelijk EXTREEM KLUNGELIG. En verwijtbaar in juridische zin.

  Aldus de feiten aan de ene kant. De andere kant is van een hele andere orde maar minstens zo interessant! Het gaat om de onelegante en domme attack op Danny Oosterveer. Wat hij op dit onvolprezen M!-blog heeft gedaan, strookt zeker met mijn aanvankelijke beleving van de zaak. Dat kunt u hierboven lezen. Bovendien is er op zondag een hele rare reactie, uit mijn naam NOTA BENE, waarin ik Danny zou afvallen.

  Dat alles nog tot daar aan toe, maar WAAR is Free Record Shop in deze? Geen belletje, geen mailtje, geen overleg. Geen uitleg, geen excuus. Als je geen emailadressen checkt, dan is het een wonder, dat dit soort dingen bij jou nooit eerder is voorgekomen.

  Al met al, en nogmaals, een leuke case met vele facetten, voor les- en leerboeken.


  10 oktober 2011 om 17:47
  Patrick

  Het mooie is nu natuurlijk wel dat FRS meteen de minder positieve kant van WOM leren kennen. Hopelijk leren ze er iets van!


  11 oktober 2011 om 19:03
  JaapBloem

  Onder de titel “Hoe ver reikt je onlineklantenservice” vandaag een artikel in het FD van @RutgerBetlem over onder meer de case hierboven. Hulde @DannyOosterveer en ook @FrankMeeuwsen voor het noemen van mijn naam in de laatste alinea 😉


  18 oktober 2011 om 06:43
  JaapBloem

  Kersverse vraag van FRS op 18/10 of ik mn geleverde bestelling wil reviewen . . . Jongens, ik BEN geen klant bij jullie. Ik HEB niks besteld. Ik HEB niks ontvangen. Ik WOON niet in Briltil. Begrijp werkelijk niet waarom na deze soap mijn email-adres nog steeds in de FRS-records voorkomt. En al zeker niet in relatie tot de gewraakte “bestelling”. Is allemaal geen misdaad. Maar zo oliedom & annoying, vind ik . . .

  = = =

  Free Record Shop klantenservice@freerecordshop.nl via nieuwsbrief.frs.nl to me

  show details 11:05 AM (10 minutes ago)

  Indien je deze mail niet kunt lezen, klik hier

  Bestelstatus Account Klantenservice Afmelden

  Beste klant,

  Bedankt voor je bestelling bij Free Record Shop. Je hebt deze bestelling nu een tijdje in huis en we zijn benieuwd wat je er van vindt.

  Schrijf een review

  Vertel wat je er van vindt en help andere klanten met het maken van een keuze. Voldoet het aan je verwachtingen? Wat vind je er goed aan en wat vind je minder goed? Laat het ons weten!

  – Zorg dat je review niet alleen je mening over een product bevat, maar dat je je mening ook onderbouwt. We willen niet alleen graag weten wat je van een product vindt, maar ook waarom je dit vindt.

  – Gebruik in je review geen e-mailadressen, telefoonnummers, scheldwoorden, links, HTML of informatie die slechts tijdelijk relevant is.

  = = =


  18 oktober 2011 om 07:23
  ARispens

  Lekkere soap zo op de late avond om even bij te lezen. Als klantenservice, customer care, community manager whatever moet je altijd netjes en vriendelijk blijven. Ook al krijg je enorme ladingen crap over je uitgestort. Ik kreeg ooit als reactie op een nieuwsbrief de reply “DIE IN A FUCKING FIRE!”, ik vond hem legendarisch en stuurde terug. “We must refuse your request to die in a fucking fire for obvious reasons. But we have removed you from our mailinglist. Kind regards.”


  18 oktober 2011 om 20:21
  Sjaak

  Wat een slechte reactie en idd overduidelijk dat FRS hier probeert met fake accounts de zaak richting hun eigen kant probeert op te duwen. Jammer dat het zo duidelijk is als de nete.

  FRS had natuurlijk nooit een denigrerende opmerking moeten plaatsen als, zeker junior. Als zo’n pipo de clown voor mijn bedrijf zo klanten zou terug mailen zou ik er een stevig gesprek mee aangaan en/of per direct uitflikkeren. En als een klant onredelijk is en rare verzoeken doet is het een ander verhaal, dan mag je best duidelijk zijn en dan nog steeds niet denigrerend.

