Society 3.0 gelanceerd: Een week later

19 april 2011, 04:48

Vorige week, op 11 april was het zover: de lancering van Society 3.0, het vuistdikke boek van Seats2Meet oprichter Ronald van den Hoff (@rvandenhoff). In het conservatorium van Utrecht vond de boekpresentatie plaats, met véél muziek tussendoor. Vervolgens is in Meeting Plaza Utrecht ‘The World of Society 3.0’ geopend. Een vleugel die het verhaal van Society 3.0 op verschillende manieren voor het voetlicht brengt. Henk-Jan Winkeldermaat (@punkmedia) maakte dit sfeerverslag, en de verkoopstatistieken en het aantal downloads van het boek (download hier) zijn indrukwekkend:

Vincent Ariëns meldt als communitymanager voor society3.0 per e-mail dat ze daar in Utrecht “bijna schrokken” van de cijfers na 1 week. In één week tijd is het boek al ruim 1500 keer verkocht. Daarbovenop is het boek bijna 6000 keer als PDF en 200 keer als .ePub gedownload. Ook de iPhone applicatie die op dezelfde dag als het boek gelanceerd werd zorgde voor indrukwekkende cijfers. Met 1800 aantal downloads nog steeds nummer 2 in de Apple Store (categorie boeken) na iBooks.

Presentatie tijdens IQONOMY Liquid Internet

Video op M! Bloggers Dag

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    mgvandenbroek

    Mooie aanvulling, Jeroen, dank.


    19 april 2011 om 10:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!