Twitter telt 100 miljoen ‘actieve’ gebruikers

Twitter telt 100 miljoen ‘actieve’ gebruikers

Twitter staat erom bekend niet graag te strooien met gegevens over hun gebruikers. Daar heeft Twitter’s Dick Costolo gisteren verandering in gebracht. Volgens Costolo telt het sociale platform 100 miljoen actieve Twitteraars per maand. Als we uitgaan van 200 miljoen gebruikersaccounts is de rekensom als het gaat om het percentage actieve gebruikers snel gemaakt. Van de actieve gebruikers plaatst 40% minimaal eens per maand een tweet.

Verschillende onderzoeksbureaus deden in het verleden al zelfstandig onderzoek naar het aantal actieve gebruikers van Twitter. Al deze schattingen blijken nu een stuk lager te liggen dan in werkelijkheid. Laatste inschatting werd gemaakt op 56 miljoen op basis van het aantal following/followers. Twitter heeft nu laten zien dat het wel degelijk een zeer actieve userbase heeft van 100 miljoen gebruikers. Wel moet gezegd worden dat Twitter’s definitie van ‘actieve gebruikers’ erg ruim is: dit zijn gebruikers die minimaal 1 keer per maand inloggen.

Tijdens de presentatie in San Francisco, gegeven door CEO Dick Costolo werden de volgende cijfers ook bekend gemaakt:

     
  • Gemiddeld 230 miljoen tweets per dag, een stijging van 110% sinds januari 2011. Dit komt neer op 5 miljard tweets per maand. Dat komt neer op een TPS (tweets per second) van ruim 2600.
  • De 100 miljoen actieve gebruikers, dit zijn personen die de laatste maand minimaal één tweet verstuurd hebben, betekend een stijging van maar liefst 82% sinds januari van dit jaar. Dit houdt onder andere in dat mensen meer gebruik maken van Twitter, en het cijfer is een stuk sterker gegroeid sinds 2010. De helft van deze 100 miljoen mensen loggen dagelijks in.  
  • Het aantal gebruikers in de Verenigde Staten groeit even hard als in de rest van de wereld.  
  • Twitter denkt in de komende maanden 26 miljoen gebruikers te mogen verwelkomen. Dit is hetzelfde aantal als dat zich tussen 2006 en 2009 aanmeldden in totaal.  
  • Meer dan de helft, om precies te zijn 55%, logt in via een mobiel apparaat.  
  • Om aan te geven hoe belangrijk het mobiele gebruik van het sociale netwerk is: Twitter wil 2 miljard gekoppelde apparaten aan zich binden. Hier is geen datum of jaartal aan verbonden overigens.  
  • Er zijn maandelijks 400 miljoen unieke bezoekers op Twitter.com, een groei van 70% gerekend vanaf januari 2011.  
  • Meer dan 40% van de actieve gebruikers hebben geen tweet geplaatst in de afgelopen maand en zijn dus alleen ingelogd geweest.

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.