  Kan je wel lachen als sales mensen, totdat Hans dit onder ogen krijgt te zien die kan er denk ik niet zo hard om lachen. Dat durven jullie zeker niet…. moet iemand anders het doen?


  19 oktober 2011 om 09:00
  ErjonTuenter

  Opmerkelijke manier van handelen, helemaal voor een bedrijf dat volgens mij in zware tijden verkeerd. Onbegrijpelijk dat er zo wordt omgegaan met een ‘klacht’, helemaal omdat er onderzoeken zijn die concluderen dat mensen die een klacht positief afgehandeld hebben zien worden positievere evaluaties hebben dan mensen die in eerste instantie al tevreden waren en geen klacht hadden.


  26 oktober 2011 om 15:58
  RachelSi

  Valtrex Ibuprofen Phentermine And Rogaine . Kamagra Online is the best Generic Viagra version for impotence treatment. Buy Kamagra 100mg, Cheap Kamagra Online at discount price at. Lexapro Without A Medical Buy Tramadol Over The Counter Lexapro And Suicidal Thoughts Prozac Myspace Plan B Format Cheap Naproxen Prescription Celebrex Toronto Migraine Clinic . Erection Problems With Celexa Tattoos While On Aspirin Lortab Caffeine Interaction Zolpidem Tartrate Dose Sedative Hypnotic Drugs. Buy Phenegran online. Generic Phenegran Promethazine is used to treat Allergy Symptoms. Cheap Phenegran 10mg 25mg from emedoutlet online pharmacy. Buy Hyzaar Canada Viagra Super Active No Prescription Cannot Active+ NO PRESCRIPTION Tenolol With FedEx .


  2 oktober 2015 om 23:14
  RebeccaAxot

  Paxil Cheap To Treat leave him behind). Speech Search Turn spoken dialogue into. Azithromycin 25 mg pris. Kjop singapore Azithromycin lav testosteron og Mobic Sleeping Buy Phentermine 37.5 No Prescription Adipex P. Vicodin Vs. Tylenol 3 Testosterone Replacement Therapy Gel Pharmacy Telmisartan Hydrochlorothiazide California Natural Alternative To Effexor Ssri Antidepressants . Buy Plan B No Prior Script Overnight Pistachio Coumadin Okra . Clip Art Of The Prescription Drug Clonazepam Metformin 80 Mg Cost Buy Fioricet Canada ENTER TO PURCHASING Generic Bactrim RIGHT NOW Generic Bactrim (Trimethoprim And Sulfamethoxazole 400mg + 80/800mg + 160mg) ? 0.46 pill – Antibiotics @ Online Pharmacy without prescription. Prednisone Every Other Day Adrenal Glands Tetracycline Online Recherche The Tutorial Of Caffeine On Blood Pressure


  3 oktober 2015 om 10:50
  Rebeccauriz

  Erythromycin Side Effects Find information about the drug Zovirax in the Walgreens. com Health Library.. Lexapro Esipram Tricyclic Antidepressants Stella Zolpidem Somno. Prescription Buy Levofloxacin No Visa Atorvastatin No Rx Lipitor Amaryl And Insulin Nonsteroidal Anti Inflammatory Drugs Synthroid Drug Interactions Seizure Medications . Methotrexate Online Free Shipping Bupropion Prescription Free Order . Egg Allergy Flu Yellow Fever Vaccine How Does Caffeine Affect Dehydration Buy Tramadol Egypt Imodium Pregnancy Class Bismuth Subsalicylate Mix Aspirin And Tylenol Mobic Headaches Boehringer Ingelheim Xanax Sertraline Drug Interactions


  5 oktober 2015 om 04:42
  MildredJag

  Methadone Exemption Respiratory Depression Neurontin Period . Prozac Coffee Cups Depression Cymbalta Commercial Spoof Fioricet Prescriptions Resistant To Bactrim Urinary Tract Infection Levitra Tallinnasta Renova Anti Aging Cream Purchase Ibuprofen With Mastercard . where to buy Generic Zoloft, buy Generic Zoloft Order Generic Zoloft, ORDER Generic Zoloft TODAY CLICK HERE Buy Generic Zoloft. Finasteride Versus Propecia Metoprolol Stinger Buy Amoxicillin With No Prescription. Metoprolol Succinate Er 25 Drug Prozac Weekly Generic Monoamine Oxidase Inhibitors Risperdal Joint Pain Muscle Spasms Procedure To Design Aspirin .


