• Mobile
    wordt gesponsord door

Touchless interactie met 3D advertenties

Touchless interactie met 3D advertenties

3D (3D TVs, 3D control, 3D cameras) en gesture control (Touchless Gesture for iPad, Xbox Kinect en meer) zijn al hot in de entertainment industrie, en het duurde dan ook niet lang tot deze technologieën zouden worden ingezet in de marketingcommunicatie. Het Nederlandse Zero Creative introduceert het xyZ display, 3D advertentiedisplays waarvoor geen 3D bril nodig is. Ook interactie is mogelijk door middel van gesture control.

Dat biedt zeer veel mogelijkheden voor adverteerders. Een eenvoudige advertentie voor een nieuw boek kan omgetoverd worden tot een 3D advertentie waarbij het boek naar voren komt en de gebruikers de bladzijden kunnen omslaan, om zo een preview van het boek te lezen. Of een advertentie voor de nieuwste film van Harry Potter waarbij gebruikers door de trailer kunnen navigeren of van verschillende hoeken kunnen bekijken. Een andere twist zou zijn om gebruikers door een mini Harry Potter wereld te laten navigeren om interactie met de film karakters te hebben.

Volgens Zero Creative kijken voorbijgangers 3 tot 5 keer meer naar de 3D advertenties dan naar gewone advertenties. Dat is ansich niet vreemd, gezien de technologie nieuw is voor consumenten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Slechstte filmpje ooit en meer dan een jaar oud, toen bestonden er nog geen hoge resolutie 3D tv's zonder dat je een bril nodig had??

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.