• Mobile
    wordt gesponsord door

42 procent van de Nederlanders in bezit van smartphone

42 procent van de Nederlanders in bezit van smartphone

Uit onderzoek van Telecompaper (N=19.200) blijkt dat 42 procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder de trotse eigenaar is van een smartphone. Een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 30 procent zichzelf een smartphone eigenaar mocht noemen. De stijging is vooral de danken aan de adoptiegraad onder jongeren; 60 procent van de 15-29 jarigen heeft een smartphone. Anderzijds heeft van de respondenten tussen de 60 en 64 jaar oud slechts 20 procent een smartphone.

Wat interessant is, is dat hoewel het wereldwijd overal de slechte kant op lijkt te gaan met Blackberry (zie bijvoorbeeld deze cijfers van IDC), de adoptie in Nederland juist sterk stijgt. Het marktaandeel van Blackberry is Nederland is gelijk aan dat van Samsung en Nokia. Android is net als internationaal de grootste stijger onder de besturingssystemen, en het aandeel Windows Mobile neemt af.

Van de telco’s kennen T-Mobile en Vodafone de meeste smartphone bezitters. KPN en Hi volgen op enige afstand. Onder consumenten met een abonnement is T-Mobile de grootste (29 procent), en onder bezitters van prepaid kaarten mag Vodafone zich de grootste partij noemen met een marktaandeel van 32 procent. In verhouding tot de eigen userbase hebben Hi en T-Mobile de meeste smartphone bezitters.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.