De regionale arbeidsmarkt voor online marketeers

De regionale arbeidsmarkt voor online marketeers

Vanuit Marketingfacts Jobs zien we al enige tijd vreemde zaken op de arbeidsmarkt voor online marketeers. Zo hebben we meer vacatures voor online marketeers dan ooit, maar hebben we ook goede kandidaten die niet zomaar een baan weten te vinden. Vandaar dat we eerder begonnen met de rubriek: kandidaat zoekt baan. Een andere ontwikkeling is dat we soms hele gave banen zien, maar van klanten horen dat ze niet altijd de juiste kandidaten krijgen, met name ‘in de regio’ is dat het geval. Opvallend omdat je ook van veel mensen ‘in de regio’ weer hoort dat ze wel naar de randstad toe moesten omdat ze geen leuk werk konden vinden. Daarom heb ik besloten hier eens over te gaan praten met mede Marketingfacts blogger en interim marketeer Ewout Wolff die de laatste jaren overal in het land heeft gezeten, van Kaatsheuvel tot Arnhem en in de randstad natuurlijk.

Wat mij het meeste opvalt is dat Ewout aangeeft dat met name het vinden van senioren buiten de randstad lastig is. Logisch op zich, zo lang bestaat online marketing nog niet en het begon toch een beetje in Amsterdam. Daar trok toen ook iedereen heen.

Toch liggen er zeker ook kansen. Er zijn genoeg goede senior online marketeers die best weg willen uit Amsterdam en omgeving. Er is ook voldoende jong talent dat zich in de regio aandient nu en niet wel wil. Het belangrijkste is dit te matchen, maar misschien nog belangrijker is dat men moet inzien dat online marketing toch echt een aparte discipline is en daar ook naar te handelen.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 4 reacties op dit artikel

 • De link naar Kandidaat zoekt baan geeft een foutmelding...

  geplaatst op
 • Herkenbaar verhaal. Goed dat je hier aandacht aan hebt besteed. Komt dus vaker voor.

  geplaatst op
 • Kaatsheuvel? Bij de Efteling? :) Ik werk als Online Marketing Specialist in Waalwijk, en als ik van baan zou switchen zou ik van m'n leven niet in de randstad gaan werken. Ik hoop dat die behoefte 'in de regio' dus nog wel even blijft.

  Bijna een denigrerende term overigens, alsof Nederland bestaat uit "Amsterdam en omgeving" en "de regio"? Zeg dan gewoon 'buiten de randstad'.

  geplaatst op
 • @michel h als brabo deel ik je mening volledig over die regio, maar dat is zoals ons grootendeels amsterdamse lezerspubliek het wel noemt en begrijpt :)

  En idd efteling :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.