BMW en de langste banner ooit

BMW en de langste banner ooit

“Hello there. Are you looking for the end of this ad? Of course you are.This is the bottom after all, which is a perfectly logical place to expect to find the end. But it’s not where we put it.” Een banner van 18000 pixels lang, volgestampt met (bijzonder goed gekozen en grappige) tekst over de nieuwe BMW X3. De langste banner ooit gemaakt, althans dat claimt het in Toronto gezetelde bureau Cundari begint als een onschuldige 300-x-250-pixel box, en klapt uit via een mouse-over naar 18,000 pixels lang. Voor de geschiedenis: dat ziet er zo uit (via Adweek, 2 maanden eerder al op BannerBlog, tip via @evr):

Hierboven dus de onschuldige, gewone banner. Als je hem “live” ziet zul je nietsvermoedend zijn en niet verwachten dat hij uitklapt tot de belachelijke lengte/hoogte van 18.000 pixels. Maar dat doet hij wel, scroll hieronder maar eens naar beneden. Het lezen van de tekst is een geweldig lesje copy-writing skills van een absoluut hoog niveau. De tekst is grappig, goed gekozen, en refereert consequent aan de dramatische lengte van de advertentie. Being remarkable met oldschool display advertising: schitterend gedaan wat mij betreft.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.