SES 2011 NYC: Through the eyes of two dutchmen

SES 2011 NYC: Through the eyes of two dutchmen

Lopend in de richting van het Hilton hotel aan Avenue of the Americas realiseren we ons dat we steeds dichter bij de SES in New York City komen. De plek waar meer dan vijfduizend enthousiaste marketeers uit de hele wereld bijeenkomen om hét evenement op het gebied van online marketing mee te maken. Met het geluid van een loeiende sirene op de achtergrond moeten we onze weg kiezen: Of rechts aansluiten bij de lange rij voor de Apple store aan Fifth Avenue i.v.m. de nieuwe lading iPad 2’s of rechtdoor richting het Hilton Hotel naar de SES.

Ervan overtuigd dat we zonder de iPad 2 ook prima kunnen rondlopen op de SES gaan we richting het Hilton. Eenmaal bij de SES balie: What’s your name sir? Uhh ‘ven Dyke’ and ‘ven der Veen’. What? Can you spell it? We spellen onze naam en laten voor de zekerheid onze ID zien.

Eenmaal de toegangspassen in het bezit op naar een bak koffie en de keynote. Mike Grehan springt het podium op en geeft ons in de ochtend alle aankondigingen voor de dag. Omdat Mike al zolang in het vak zit, vragen mensen hem wel eens, ‘kunt u mijn site op #1 in Google zetten’? De vraag die hij dan altijd vraagt is, ‘waarom’? Waarom zou juist jij op nummer één moeten staan? Wat is er zo geweldig aan jouw website? Waarom is jouw site beter dan de ‘fellow’ naast je? Grehan: ‘Voordat de seminar begon, heb ik bij één van jullie een post-it onder de stoel geplakt. Diegene die de post-it onder zijn of haar stoel heeft, kan opstaan en zeggen waarom juist hij/zij het verdient om op #1 te ranken in Google?’

Iedereen in de zaal bukt voorover en steekt met een rood hoofd zijn/haar hand onder de stoel in de hoop dat er geen gele post-it sticker onder de stoel geplakt zit. Grehan vervolgt zijn weg en schiet keihard in de lach en vertelt tegelijk dat het een grap is waar iedereen elke keer weer intrapt. De keynote werd gedaan door Duncan Watts, hij noemde o.a. de onderstaande twee belangrijke punten wat genoeg stof tot nadenken geeft:

1. People rely on each other to determine quality
2. People want to read/see/listen to same things as their friends.

Verder hebben we tijdens de 1e dag van de SES een aantal interessante sessies bijgewoond. Een aantal leuke quotes die we gehoord hebben tijdens deze sessies of ‘in de wandelgangen’ en willen we jullie niet onthouden:

“The web made the world small. Social media made it even smaller”
“Quit building pages! Embrace quality content and share it!”

Josh McCoy

“For you to achieve your goals, Your customers must first achieve theirs.”

Jeffrey Eisenberg

“Guy to girl in the lunch line: So… what do you think of search? #nerdflirting #sesny”

Lisa Barone
?
Terugkijkend was de eerste dag zeer succesvol en interessant. Hopende dat we met deze post de SES een stukje dichterbij jullie gebracht hebben, vervolgen wij onze weg door de straten van NYC en houden jullie op de hoogte via o.a. twitter (@johanvandijk) en blogs van alle scoops rondom de SES in New York. Good day from the City That Never Sleeps!

Dit artikel is geschreven door Johan van Dijk & Jeroen van der Veen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Mocht je ook inhoudelijk iets willen weten kan ik je aanraden om ook even op State of Search te kijken, want die Post-it grap kennen we nu wel ;)

  geplaatst op
 • Blijft interessant om te zien hoe mensen keer op keer in Mike's grap trappen. Dank voor de tip Roy ;). Er zijn twee bloggers op SES NY aan de slag plus we hebben enkele sprekers die zelf in een gastblogpost hun eigen verhaal vertellen, dat is wel weer eens wat anders :), direct naar de source :). Overzicht staat hier: http://www.stateofsearch.com/events/search-engine-strategies/ses-new-york-2011/

  Veel plezier mannen daar!

  geplaatst op
 • Hm, jammer dat ik het gevoel heb dat ik ze moet verdedigen. Maar jongens, 2 first time bloggers die mensen die nog nooit een congres mee hebben gemaakt een intro willen geven op later inhoudelijke posts. Niks mis mee toch?

  Zelfde als er dan vervolgens niks mis is met cross linken, of niet Bas?

  geplaatst op
 • Waartegen moet je ze verdedigen Siegfried? Dat wij aangeven dat het grapje van Mike elke keer gemaakt wordt? Of de constatering van Roy dat het (nog) niet over de inhoud gaat?

  Vind met een intro niet veel mis overigens hoor, net als de cross linking, State of Search richt zich niet op NL, dus dan kan je best eens verwijzen, doe het niet zo vaak dan is een keertje niet zo erg toch ;) . Maar de laatste alinea duidt niet echt op een intro als ik eerlijk ben, meer op volg ons op Twitter. Maar ik wacht met spanning op de vervolgposts :)

  geplaatst op
 • Ooow, dan heb ik het gewoon verkeerd opgevat. Dat kan ook gebeuren!
  En wat betreft cross-linking: ik ben helemaal voor. Zou je vaker moeten doen.

  Die link naar Twitter snap ik wel. Ik zie een hoop leuke "tit-bits" voorbij komen die je niet zo snel uitwerkt in een complete post. Daar is Twitter dan weer zo handig voor.

  geplaatst op
 • Overigens hoeft het natuurlijk niet state of search te zijn, want op Outspokenmedia staan ook prima verslagen.

  @siegfried: als jullie dan 2 mensen sturen, die nog nooit geblogd hebben, waarom geven jullie ze in-house dan niet even een snelle cursus hoe en wat? Nu bloggen ze onder de naam van iemand anders, die in het verleden wel goede stukjes schreef, op de reputatie van iemand anders, wat ze niet echt ten goede komt in mijn ogen.

  Maar ik ben natuurlijk ook een beetje een oude zeiksnor, ik vind het cool voor ze dat ze er zijn en ik wacht, net als Bas, op de andere stukjes, want in het Nederlands leest het zeker net zo makkelijk.

  geplaatst op
 • @Roy: je hebt een punt. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het juist wel leuk vond om het zo te doen. Een drieluik post, met een intro die anders is dan wat je normaal leest over congressen (want een gemiddelde post over een congres vind ik persoonlijk ontzettend saai).

  Maar mee eens: Outspokenmedia en hun live blogging opzet leest erg prettig weg: http://outspokenmedia.com/internet-marketing-conferences/seo-101/

  .. zeiksnor ;-)

  geplaatst op
 • Ik heb jullie URL's klikbaar gemaakt ;) En het vervolg op dit artikel live gezet: SEA News @ SES New York 2011.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.