InfographicMonday: Wat voor mensen zitten er op Google+, brand loyalty & fans

26 september 2011, 05:55

Waar Google+ in juli nog het snelst groeiende sociale netwerk ever was, is het bezoek sinds medio augustus dalende. Deze infographic monday een schets van hoe de gemiddelde Google+ bezoeker er uit ziet. Zo blijkt de Google+ bezoeker voornamelijk man, en zitten zij in veelal technische beroepen en zijn relatief vaak zelfstandig. Verder twee grafieken over brand loyalty (hoe belonen & berekenen) & de anatomie van een fan. Als laatste een infographic die ingaat op hoe de laadtijd van je website je bezoekers en performance beïnvloedt.

Google+ Killer Facts & Statistics

Calculating Lifetime Value: A Case Study

Through Thick And Thin: How Brands Reward Loyalty

The Anatomy Of A Fan

How Loading Time Affects Your Bottom Line

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

4 Reacties

  cvanekeris

  Ik vraag mij af, of Google+ niet hetzelfde lot zal ondergaan als Microsoft Bing. Veel budget, veel promotie maar toch niet opgewassen tegen het succes van Google, de zoekmachine. Nu trekt Google denk ik zelf aan het kortste eind; de gebruikers en bezoekersaantallen zijn enorm in het begin, wat mij logisch lijkt, maar om een serieuze concurrent van Facebook te worden; dat geloof ik niet zo.

  Zelfs niet als Facebook ergens een keer een enorm veiligheidslek heeft. Je kunt zelf wel denken: ik ga Google+ gebruiken i.p.v. Facebook, maar ‘al’ je connecties, moeten dit ook doen, anders zit je daar maar ‘relatief’ alleen op Google+, terwijl je connecties op Facebook blijven 🙂

  Wellicht dat ze (Google+) wel op een gegeven, omdat het zo groeit en niet door een bepaalde strategie, een social network gaat worden voor een bepaalde groep mensen, zoals misschien IT’ers inderdaad.


  26 september 2011 om 08:36
  Bruce

  Google+ Total Population

  72% men

  28% female

  20% other (?!)

  72 + 28 + 20 = 120 (?!)


  26 september 2011 om 15:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!