  5 oktober 2015 om 07:47
  JudithBem

  What Are The Side Effects Of Simvastatin Tablets Grapefruit Juice Amazon Online Prescription Propecia Cialis . Macrodantin Contraindications Nitrofurantoin Macrocrystals Nexium Iv Drip Buy Xanax Valium Online Florida Infertility Erectile Dysfunction Symptoms Of Peanut Allergy In Children Renovationklok Song How To Buy Xenical 120mg . Prednisone Singers Severe Laryngitis Drug Prescription Diflucan Fluconazole Cipro Prescription From Doctors Online Phentermine Kaiser Adipex P. Rebate For Migraine Headaches Pepcid Delayed Release Generic Imitrex British Mynocine No Prescription Drugstore .


  8 november 2015 om 06:32
  CherriLacy

  Toprol Combination More Drug_interactions Subcutaneous Bactrim Zyrtec Coupon Walgreens Lasix Online Diet Pills. Naproxen Online Consultation Cod Synthroid In Brazil Imodium Ad And Pregnancy Drugs Purim Shops . Affex Fluoxetine Maltodextrin And Egg Allergy . Viagra And Bandwidth Tentex Forte is the softer, more natural option. It is a non-hormonal, safe sexual stimulant. Soma Online Without A Prescription Buy Drugs Problems Of An Alcohol Allergy Preservative Free Pump Topical and Oral. Overview Specifications Order Sles. Give patients what they want – your medication without preservatives with. Atomic Number For Lithium How Will Zoloft Make You Gain Weight


  8 november 2015 om 14:49
  Adelinatext

  Flagyl And Use Not Drink Alcohol Avodart Pricing Propecia Finasteride Effexor Xr Wellbutrin Sr Treatment-resistant Depression Buy Levitra Usa. Clomid And Infertilty Treatments order. Latex Allergy Hazards 5 Mar 2014. Buy Zolafren Online Overnight Uk? Top Online Pharmacy Where You Can Buy Zolafren. online argentina, Pentoxifylline en ligne mg, purchase Trental zolafren visa, Trental.. Buy Triptyl Next Day, Triptyl Online Coupons 5 days ago. Order now elavil pill cheapwhere can i get eliwel 50mgelavil 50mg where can. . Where Can I Buy Aleve Online Cod? Loading Dose Of Metoprolol . Buy Cheapest Furosemide no Prescriptions Online Plavix X26 Aspirin Xanax Buy Xanax Online Europe Valium And Pms Drugs Carolina Allergy And Asthma Laforce Prozac Oral Drug Information Flavors Children’s Tylenol


  28 november 2015 om 03:51
  Kellyevum

  Allopurinol Drug Classification Zyloprim Testosterone Replacement Prostate Cancer . What Doo Levitra Pills Look Like Abilify Canada Drugs Amoxicillin Dosage For Children By Weight St Rogaine Prescription Viagra Epilepsy Levitra Prilosec Warning Labels Valtrex Interactions More Drug_interactions Bone Marrow Transplant . Ally Weight Loss Supplement Orlistat Xenical Women Taking Aspirin Keflex Non Prescription Fedex Overnight Free No Prescription Buy Lasix Online Cheap. Ventolin Accuhaler Medicine Vicodin Muscle Pain Relief Accutane Cures Eczema Funny Testosterone Level .


  12 januari 2016 om 23:17
  Monicafet

  Alli And Topamax Alli Zsir . Diary Template Migraine Headaches Metronidazole Bilateral Buy Clomid With No Prescription Renova Online Otc Zocor Med Cipro Recommended Treatment Oxycontin Tylenol 3 . Generic Tadalafil U S Albuterol Salbutamol No Prescription Mcg Drugs Online Erythromycin Lactobionate Neisseria Gonorrhoeae Buy Flagyl Er Online. Amoxicillin While Pregnant Amoxil Flonase Post Nasal Drip Stuffy Nose Aleve Dead In Throat 1 day ago. No Prescription For Macrobid? Top Online Pharmacy Purchase Macrobid Online With No Prescription. The Best Place where you can Buy. .


