Josh Bernoff: Multinationals zijn bang voor het social mediaspook

Josh Bernoff: Multinationals zijn bang voor het social mediaspook

‘Social media? Daar doen we niet aan. Veel te gevaarlijk’. Typisch geval van oogkleppen politiek bij mulitnationals. Josh Bernhoff, VP bij Forrester Research was keynote spreker bij het B2B Marketing Forum in Amsterdam en gaat in DEZE Sparkcast dieper in op het ‘sociale gedrag’ van ondernemingen en waarom men ‘bang’ is te delen. Eerder deed hij dit al in zijn bestseller Groundswell, nu is hij terug met het vervolg: Empowered. Laat je inspireren door de man die de online toekomst keer op keer weet te voorspellen.

Grote bedrijven zijn bang om social media toe te staan vanwege de risico’s. Maar wat schiet je ermee op? Iedereen heeft smartphones en computers thuis. Gevaar is dus dat je er als bedrijf te laat achter komt. En dan is het… precies, te laat. Je kan natuurlijk ongehoorzame twitteraars ontslaan, maar is het niet veel handiger om social media richtlijnen op te stellen? Wat kun je doen om dit te voorkomen, zonder dat je het keihard verbiedt?

En als je dan besluit om in de social media wereld te stappen, hoe ga je te werk? De meest gemaakte fout: eerst de techniek kiezen. ‘Wij gaan op Facebook. Vanaf morgen zitten we op Twitter’. Wat wil je ermee bereiken? Leads, support, research? En besef goed dat mensen terug praten. Bereid je voor op interactie met je doelgroep.

Kortom: hoe ga ik te werk binnen sociale media, en in de wereld die steeds vaker het Splinternet wordt genoemd? Bernhoff benoemt ‘Hero’ en ‘Idea’. Ieder bedrijf moet een Social Media Hero hebben en werken in 4 stappen: Identify, Deliver, Empower, Amplify. Benieuwd hoe? Luister de Sparkcast en find out!

In het -Engelstalige- gesprek o.a. de volgende onderwerpen: 

1. Groundswell vs Empowered
2. De social media bubble
3. Handige en goedkope monitor tools
4. Het Splinternet over 5 jaar
5. De toekomst van Twitter

Alle SparkCasts zijn ook te downloaden via iTunes. Je kunt je ook gratis abonneren voor de podcast rss-feed.

De edit van deze podcast is verzorgd door geluidsstudio Dedacom in Amsterdam. Bedankt!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.