• Mobile
    wordt gesponsord door

WhatsApp gebruikt door 43 procent van de Nederlandse smartphone bezitters

WhatsApp gebruikt door 43 procent van de Nederlandse smartphone bezitters

Na de koerswijziging van het verdienmodel van KPN en de toegenomen omzet uit mobiel internet presenteert Telecompaper vandaag de cijfers (N=2500) van het daadwerkelijk gebruik van WhatsApp binnen Nederland. Hieruit blijkt dat 43 procent van de Nederlandse smartphone bezitters gebruik maken van WhatsApp om te communiceren met vrienden en familie. De app is in vier maanden tijd van 30 procent naar 43 procent van de toestellen gestegen. Dat is gelijk aan de geschatte installed base van 2,2 miljoen smartphones.

Mobiele gebruikers die WhatsApp downloaden, gebruiken de dienst ook. Slechts drie procent zegt het nauwelijks tot nooit te gebruiken. Meer dan 70 procent van de Apple gebruikers hebben WhatsApp geïnstalleerd.

Verder blijkt dat steeds meer Nederlandse consumenten mobiele applicaties gebruiken. 70 Procent van de smartphone gebruikers downloaden apps, terwijl een jaar geleden nog 50 procent van de bezitters applicaties op hun mobieltje zetten. Mobiele games zijn nog steeds de meest populaire applicaties. 60 Procent van de smartphone bezitters zeggen games apps op hun smartphone te hebben geïnstalleerd. Meer dan de helft van de smartphone gebruikers heeft instant messaging (51 procent) en social networking apps (47 procent) op zijn smartphone staan, en 30 procent hebben applicaties geïnstalleerd die voice calls mogelijk moeten maken.

Meest populaire apps

Facebook is de meest populairste applicatie en is geïnstalleerd op 48 procent van de telefoons. Ping is momenteel populair bij de BlackBerry gebruiker (70 procent voor Ping, tegen 60 Procent WhatsApp). Op Android hebben WhatsApp en Facebook de hoogste penetratie. Elk was beschikbaar op 60 procent van de Android phones. Twitter en WhatsApp werden ook door de respondenten het best gewaardeerd. Ongeveer 95 procent van alle WhatsApp gebruikers zegt dat de app ‘good’ of ‘ very good’ is. Voor Facebook was dit 85 procent en voor Hyves 73 procent.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.