Microsoft koopt Skype voor bijna 8 miljard dollar

Microsoft koopt Skype voor bijna 8 miljard dollar

Volgens The Wall Street Journal is Microsoft Corp zo goed als rond met Skype Technologies SA voor de overname van het bedrijf. Het zou gaan om een overnamebedrag tussen de 7 en 8 miljard dollar. De totale waarde van de deal met Skype ligt op ongeveer 8,5 miljard dollar. Vertegenwoordigers van zowel Microsoft als Skype hebben nog geen officiele reactie gegeven.

Als het gerucht waar is, dan hebben de investeerders van Skype voor de tweede keer een geweldige klapper gemaakt. In september 2005 nam eBay Skype over voor een bedrag van 2,6 miljard dollar. In april 2009 ging het gerucht dat de oprichters van Skype de aandelen terug zouden kopen voor een bedrag van ongeveer 1 miljard dollar. Volgens velen was de overname van Skype door eBay een van de grootste mislukte overnames uit de internetgeschiedenis. Uiteindelijk is later dat jaar Skype overgenomen door een consortium van investeerders waarbij de totale waarde werd geschat op 2,8 miljard dollar.

Update: Inmiddels is de overname van Skype door Microsoft bevestigd!


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Lekker bedrag.

  Nu is het afwachten wat Microsoft gaat doen met Skype. Ik hoop iets leuks! Ik zit er persoonlijk niet op te wachten om in aanraking te komen met Windows Live producten.

  geplaatst op
 • @Mike: ik ben ook wel benieuwd wat Microsoft nu gaat doen met Skype. Integratie met Windows Live lijkt me geen verkeerde stap voor Microsoft; of de gebruiker daar heel blij van gaat worden vraag ik me af.

  geplaatst op
 • Nu zal Skype zeker niet beschikbaar komen voor de iPhone :)

  geplaatst op
 • Zal wel het einde van Skype betekenen, vast op zoek naar goede alternatieven.

  Ongetwijfeld wordt het in no time geïntegreerd in de hele communication suite, die je niet wil en veel geld gaat kosten. Ik ben benieuwd, zou straks ook nog een melding komen, sorry, u heeft geen windhoos mobile telefoon, dus Skype is voortaan off limits?

  geplaatst op
 • Gaan we toch gewoon door met Facetime en dat hele Windows vergeten.

  geplaatst op
 • Hmmm, beter had Facebook dit gekocht. Integratie in Facebook Chat had me wel wat geleken. We zullen zien....

  geplaatst op
 • "Microsoft is down 0.8% on a day NASDAQ is up 0.9%. It is safe to say that Skype deal seems to cost 1.5 percentage points to Microsoft shareholders."

  Toch een typische constatering bij een uitgave van 8 miljard dat ze de aandeelhouders niet van het nut hebben kunnen overtuigen...

  geplaatst op
 • Wat ontzettend zonde, nu moet ik weer op zoek naar een nieuwe aanbieder.
  Microsoft vernietigt alles wat het in handen krijgt, echt de grootste vijand van internetvrijheid (m.u.v. de Chinese overheid, maar daar heb ik zelf ten minste geen last van). Ik weet het nog goed hoor! In 1997 wilde ik inloggen in mijn hotmail. Lukte niet, want 'ik moest mijn OS(!!!) upgraden naar Windows'. Bleek dat Microsoft het had opgekocht en geen ondersteuning aan Linux of Amiga wilde bieden. Sindsdien is hotmail reclameprut geworden, die alleen nog wordt gebruikt doordat Microsoft de OS & browsermarkt domineert en onwetende nieuwkomers naar hun miserabele emailsysteempje lokt.

  De grootste ellende is dat ik nu niet alleen het skype-alternatief moet installeren bij mezelf, maar ook bij talloze familieleden en vervolgens mijn vrienden moet overtuigen naar hetzelfde alternatief over te stappen.

  geplaatst op
 • Is dit een defensieve stap van Microsoft? om ervoor te zorgen dat bv Facebook geen concurrent wordt? of is het echt de technologie die men wilt gaan integreren in hun eigen producten?

  geplaatst op
 • Ik ben zo benieuwd naar het waarom Microsoft deze aankoop gedaan heeft. Microsoft zou wel eens de definitieve nekslag kunnen krijgen als ze Skype finaal de mist in laten gaan. Ik denk dat heel veel gebruikers echt niet staan te wachten op een integratie met de Suite. Of in ieder geval. Het moet ook dedicated kunnen blijven draaien. Dat Microsoft gebruikers een hoope voordelen krijgen, nou ja so be it.

  De huidige experience op iOS en Apple Mac zou ik niet graag zien veranderen. Denk dat dat finaal is voor Skype.

  Ik lees eerlijk gezegd nergens (wat normaal wel zo is) de speculaties naar het waarom. De reden dat Microsoft dit gedaan heeft. Concurrentie voor zijn? Concurrentie uitkopen zodat ze zelf marktleider worden, De wil om er iets beters van te maken, msn vervangen met skype, capaciteit van skype gebruiken, netwerk van skype, ben heel erg benieuwd.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.