• Mobile
    wordt gesponsord door

Ook inchecken met Google Latitude

Ook inchecken met Google Latitude

Wie niet incheckt op een locatie bestaat niet, is er niet écht geweest, pleegt overspel of heeft in ieder geval iets te verbergen. Het staat niet op Twitter/FourSquare/Facebook/Gowalla/whatever, dus is het niet gebeurd…. Zó erg is het allemaal nog niet, maar om deze trend nog even verder een duw te geven heeft Google bedacht dat het voor de 10 miljoen Latitude-gebruikers wereldwijd ook maar eens tijd werd om in te gaan checken, twee jaar na de start van Latitude als lbs-dienst van Google. In Google Maps 5.1 vind je de service. Kortingen, ook lokaal, komen er aan. Nu eens kijken wie het eigenlijk gaat winnen in de LBS-Checkin-oorlog-die-pas-net-begonnen-is. Misschien wel het bedrijf met de grootste userbase. Of het bedrijf met de beste service en kekste user interface? Die van Google schijn je, volgens Ars Technica, “painfully easy” te kunnen gebruiken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Voor bedrijven lijkt me de grootste user base interessant. Voor gebruikers de coole en makkelijk te gebruiken interface. Uitdaging voor de jongens met de grootste userbase wordt dus het ontwikkelen van een interface die mooi en gebruiksvriendelijk is. Dat zal facebook en google wel lukken toch?

    Ik denk in ieder geval dat FourSquare en de andere kleinere LBS aanbieders het wel kunnen shaken. Te kleine userbase dus minder interessant voor bedrijven.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.