AT&T koopt T-Mobile USA voor 39 miljard dollar

21 maart 2011, 05:17

Mocht het aan je aandacht ontglipt zijn, dan alsnog bij deze: AT&T, de tot vorig jaar alleenheersende iPhone partij in de VS, heeft de Amerikaanse divisie van T-Mobile van Deutche Telekom overgekocht voor het megabedrag van 39 miljard dollar (via NU). AT&T wordt hiermee in een klap de grootste speler op de draadloze telecommarkt in de VS. ‘‘De transactie zal de kwaliteit van netwerken vergroten en betere dienstverlening brengen voor meer dan 294 miljoen mensen’‘, zegt AT&T topman Randall Stephenson. Volgens techblogger Om Malik is de overname echt een rampzalig idee voor iedereen behalve de aandeelhouders. In dit NYT-artikel wordt gesuggereerd dat de service van het bedrijf door de overname gaat verbeteren.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  johnG

  veel interessanter is het om te zien, hoe DT de overtollige Euro’s in Europa gaat inzetten om nieuwe consumenten diensten te leveren.


  21 maart 2011 om 08:58
  Mike van Hoenselaar

  Ik zou graag dan hier een inhoudelijke discussie zien over het waarom AT&T dat zou doen. Is dat omdat ze hierdoor de leider worden in GSM-netwerken in US of is het omdat ze de palen van T-mobile netwerk nodig hadden en dat zelf niet snel genoeg (5 jaar) konden neerzetten?

  Dat soort discussies zou ik nu graag hier op Marketingfacts willen zien. Wat jij?


  21 maart 2011 om 14:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!