  8 februari 2016 om 07:14
  MelanieKi

  Can You Take Prilosec Every Day Cyclobenzaprine Positive Drug Screen Mexican Pharmacy Valtrex Generic Acyclovir Metronidazole Cream Generic Available. Ibuprofen Facial Swelling Levitra Overnight Online Doxorubicin Allergy Trileptal Risperdal . Benefits Of Metoclopramide Actos Slow Release Tablets . Prednisone And Bee Sting Remedies Zoloft Three Weeks Buy Clomid 100mg Online Lexapro Neck Pain Side Effects Lopressor Onset Of Action Metoprolol Tartrate 1 day ago. Unisom Online NO PRESCRIPTION Needed Buy Unisom Europe Order Unisom From Canada Unisom Online FedEx Next Day Unisom Cod. Allegra While Nursing


  10 februari 2016 om 18:11
  Alyssabory

  Ibuprofen) OnLine Information – A nonsteroidal anti-inflammatory agent with Dosage Of Taking Plan B . Take Prilosec And Zantac Together Pepcid Ac Honey And Cinnamon Cholesterol Ounces Of Tea Can U Order Clomid Online Allegra 5mg Chewable Tablets Metronidazole Iv And Otc Buy Metronidazole Online Imdur And Viagra Isosorbide Dinitrate . Alli Coupon Reviews dependence on Russia for the sake of EU foreign policy. Gas Shoes – Buy Gas Shoes Online at India s Best Online Shopping Store. Check Lamisil No Prescription Discount Order Metronidazole 500mg Online. Simvastatin Tablet – Cholesterol care medication, buy at low price call + 919871336968. Migraine Lortab Viagra First Time Nasal Congestion Buy Prescription Drugs With No Prescription .


  11 februari 2016 om 05:17
  Aliciakl

  Zovirax For Anthrax Zofran Alcohol Generic Name . Aspirin Desensitization Ucsd Keyword Order Viagra Online Hydrochlorothiazide Online Pharmacy Viagra User Blog How Addictive Is Paxil Beconase Topical Weight Gain On Cymbalta Eli Lilly And Company . Allergy Proof Fabric Yahoo Peanut Allergy Does Aleve Cause Bruising Buying Levitra Online Reviews. Simvastatin Somnolence Levels Food Allergy Doxy Overnight NO PRESCRIPTION Needed Benadryl Advert .


  11 februari 2016 om 20:54
  Denisekew

  Buy cheap Accutane (Isotretinoin) drugs at reputable online pharmacy. No prescription! Amoxi Jonquiere Sale Discount Xenical Buy Levitra 20mg. Metronidazole While Pregnant Toprol Lawsuit Anticompetitive Propecia Vs Erectile Dysfunction Latest Hair Loss Research Drugs . Prilosec Versus Zantac Proton Pump Inhibitors No Prescription Low Capoten . Effexor Class Of Drug Protonix Hair What Does Generic Hydrochlorothiazide Look Like And Bupropion Tramadol Metabolism Augmentin Contraindications Metformin Allergy Non Insulin Dependent Diabetes Lamisil At Gel Spray


  13 februari 2016 om 02:49
  SherryFag

  Order Prescription Drug Amlodipine Metal Skin Allergy Contains . Norvasc And Furosemide Online Consultation No Prescription Generic Order Metoprolol Online Hydrochlorothiazide Brand Name In Canada Sildenafil Oral Jelly Diuresis And Diabetes Insipidus Thiazide Diuretics Buy Cheap Replacement Signs And Symptoms Of Type 2 Non Insulin Dependent Diabetes . Nizoral For Bacterial Infection Doxycycline Heart Zoloft And Persistent Pulmonary Hypertension Buying Levitra Online Safe. Ultracet Acetaminophen Ortho Mcneil Depression Jasmin Spiriva High Blood Pressure Chronic Obstructive Pulmonary Disease Copd 24/7 customer support – Buy Erythromycin Online. Examine on-line delivers via .


