Facebook slinkt niet in Amerika

17 juni 2011, 07:00

Woensdag kopten we met “Facebook slinkt in Amerika, Canada en Verenigd Koninkrijk over de door InsideFacebook gerapporteerde daling van het ledenaantal van Amerikaanse Facebookgebruikers. In artikel werd deze conclusie al enigszins genuanceerd door Facebook zelf en de recentelijk door comScore uitgebrachte gebruikerscijfers. Facebook slaat nu terug met meer data die de cijfers van InsideFacebook tegenspreken.

Zo blijkt uit nieuwe cijfers van zowel comScore als Nielsen dat het ledenaantal inderdaad niet is geslonken. Nog even een stap terug. De beweringen van InsideFacebook waren gebaseerd op data uit het advertentieprogramma van Facebook. In een verklaring gaf een woordvoerder van Facebook al aan dat deze data niet heel betrouwbaar en actueel is. Daarnaast werd mobiel gebruik niet meegerekend. Vanwege de zomer zou het mobiel gebruik van Facebook daarnaast sterk toenemen, omdat het schooljaar is afgelopen.

Het blijft er echter wel zo dat de groei sterk aan het afnemen is. Dit is ook logisch gezien Facebook op dit moment maandelijks 73 procent van de Amerikaanse bevolking bereikt. Op een bepaald moment zal het punt van saturatie wel bereikt zijn, en zal Facebook net als Hyves meer gaan inzetten op het vergroten van de time on site en de engagement.

De cijfers

comScore May 2011:

Volgens comScore is het aantal gebruikers van Facebook gegroeid tot 157.2 miljoen in mei 2011. Dat zijn er 3.2 miljoen meer dan in de vorige maand. De laatste cijfers van Nielsen ondersteunen dit. Volgens Nielsen is het aantal Amerikaanse Facebook gebruikers met 5 procent toegenomen in mei 2011. In onderstaande grafiek zijn de resultaten van verschillende onderzoeksbureaus samengevoegd:

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Tim

  Als we maar lang genoeg wachten, zal het vast een keer wél correct zijn


  17 juni 2011 om 08:45
  Nanno

  Zit er uberhaupt nog iemand op Hyves behalve mijn schoonmoeder en de kleuterklas?


  27 juni 2011 om 05:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!