Vacature: Channelmanager Internet bij Sanoma Media Netherlands

12 mei 2011, 04:04

Ben je een ondernemend type dat het leuk vindt om het optimale resultaat uit een shop te halen en zit E-commerce in je bloed?

Dan is deze functie zeker wat voor jou!

Channelmanager Internet

Sanoma Media Netherlands

Sanoma Media is met haar publiekstijdschriften, custom media magazines, events, websites, mobiele sites, mobiele apps en iPad apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma Media bereikt met al haar media circa 90% van de Nederlandse bevolking (13+) en 80% van alle internetters (13+) in Nederland. Lezers en bezoekers waarmee Sanoma Media generaties lang een (h)echt contact heeft opgebouwd.

Het portfolio van Sanoma bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken waaronder AutoWeek, Donald Duck, delicious., Flow, Kieskeurig.nl, Libelle, Margriet, NU.nl, Viva, Vrouwonline.nl, SchoolBANK.nl en Startpagina.nl.

Sanoma Media positioneert zich als een grensverleggend mediahuis, dat met haar expertise, creativiteit en aansprekende content adverteerders de juiste context biedt om hun doelstelling te realiseren. Meer informatie over Sanoma Media Netherlands vind je op sanomamedia.nl

Sanoma Media Netherlands B.V. maakt deel uit van Sanoma Media B.V., een divisie van de Sanoma Group, een Europese mediagroep actief in verschillende mediasectoren in twintig landen.

Afdeling

De afdeling Consumer & Trade Marketing bestaat uit zes onderdelen: Consumer Marketing, Trade Marketing, Database Marketing, Marktonderzoek, Marketing Control & Rapportage en Customer Care. Deze centrale afdeling werkt voor alle titels. Binnen Consumer Marketing is het E-Commerce team verantwoordelijk voor alle internetmarketing. Het E-Commerce team is op zoek naar een enthousiaste en ondernemende Channelmanager.

Het E-Commerce team bestaat uit 9 collega’s en de teamsfeer is te omschrijven als ondernemend, open en collegiaal.

De functie

De Channelmanager is verantwoordelijk voor de optimalisatie van traffic & salesconversie van verschillende channels van Sanoma Media. Je optimaliseert dagelijks campagnes en webshops op basis van analytics en de snel wisselende klantvraag. Vanuit je E-commerce ervaring en de analytics ben je in staat om verbeteringen te realiseren ter verbetering van de bezoekersaantallen en conversie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de lange termijn ontwikkeling van de channels om zodoende de conversie en salesrealisatie voor de toekomst te borgen.

Werkzaamheden

Concreet betekent dit het volgende voor je dagelijkse werkzaamheden:

• Je monitoort en optimaliseert dagelijks de bezoekersstromen en website prestatie;

• Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de resultaten conform begroting en de bijbehorende budgetbewaking

• Je stuurt hierbij de projectmanagers, IT specialisten en de content managers aan;

• Je beheert het webanalytics programma (Google Analytics) en implementeert verbeteringen n.a.v. gemeten resultaten;

• Je initieert marktonderzoeken, usability-onderzoeken en online (multi-variate) tests en implementeert de aanbevelingen;

• Je initieert en implementeert innovaties op de online shops;

• Je adviseert de interne organisatie met betrekking tot e-commerce activiteiten;

• Je draagt proactief bij aan innovaties in e-commerce door het uitvoeren van pilots, onderzoeken en analyses

 

Opleiding en ervaring

We zijn op zoek naar een collega die initiatief neemt, innovatief, kritisch en overtuigend is en daarnaast goede contactuele eigenschappen heeft. Je beschikt over minimaal 2/3 jaar ervaring in E-commerce.

Overige functie-eisen:

• HBO/academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met relevante cursussen op het gebied van online marketing en web analyse;

• Minimaal 2 (2-3) jaar ervaring en aantoonbare capaciteiten op het gebied van online Sales (affiliatemarketing, SEA, SEO, webanalytics en conversierealisatie);

• Goede analytische vaardigheden;

• Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van internet en online marketing/e-commerce;

• Aantoonbare affiniteit met techniek is een pre;

• Communicatief, teamplayer, resultaatgericht, goede planningvaardigheden.

Sanoma Media biedt:

Sanoma heeft uitstekende opleidingsmogelijkheden en ook doorgroei mogelijkheden (zowel binnen als buiten het E-Commerce team).

Wij bieden je een informele werkomgeving met ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Daarnaast een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder pensioenvoorziening en collectieve verzekeringen.

Interesse?

Ben jij die enthousiaste en energieke persoonlijkheid die ons team sterker maakt? En ben jij de Channelmanager Internet die we zoeken? We zien jouw CV en motivatie graag tegemoet.

Mail naar: {encode=”ecommerce@sanomamedia.nl” title=”Ecommerce@sanomamedia.nl”}

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Joost Hoogstrate, Manager E-Commerce tel. 023-556 5527. Sollicitaties voorzien van je motivatie en CV ontvangen wij graag voor 1 juni 2011. Eventuele gesprekken zullen pas na 1 juni a.s. ingepland worden (i.v.m. vakanties).

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SanomaMediaNL

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!