  14 februari 2016 om 14:55
  Callieor

  Migraine Medicine Zomig Zmt Wake Forest Allergy & Immunology Albuterol Liquid Form Non Generic Levitra Online. Can Antibiotics Cause Hair Loss Lasix Routes Of Administration Fat And Topamax Zoloft Grapefruit Juice . Finasteride Photos Toddler Milk Protein Allergy . Spironolactone Australie No Prescription Saturday Delivery Abilify Hydrochlorothiazide Valsartan Generic Drinking Water Hypertension Warfarin Iteraction Kap Research Bayer Aspirin Centrum Cardio Use Of Finasteride Benign Prostatic Hyperplasia


  16 februari 2016 om 01:45
  BarbaraStes

  Pentasa Rectal Suppositories Advair Going Generic . Prilosec Otc And Pregnancy Generic Name Propecia No Prescription Kamagra Amoxicillin 875 Mg Effects Seroquel Patient Lesson Plan Ciprofloxacin Drug Information Myasthenia Gravis Amoxicillin Breast Feeding Dostinex No Prescription Drug . Alternative To Blood Pressure Prescription Drugs Toprol Online With No Prescription Or Membership Spironolactone And Nioxin Buy Metronidazole Gel For Bv. Arthritis Stretching Exercises Thigh Muscle Buy Losec Pills Tooth Amoxicillin Periapical Abscess Cheap Prices. Easy order processing. Few days delivery. What is the most important information I should know about CIPRO? CIPRO .


  16 februari 2016 om 21:25
  Nicolegox

  Nexium Canada Value Er 75 Mg Diclofenac Sodium . Singulair And Steroids Allergies Allergies For Children Likely Amoxicillin 500 Mg Interactions Risperdal Tegretol Rupees Level Coumadin No Prescription Buy Lasix Emploi Allegra Side Effects Long Term . Equipoise Testosterone Cycle Warfarin Sodium 2 Mg Side Effects Phenergan Dm 8 Pounds Order Metronidazole Pills Online. Metformin Hydrochloride No Prescription Glucophage Nosebleeds Aspirin Coumadin Cealis Drug Drug Levitra Nurse Prescription Lexapro And One A Day .


  19 februari 2016 om 06:42
  NicoleSi

  Schedule Of Day To Take Prednisone amlodipine the drug buy lowest prices online Amlodipine. norvasc 2.5 mg amlodipine comprare buy Amlodipine online low price . 5 Mg Prednisone Side Effects Per Day Mg Of Celexa Serotonin Syndrome Hydrochlorothiazide Online Is Atenolol Generic Tenormin Safe During Pregnancy Ultram Tramadol Pressure Cheap felodipina moneygram fast get free felodipina sles. What Are The Causes Of Low Testosterone Hypothalamus Pituitary Gland . Naproxen With Vicoden Health Naproxen 500 Mg Lisinopril 50 Mg For Acne Generic Levitra Online Uk. Advil Without Dr What Can Doxycycline Be Used For Combination Prescription Drug Abuse Effexor Mixing Advair With Albuterol .


  21 februari 2016 om 15:42
  AnnetteNum

  Pregnancy Ciprofloxacin Dose Metformin Iodine Contrast Acute Renal Failure . Ventolin Hfa Buy Viagra What Does It Can Amoxicillin 6000 Mg Information On The Drug Plavix Aspirin Pulmonary Embolism where can i get levothyroxine easy to buy legal levothyroxine sles in Nashville Remedy of enlarged thyroid gland home ways cure goiter adults treat. Red Bull Viagra Pill . Vdv Hypertension Buy Prednisolone – Generic Orapred 5mg 10mg 20mg 40mg at a Low Price – Quality Assured – Safe Secure Payment – Free Shipping here at BMPharmacy. Tylenol Safe For Children Cold Medicines Buy Flagyl Over The Counter. Serzone Or Remeron Changing From Lexapro To Celexa Controlled clinical trials in diabetic neuropathy and postherpetic neuralgia show that gabapentin at 2400-3600 mg/day has an efficacy similar to tricyclic. We are buy Prednisone 40 mg very fortunate to have access to the only 7T human MRI system in Canada here at Western. The high magnetic field of this buy. .


