All you can eat: MarketingCharts Quarterly Q4

3 maart 2011, 05:45

Ik, wij, zijn best wel een beetje fan van MarketingCharts. Iedere dag en ochtend onderzoeken over online marketing en media presenteren in een nieuwsbrief, dag in dag uit. Dat is geen gemakkelijke opgave. Vier keer per jaar bundelen ze bij MarketingCharts alle informatie (of heel veel van de informatie) die ze hebben gepubliceerd in de MarketingCharts Quarterly in powerpoint en in pdf, gesponsord door HubSpot. Het levert een presentatie op die stampvol staat van (Amerikaanse) feiten en cijfers over online marketing; de cijfers zijn van vorig jaar.

In bovenstaande presentatie onder anderen:

  • Advertentiebestedingen in de VS (IAB)
  • Mobile apps
  • Social media gebruik onder jongeren
  • De Top 10 social network sites
  • Smartphone gebruik en gebruikerskenmerken

Ik moest na het doorscrollen van de cijfers wél sterk denken aan de ook hier op Marketingfact behandelde cijfers van comScore:

comScore: Europa digitaal anno 2010

comScore Mobile Year in Review 2010

comScore Digital Year in Review 2010

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!