Lang leve de Chief Sharing Officer!

Lang leve de Chief Sharing Officer!
, Energize
@klaasweima

CEO? Dat is wel erg 2005. Chief Sharing Officer zou je bedoelen. Dat gaat het volgens Ernst & Young helemaal worden. Begin deze maand startte Ernst & Young (EY) met een nieuw kennisplatform voor ondernemers onder de naam Xchange. Andrea Vogel, partner van EY, werd benoemd tot Chief Sharing Officer. Toch wel een bijzonder initiatief voor een traditionele financiële dienstverlener. Reden genoeg om Andrea even voor de SparkCast microfoon te zetten om haar ervaringen te delen.

Met Xchange volgt Ernst & Young de filosofie dat het delen van kennis organisaties helpt om verder te komen. Natuurlijk doet Ernst & Young dit vanuit de gedachte om ook vanuit haar adviesfunctie ondernemers te helpen bij het realiseren van groeiplannen. Maar daar zijn ze dan ook open over. Andrea Vogel: “Door kennis te delen, breng je je organisatie naar een hoger niveau, je bedrijf wordt er altijd beter van. Het resulteert in leren van elkaar, samenwerking en samen groeien.”

Volgens Andrea liggen er kansen voor grotere corporates om niet alleen maar vanuit zichzelf te redeneren en te zenden. Bedrijven zouden meer open en niet bang moeten zijn om kennis te delen. Dat ligt in lijn met de visie van Charlene Li - mede-auteur van de GroundSwell – die recentelijk met het inspirerende boek Open Leadership kwam. Ondernemingen die het concept van delen omarmen, zijn volgens Andrea ook vaak de snelle groeiers. Sterker nog: “Wil je overleven, dan moet je open zijn en kennis delen.”

Een valkuil is om alles te delen. Niemand zit daar op te wachten. Op eyxchange.nl deelt Ernst & Young relevante onderzoeksresultaten, cases en films met ondernemers. Op het platform kan men reageren, maar ook via Twitter en Linkedin kunnen ondernemers input leveren. Ook Andrea is zelf - sinds de start van het platform - actief aan het twitteren, zij het bescheiden.

In deze (Engelstalige) SparkCast o.a. de volgende onderwerpen: 

1. Hoe je als corporate een CSO functie introduceert
2. Handig voor groeiondernemers: The Exceptional Enterprise Model
3. Ernst & Young: een sociaal bedrijf?
4. De do’s en dont’s van sharing

Op veler verzoek: sinds kort kun je de SparkCast ook als iPhone app downloaden.

Deze audio edit is mede mogelijk gemaakt door de hulp van geluidsstudio Dedacom in Amsterdam.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.