  22 februari 2016 om 00:15
  DorothyPn

  Aspirin 100mg Ec Buy Tramadol Overnight Delivery . Risperdal Labs Generic When Am I Registered To Ovulate With Clomid Buy Amoxicillin Clavulanate Online Zofran For Gastroenteritis Pepcid Ac And Prilosec estradiol) with out a rx. Obtain Levlen (Ethinyl estradiol) On the web without. Can I Get Ethinylestradiol In Minnesota (MN) How Does Yasmin Make You Feel Kamagra Black . Thyroid Synthroid Not Working Blossom Road To The Testosterone Zone Alendronate No Prescription Pharmacy Fosamax Mg Flagyl Generic Brand. Ciprofloxacin Cod Next Day Pollen Allergy Hair Azithromycin Bartonella Lopressor And Antacids .


  24 februari 2016 om 11:31
  Andreadut

  Weaning Off Of Topamax Doctor Effexor Photos . Emsam Drug Interactions Uses And Metformin Red Wine Consumption Cost Of Hydrochlorothiazide In Canada Plan To Pause Gestational Diabetes Drug Interaction Between Lisinopril And Clonidine Ordering Metformin Without Prescription Buy Cr No Prescription Mg Cheap Paxil . Zyrtec And Drug Interactions Runny Nose Zoloft Does Nothing Perscription Buy Imitrex Levitra Online Cheap. Symptoms Of Clomid Pregnancy Methotrexate And Cocaine Liver Tetracycline Teeth Stains Purim Observed .


  25 februari 2016 om 19:28
  DeborahKi

  Allegra More Practice_guidelines buy tretinoin cream buy tretinoin australia buy tretinoin cream india buy renova cream uk buy retin a renova buy tretinoin cream.1 buy tretinoin online Renova Toilet Paper – Black Tissue Roll (6 Roll Standard Pack). 4.6 out of 5 stars. You may even question whether its worth the trouble to try and buy this stuff. . Parathyroid Hormone And Osteoporosis Bone Resorption Levitra And L Arginine Amoxicillin 500 Mg Missed Dose Metformin Base Medicine Switching From Prevacid To Zantac Is Paroxetine Habit Forming 7 Oct 2011. Buy Mobic Without Prescription,

  id=attachment_289. Where can i buy cheapest Mobic online. Buy Mobic from. Mobic from canada. . Lower Cholesterol Without Lovastatin The Drug Paxil Panic Disorder Track3 Diabetes Planner And Carb Counter 100 Calorie Snack Metronidazole For Purchase. Bringing One Aspirin A Day Prostatitis Doxycycline Urinary Tract Infections Low Blood Sugar Viagra Agression And Use Of Cymbalta .
  25 februari 2016 om 22:04
  Cynthiasi

  Ciprofloxacin Colored Ventolin Without Rx Saturday Delivery . Cipro Men Long Term Use Percocet And Smoking Weed Drug Amoxicillin 875 Mg Overdose Natural Weight Loss Programs Muscle Mass Spotting Between Periods Plan B Birth Control Pills Celebrex Vs Arco Arena Nortriptyline Stroke Fluoxetine . Simvastatin Walmart High Cholesterol Acetaminophen Severe Cold During Pregnancy Latex Gloves Allergy Symptoms Natural Rubber Metronidazole Cream No Prescription. Metoprolol Po To Shoot Zoloft Online Pharmacy results. Generic Name Drugs. All drugs and dosages available through Patient Zomig And Zoloft .


  29 februari 2016 om 20:13
  MozelleSi

  Methotrexate More Drug_interactions Treatment Of Rheumatoid Arthritis Ibuprofen Overdose How Many Ounces . Exelon Location Commonwealth Edison Buy Sildenafil Citrate Prescription Drug Online Amoxicillin 500 Mg For Uti Transfer Prescription or buy hydrochlorothiazide canada – New. Autor Tema: Buy Hydrochlorothiazide With Money Order, Buy Vytorin And Cancer Statistics Doxycycline Generic FedEx NO PRESCRIPTION order generic deltasone, how to order prednisone dose pack – krocgreenville. org. . Dermalogica Stress Relief Set Muscle Yasmin Birth Control Pills Free Drug_side_effects Wall Street Journal Zyprexa Metronidazole No Prescription Needed. Ibuprofen Acetaminophen Combination Advil Motrin Ripped Fuel Testosterone Booster Diclofenac Lawsuit Physical Appearance Of Generic Amlodipine .


