AT&T koopt T-Mobile USA voor 39 miljard dollar

AT&T koopt T-Mobile USA voor 39 miljard dollar

Mocht het aan je aandacht ontglipt zijn, dan alsnog bij deze: AT&T, de tot vorig jaar alleenheersende iPhone partij in de VS, heeft de Amerikaanse divisie van T-Mobile van Deutche Telekom overgekocht voor het megabedrag van 39 miljard dollar (via NU). AT&T wordt hiermee in een klap de grootste speler op de draadloze telecommarkt in de VS. ‘‘De transactie zal de kwaliteit van netwerken vergroten en betere dienstverlening brengen voor meer dan 294 miljoen mensen’‘, zegt AT&T topman Randall Stephenson. Volgens techblogger Om Malik is de overname echt een rampzalig idee voor iedereen behalve de aandeelhouders. In dit NYT-artikel wordt gesuggereerd dat de service van het bedrijf door de overname gaat verbeteren.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

  • veel interessanter is het om te zien, hoe DT de overtollige Euro's in Europa gaat inzetten om nieuwe consumenten diensten te leveren.

    geplaatst op
  • Ik zou graag dan hier een inhoudelijke discussie zien over het waarom AT&T dat zou doen. Is dat omdat ze hierdoor de leider worden in GSM-netwerken in US of is het omdat ze de palen van T-mobile netwerk nodig hadden en dat zelf niet snel genoeg (5 jaar) konden neerzetten?

    Dat soort discussies zou ik nu graag hier op Marketingfacts willen zien. Wat jij?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.