Sanoma neemt VK-blogs over van De Volkskrant

Sanoma neemt VK-blogs over van De Volkskrant

Och, wat zaten ze er mee in hun maag daar bij de Volkskrant: de in 2005 gestarte blogomgeving voor lezers. Dichter op het nieuws komen, meer interactie tussen lezers en redactie; het was een mooi experiment. Begin dit jaar meldde de hoofdredactie van de Volkskrant dat er gestopt ging worden (door te weinig inzet van de redactie?) met de blogomgeving, een goede oplossing voor het verhuizen van de tienduizenden blogs hadden ze daar ook niet. Die is er nu wel: Sanoma Digital neemt per 1 juni VKblog en de bijbehorende activiteiten over voor een onbekend bedrag, meldt Emerce 20 minuten geleden op basis van een excuusbrief van Frits Campagne, de directeur van de Volkskrant.

Geachte VKbloggers,

De Volkskrant heeft met Sanoma Digital overeenstemming bereikt over voortzetting van de activiteiten van VKblog. Uiterlijk 1 juni zijn de technische voorzieningen hiervoor gereed. De Volkskrant zal VKblog tot die datum operationeel houden.

Sanoma Digital zal u de mogelijkheid bieden te bloggen middels een nieuw platform binnen weblog.nl. Dit houdt in dat u een account kunt aanmaken en in de gelegenheid wordt gesteld uw berichten en overige productie te verplaatsen naar dit platform. U wordt tijdig geïnformeerd over de wijze waarop dit mogelijk is.

Oprecht excuus voor het zo lang uitblijven van deze nadere berichtgeving, maar we hadden meer tijd nodig dan verwacht om deze oplossing te bereiken.

Met vriendelijke groet,

Frits Campagne,

directeur de Volkskrant

Benieuwd

Heel benieuwd wat ze er bij Sanoma van gaan bakken. De web-log omgeving heeft er in ieder geval voor gezorgd dat er kennis van zaken is. Vraag is natuurlijk wel wat het bedrag is dat Sanoma betaald (of ontvangen! ;) heeft voor de overname van dit hoofdpijnproject.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Matthijs, heeft Sanoma de VK-blogs gekocht of biedt het VK-bloggers de mogelijkheid om hun blog over te zetten? Lijkt me vreemd dat Sanoma hiervoor heeft betaald; zou eerder VK laten betalen om hun blogs over te zetten!

  Overigens, ook in Zweden trekt een dagblad (in dit geval Metro) de stekker uit de (gratis) blogs:
  http://www.kullin.net/2011/02/metro-pulls-the-plug-on-thousands-of-blogs/

  geplaatst op
 • Dit moet inderdaad interessante onderhandelingen opgeleverd hebben. Vk wil er vanaf (maar kan het ook weinig schelen als alle weblogs verdwijnen), Sanoma wil ze erbij (maar zal er ook niet al te veel waarde aan hechten), dus met een beetje mazzel is dit in de kroeg met gesloten beurzen beklonken. In het meest ironische geval heeft Sanoma zich opgeworpen als de grote hoofdpijnverlosser, en krijgen ze een bak geld voor een simpele migratie en interessante uitbreiding van hun massa met wat links georiënteerd intellectualisme :)

  geplaatst op
 • Dit lijkt me inderdaad typisch iets voor de gesloten beurs, of hooguit iets voor een barterdeal. Het zou me verbazen als een van de partijen hiervoor cash op tafel heeft gelegd.

  geplaatst op
 • Interesting. VK seems to have declared creative bankruptcy here. There is still a confusion between citizen contributors and commentators (who certainly exist) and citizen journalists who exist in a very small number. I guess the VK doesn't see any value in this public archive. LiveJournal in Russia has a much better solution, offering its public platform to newspapers to conduct debates and discussions. Newspapers and broadcasters who try to do their own hosting always fail because they have no exit strategy.

  geplaatst op
 • Hoi Matthijs,

  De titel bij het bericht klopt niet. Wij hebben in samenspraak en met gesloten beurs met de Volkskrant besloten de VKbloggers een soepele overstap naar Web-log.nl aan te bieden. Dit houdt in dat de VKbloggers bij ons een account aanmaken, een plugin activeren en met de inloggegevens van hun VKblog alle berichten, reacties en afbeeldingen kunnen importeren.

  Groet,

  Coen

  geplaatst op
 • @ Coen: het is aangepast!

  geplaatst op
 • @Matthijs: bedankt. Zo ontstaat er geen onnodige verwarring.

  geplaatst op
 • En vandaag heeft weblog laten weten dat de beloofde plug-in voor VKbloggers er niet gaat komen.

  Beste,

  Er is enige tijd geleden toegezegd aan de volksbloggers dat zij hun Volkskrantblog zouden kunnen importeren in Weblog.nl. Hiervoor zou een special importplugin gemaakt worden. Dit blijkt helaas toch niet mogelijk en de Volkskrantblogs zullen door ons dan ook niet in Weblog.nl geïmporteerd worden.

  We vinden het heel vervelend dat dit antwoord zo lang op zich heeft laten wachten. Excuses hiervoor.

  Met vriendelijke groet,

  Medewerker
  Weblog.nl helpdesk

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.