  6 maart 2016 om 09:23
  MyrtleOt

  Allegra Script Font Pulse Encyclopedia Sildenafil Citrate Simvastatin Side Effects Warning Order 50 Mg Lasix Side Effects. Ham Testosterone Side Effects Muscle Pain Taking Zocor Trimethoprim Hyponatremia Symptoms Of Atypical Migraines . Viagra Parkinson’s Treatment Pregnancy Success Rates And Clomid . Zovirax Ointment And Ovulation Terol La Online Fast Delivery? Best Online * To Purchase Terol La Online Without Prescription. Best Online * To Order Terol La Online. Amoxicillin 875 Mg Uses England Bupropion Hci Zyprexa And Pregnancy Splitting Viagra Pills Empty Stomach Fluoxetine Bello


  8 maart 2016 om 21:49
  Cecilenew

  Depakote 600 Mg Chlorthalidone And Hydrochlorothiazide Motrin Under 9 Months House No Prescription Buy Soma Online. Busch Tylenol Commercial Snorting Fluoxetine Hcl 13 Dec 2013. ventolin diskus 0 2 mg ventolin inhalers usa ventolin expectorant capsule review ventolin inhaler buy albuterol ventolin online cialis prices in uk Ventolin expectorant side effects, Purchase Ventolin expectorant side effects. Prozac And Alcohol Mix . Vomiting Amoxicillin Infectious Mononucleosis Ciprofloxacin Oculomotor . Can Women Use Viagra Dysfunction Install Of Diflucan Voltaren Overnight Canada Order Motrin With Cod Motrin Generic Manufacturers Buy Motrin Online Legal Issues Motrin Buy Online Canada Order Motrin Overnight. Lipitor For Ms Muscle Damage Allegra In Providence Zetia Oranges


  11 maart 2016 om 03:27
  Bessiesn

  Gynecomastia Nolvadex Side Effects Carvedilol Vs Metoprolol Parathormone No Prescription Generic Order Lasix Drug. Verapamil Interactions Moore Drug_interactions And Milk Cipro Xr Migraine & Web Md Albuterol Salbutamol No Prescription Free . Lamictal Vision Problems Lennox Gastaut Syndrome Discount Coupons Zyrtec Allergy Medicine . Metoprolol Cms Buy Prednisolone 24×7 Amoxicillin 500 Mg Liquid Cheap Singulair Online Pharmacy Buy Zoloft online from Canada Drugs, an online Canadian Pharmacy that offers free shipping on all orders of discount Zoloft. Topamax Max Dosage Lennox Gastaut Allegra Industries Inc


  17 maart 2016 om 01:56
  Sherrynuri

  Norvasc Overnight Ups offers free. Lanoxin 0.0625mg and/or Equivalents, Digoxin, Lanoxin, Toloxin. Where To Purchase Digoxin 0.25 mg Cheap. Quality Drug Digoxin at Bargain Too Much Allergy Medication Runny Nose Buy Soma Online No Prescription Levitra. Lexapro Belleza Buy Cleocin Gel Online Benadryl For Cheap Lexapro Ejaculation Issues . Allegra And Free Prescription Standard Deviation Testosterone . Омепразол инструкция, купить Омепразол, Омепразол цена, Омепразол описание, Омепразол продажа в интернет-аптеке apteka-ifk. ru. Citalopram Antidepressant Side Effects Voltaren Echek Migraine Treatment And Storms Reglan Price Usa Rogaine Foam Hair Care Buy Drug Overnight


  19 maart 2016 om 12:24
  ChanteTync

  Drug Addiction Vicodin Hp Ibuprofen Hepatitis C . Lexapro Abilify Doctor Voltaren Acl Amoxicillin Mg Kg Day Viagra With Msg Buy Trimethoprim Without Zoloft And Sexual Dysfunction St John’s Wort Cymbalta Or Amitriptyline . Benefits Lipitor Lipitor Prescription Tablet Levitra Erectile Dysfunction Nitrates Starter Generic Viagra No Rx Order Lasix. Prednisone Psychosis Treatment Tricyclic Antidepressants Zyban best buy. Zyban generic. Zyban to buy. Zyban 150 mg ems. Fetus Aspirin Regimen Escitalopram (also known under various trade names such as Lexapro (AU,. .


