Vacature: Campagnemanager bij Artsen zonder Grenzen

6 mei 2011, 04:07

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. De Nederlandse organisatie van Artsen zonder Grenzen heeft projecten in zo’n 25 landen en zendt jaarlijks ongeveer 900 o.m. artsen, verpleegkundigen, logistieke, technische en administratieve medewerkers uit. Daarnaast werken 6.100 mensen uit de landen zelf in de projecten. Op het hoofdkantoor in Amsterdam bieden 220 medewerkers ondersteuning aan die projecten.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving brengt het lot van slachtoffers in humanitaire crises en het werk van Artsen zonder Grenzen onder de aandacht, en creëert draagvlak bij het Nederlandse publiek. De afdeling telt ruim 20 medewerkers en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het communicatiebeleid, fondsenwerving, pers- en publieksvoorlichting. De afdeling bestaat uit een unit Fondsenwerving & Publiekscommunicatie en een unit Communicatie. De communicatie-unit bestaat nu uit 2 persvoorlichters, 2 redacteuren, een beeld- en audiovisueel redacteur, een publicatiemanager, een online manager en een unitcoördinator. Ter versterking van ons team zoeken wij met directe ingang een: Campagnemanager (80-100%)

Bekendheid over ons werk onder het Nederlandse publiek en een positief imago is van cruciaal belang voor Artsen zonder Grenzen. Een onderscheidende positionering, aandacht vragen voor misstanden in de wereld en onze hulpactiviteiten is ons dagelijks werk. Als campagnemanager vervul je een spilfunctie binnen de unit. Je adviseert over de gewenste positionering, ontwikkelt en begeleidt campagneactiviteiten. Je komt met eigen ideeën voor campagneonderwerpen, maar kunt ook goed werken met thema’s die binnen de eigen organisatie of het internationale netwerk van Artsen zonder Grenzen ontwikkeld zijn.

Je bent thuis in media, marketing en multimedia campagnestrategieën. Je hebt een goede neus voor de actualiteit en wat er in de Nederlandse maatschappij leeft en weet daarop in te spelen. Je volgt marktontwikkelingen in de goede doelensector, denkt in doelgroepen en weet dat te vertalen in strategie en activiteiten. Je volgt het gebruik, ontwikkelingen en mogelijkheden van on- en offline media op de voet.

Er zijn ambitieuze groeidoelstellingen voor Artsen zonder Grenzen op dit vlak, dus dit is een uitdagende baan voor een enthousiaste en ondernemende campagnemanager die van aanpakken weet. Voor 2011 staan er reeds een aantal campagnes gepland.

Inhoud van de functie

 • Je ontwikkelt, begeleidt en voert positionerings- en themacampagnes (off- en online) in teamverband uit in ondersteuning van onze strategische doelstellingen.
 • Je vertaalt op aansprekende wijze de positioneringdoelstellingen van Artsen zonder Grenzen in de uitwerking van de campagnes.
 • Je helpt medisch humanitaire thema’s bij een breed Nederlands publiek onder de aandacht te brengen.
 • Je werkt samen met onze fondsenwervers om optimale synergie van de ingezette middelen te behalen.
 • Je coördineert projecten, werkt samen en overlegt met de diverse leden van projectteams binnen de organisatie en het internationale netwerk van Artsen zonder Grenzen.

Profiel

 • Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een relevante hbo of wo-opleiding met minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt een ondernemende geest, hands-on mentaliteit, bent flexibel ingesteld, toont eigen initiatief, je bent open-minded en een teamplayer.
 • Je bent sterk in projectmanagement, coördineert projectgroepen, behoudt het overzicht, ondersteunt en stuurt anderen aan.
 • Je hebt interesse en betrokkenheid met internationale medische noodhulp en onze medische humanitaire thema’s.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift is essentieel in deze functie.

Wij bieden voor deze functie

 • Een contract voor 1 jaar (32-40 uur) met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een bruto salaris in schaal 6 van minimum € 2.513 en maximum € 3.591 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring.
 • Premievrij pensioen en 30 vakantiedagen.
 • Een stimulerende, professionele werkomgeving in een gedreven internationale organisatie.

Informatie en sollicitatie

Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jaline Wijkhuizen (Personnel Officer HQ: 020 – 520 8917).

Ben je geïnteresseerd bent in deze functie, beschik je over de vereiste kwaliteiten en denk je aan het profiel te voldoen? Mail dan een sollicitatiebrief met je cv vóór 16 mei 2011 naar {encode=”officejobs@amsterdam.msf.org” title=”officejobs@amsterdam.msf.org”} o.v.v. ‘Campagnemanager’ en t.a.v. Jaline Wijkhuizen. Vermeld s.v.p. waar je de vacature hebt gezien. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 19 en vrijdag 20 mei 2011.

~ Acquisitie wordt niet op prijs gesteld ~

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!