BelCompany lanceert tabletplatform WikiTablets.nl samen met Tweakers

26 mei 2011, 03:34

Belcompany heeft gisteren WikiTablets.nl gelanceerd, een platform waar alle informatie over tablet-pc’s moet gaan samenkomen. Door de combinatie van 180 BelCompany-winkels, de inzet van sociale media en samenwerking met technologie- en electronicaplatform Tweakers.net moet Wikitablets.nl volgens de makers (in het persbericht) uitgroeien tot dé plek voor iedereen die interesse heeft in tablets.

BelCompany ziet een sterk groeiende behoefte aan informatie over dit onderwerp. Met het nieuwe platform biedt BelCompany toegang tot eigen kennis op het gebied van mobiele communicatie en hardware. Ook selecteert BelCompany relevante online publicaties: er wordt volop gelinkt naar nieuws, recensies en video’s. Natuurlijk ontbreekt de interactie met gebruikers niet: bij Vraag & Antwoord kan iedereen problemen en vragen voorleggen.

Samenwerking Tweakers.net

Voor WikiTablets.nl is BelCompany een samenwerking aangegaan met Tweakers.net. Tweakers.net, onderdeel van VNU Media, is met 3,5 miljoen bezoekers per maand en ruim 400 duizend geregistreerde gebruikers het platform bij uitstek op het gebied van consumentenelectronica en technologie. BelCompany gaat de samenwerking aan met Tweakers.net om klanten van goede informatie over tablets te voorzien. Niet alleen worden leden van Tweakers.net uitgenodigd om recensies te schrijven, ook ontwikkelt BelCompany een app waarmee reviews in de winkels geschreven kunnen worden. Het resultaat wordt zowel op WikiTablets.nl als op Tweakers.net geplaatst. Paul Vreeburg, algemeen directeur BelCompany:

“BelCompany begrijpt hoe de moderne klant zijn keuzes maakt, wat zijn behoeften zijn, en daarbij past een andere rol als retailer. WikiTablets is daarvan een geweldig voorbeeld.”

Daniël Kegel, uitgever Tweakers.net:

“De samenwerking tussen Tweakers.net en BelCompany is een voorbeeld van hoe twee bekende merken elkaar vinden en versterken. Beiden hebben inhoudelijke kennis over tablets. De kracht van Tweakers.net ligt in het omzetten van de verzamelde kennis van vakredactie en bezoekers in content, de kracht van BelCompany bij het geven van advies in de winkelstraat. Zo heeft Tweakers.net er bij wijze van spreken 200 ‘testlocaties’ bij en profiteren we beide van de content die daaruit voortkomt.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!