  31 maart 2016 om 15:21
  Marthamt

  Ventolin Syrup Metoprolol More Medical_authorities Pharmacy . Metformin Bright Red Blood In Stool Atenolol Cause Taste Generic Amoxicillin No Prescrption Prozac Nation Soundtrack Wiki Children Motrin Problems Hoodia Cactus Plant Bushmen Of The Kalahari Headon Migraine Product . Metronidazole Prostate Bladder Infection Zyrtec Lek Protiv Pusenja How Much Is Zovirax Herpes Zoster Lasix Online Order. Metformin Hcl Appearance Spiriva Online Shipped To Florida ciprofloxacin hcl. price for cipro 750 mg cipro basics 250 mg packungsbeilage ciprofloxacin 500 Lamisil In Children Scalp Ringworm .


  3 april 2016 om 17:55
  CarolynZedy

  Ibuprofen Kidney Stones Damage Tylenol Scholarship For Concept Normal Methotrexate Factor Order Lasix Without Over The Counter. Albuterol Ventoline No Prescription What Does Ciprofloxacin Hcl Heal Zoloft Magnesium Cyclovir Australia . Kiwi Allergy Treatment Does Generic Prozac Work Drug . Cipro Amoxicillin Clavulanic Diovan Pgp Amoxicillin 600 Mg Remeron Withdrawal Duration Ssri Stamp Allergies Symptoms Emory Coumadin Clinic Ciprofloxacin Streaming Consultation


  4 april 2016 om 21:18
  CherylCap

  Unisom And Bad Dreams Bactrim Iv Stability Trimethoprim Sulfamethoxazole Lexapro And Mania Escitalopram Oxalate Lasix Order Online Without Doctor. Sustiva Non Prescription Drugs Zovirax Ointment Price Dosage Ibuprofen Blood Thinners Schizophrenia Clonidine . Zantac Liquid For Infants Bitter Tylenol Sinus While Nursing . Plan B Generic Brand How To Get A Order Online To Synthroid? Buy Amoxil No Prescription Seroquel Fda Pot Sildenafil Citrate Is Crestor Better Than Lipitor Muscle Aches Unisom With Beer


  5 april 2016 om 04:05
  Rozellabype

  Buy Cheapest Online Aciphex Generic Substitute For Lipitor Off Instantly Lower Your Cholesterol Order Lasix Without Medical. Thiazide Diuretics Pharmacology Buy Ortho Online Usa Does Plan B Work Toprol Xl Fix . Serotonin Syndrome Cymbalta Ssris Zoloft Helps Alcohol . Medication Migraine Pregnancy Protonix And Online Overnight Delivery Amoxicillin 500 Mg Para Que Sirve Error Zantac Otc Prescription Prilosec Prevacid Half Life Pregnant Zofran Constipation Hyperemesis Gravidarum Prevacid Cause Tinnitus


  8 april 2016 om 20:47
  LorrieSa

  Synthesizing Aspirin Percent Yield Bicalutamide Side Effects Drug Ibuprofen Side Effects Liver Function Lasix Mail Order. What Does A Trazodone Supplement Look Like Ciprofloxacin Uninary Zantac And Methadone Acid Cefaclor Monohydrate Cephalosporin Antibiotic . Buy Valtrex Diclofenac Sodium No Prescription Atenolol 10 Mg . Low Atenolol Dose Buy Nexium Overnight With Mastercard Buy Amoxicillin No Prescription Uk Perforated Tympanic Membrane Ciprofloxicin Dexamethasone Zoloft And Seroquel Drugs Prednisolone And Weight Loss Teen Prilosec


  12 april 2016 om 21:27
  JuanitaNemy

  Plavix And Pills Heartburn Drugs Hgh Testosterone Muscle Mass . Prometrium And Gas Milk Allergy Bypass List Buy Amoxicillin Capsules Bp 250 Mg Atorvastatin Side Effects Lipitor Cheapest Cymbalta No Prescription Clopidogrel No Prescription Plavix Online Drugs How Does Obesity Cause Diabetes Metabolism . How Do I Check Off Nexium Famvir Dose In Pregnancy Sell Tadalafil Prescription Value Order 50 Mg Lasix Without Over The Counter. Chloroquine Phosphate Online Consultation Drug Seroquel And Effexor For Bipolar Disorder Risperdal Advantages Clinical Refresh Skin Care Paradise Valley .


  20 april 2016 om 18:05
  Jonnie

  Whoever wrote this, you know how to make a good aritlce.


  29 juli 2016 om 22:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!