Guy Kawasaki: Apple is een a-sociaal bedrijf

Guy Kawasaki: Apple is een a-sociaal bedrijf

Hij staat in de top 5 van keynote speakers en is een geduchte concurrent van Seth Godin. Hij schoof een paar weken geleden met een enorme jetlag aan tijdens het Energize ontbijt en was aansluitend keynote speaker op MarketingPioneers (zie ook dit interview van @erikdigiredo). Guy Kawasaki volgt niet, hij wordt gevolgd. Door maar liefst 314.724 volgers op Twitter. Hij zit vol met vernieuwende ideeën en deelt een aantal in deze bijzondere SparkCast.

Het draait bij merkcommunicatie niet langer om verleiding, maar om betovering en liefde. Als voormalig chief marketing van Apple weet hij niet beter. Maar waar is hij nu mee bezig? Wat beweegt Guy Kawasaki met zijn online tijdschriftenconcept Alltop? Waarom kan een leugenaar niet ineens sociaal gedrag vertonen? En waarom moet je als ondernemer niet teveel naar de pro’s maar meer naar jezelf kijken? Kawasaki vertelt hoe het staat met het investeringsklimaat in Sillicon Valley. Is er überhaupt wel een toekomst voor VC’s? Heb je ze nog wel echt nodig?

Leer ook van de fouten van deze succesvolle ondernemer. Waarom hij geen eigen ijshockeyteam heeft. En hij toch niet de CEO van Yahoo is geworden. Dat hij ontelbaar veel volgers heeft op Twitter, maar niet wakker ligt over Twitter’s toekomst. In deze SparkCast, kom je te weten hoe spreker, ondernemer, schrijver en inspirator Guy Kawasaki aankijkt tegen de snelle digitale wereld. In het -Engelstalige- gesprek onder anderen de volgende onderwerpen:

1. Betovering vs verleiding.
2. Teveel strategie werkt niet. Prototype it!
3. Een bedrijf starten was nog nooit zo makkelijk.
4. Waarom Apple niet moet Twitteren.

Alle SparkCast zijn ook te downloaden via iTunes. Je kunt je gratis abonneren voor de podcast feed.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.